Oua umplute cu bacon si ardei iute, fara sos, pentru ca au maioneza ca si umplutura Simpatic, nu? Da, sunt o bomba calorica, dar am incredere in voi ca veti manca cu masura si mai ales ca le veti folosi la mesele mari in familie, zile de nastere si petreceri de toate felurile, da?
Ingrediente pentru 12 persoane:
– 12 oua fierte tare
– o cana (250ml) maioneza
– 1-2 ardei iuti
– 6 felii bacon
– 2 catei de usturoi dati pe razatoare
– o lingurita mustar
– sare si piper dupa gust
Procedura e foarte foarte simpla: prajim feliile de bacon in tigaie fara adaos de grasime, pana sunt frumos rumenite side vin sfarmicioase. Taiem ardeii iuti pe lungime, le scoatem nervurile si semintele si ii tocam foarte foarte fin. Curatam ouale fierte, te taiem pe lungime, le scoatem cu grija galbenusurile. Facem un amestec din galbenusuri, maioneza, baconul maruntit, ardeiul iute, usturoiul, mustarul, sare si piper dupa gust.
Umplem ouale cu amestecul magic si…pofta mare sa avem! Noi am mancat alaturi de tartine cu crema de branza de capra, prosciutto si un pic din delicioasa mea dulceata de ceapa cu ardei iute, pe care o gasiti explicata pas cu pas AICI 🙂 Sa va fie de cel mai bine!