In fiecare an vine si trece Pastele, in fiecare an ramane aceeasi intrebare pentru marti, a-3-a zi de Pasti: ce facem cu ouale ramase de la Paste? Cum le “reciclam”? In ce retete putem folosi ouale fierte tare?
Pentru a raspunde gandurilor si grijilor voastre gospodinesti, am strans aici 5 idei de retete cu oua de la Paste, sper sa va palca, sa va fie utile si sa le incercati pentru voi si familia voastra 🙂
SALATA DE OUA CLASICA– un deliciu, mai ales cand o mancati pe o felie de toast prajit si neaparat sa fie rece rece, proaspat scoasa din frigider!
SALATA DE OUA CU TOFU AFUMAT – pentru ca, pe langa faptul ca este super bun la gust, tofu este bogat in proteine si inlocuieste cu success carnea sau produsele din lapte animal.
OUA UMPLUTE CU TON – am cautat o alternativa la ouale umplute clasice si varianta cu ton mi s-a parut foarte potrivita!
SCOTCH EGGS – o reteta de origine englezeasca si despre care Wikipedia ne zice ca are o istorie de peste 200 de ani si e in continuare o reteta preferata la picninc, petreceri si cine in familie. Ideea e foarte simpla: oua fierte tari, invelite in umplutura de carnati proaspeti, apoi date prin pesmet si prajite.
OUA UMPLUTE CU BACON SI ARDEI IUTE – care nu au nevoie de sos, pentru ca au maioneza ca si umplutura ? Simpatic, nu? Da, sunt o bomba calorica, dar am incredere in voi ca veti manca cu masura si mai ales ca le veti folosi la mesele mari in familie, zile de nastere si petreceri de toate felurile, da?
Si daca toate astea nu au fost suficiente, sa mergem pe varianta cea mai simpla! 🙂 Mancati ouale fierte, asa cum sunt ele, alaturi de un sos minunat – SOSUL RANCH facut in casa 🙂
Interesante sugestiile tale! Eu m-am gândit să amestec ouăle rămase cu avocado după următoarea rețetă:
1 avocado
albușul de la 8 ouă
gălbenușul de la 4 ouă
Toate ingredientele vor fi mărunțite sau amestecate în blender, în funcție de preferințe. Rezultatul este foarte gustos și alături de două felii de pâine prăjită reprezintă un mic dejun foarte sățios.
Buna idee, Madalina 🙂