Va spun sincer: sunt obsedata de cupcakes si muffins! Si daca trece o saptamana fara sa coc ceva…parca nu e o saptamana buna! Fac muffins dulci si sarate, cele sarate, cum sunt cele cu somon si spanac, sunt de obicei pentru pachetelul lui Luca de la scoala iar cele dulci…sunt pentru momentele cand trebuie, dar absolut TREBUIE ceva dulce! 🙂 Iar cupcakes-urile, decadente si pline de crema cum sunt ele, sunt pentru…chiar nu stiu un moment cand nu ar fi bune!
Azi, cand am deschis camara si am vazut compotul de visine si cirese de la Home Garden mi-am adus aminte instant de tortul Black Forest, un tort intr-o combinatie care mie imi palce foarte mult: blat dens, ciocolatos, crema foarte usoara, pentru ca e numai frisca si cirese sau visine. Ce sa nu fie bun? Dar cum l-am tot facut si facut de-a lungul anilor, m-am gandit eu cu mintea mea de gospo, sa il fac sub forma de cupcakes cu cacao, pe care sa le umplu cu jeleu de visine si sa le pun un mot de frisca, altfel nu erau complete De ce compot de visine sau cirese de la Home Garden? Pentru ca raportul calitate/pret e foarte bun, pentru ca sunt visine si cirese fara samburi, pentru ca e un brand in care, sincer, am incredere 🙂
Ingrediente blat pentru 12 cupcakes:
– 160g faina
– 200g zahar
– 50g cacao
– 1 lingurita praf de copt
– ½ lingurita sare
– 2 oua mari
– 125ml lapte
– 60ml ulei
– o lingurita esenta de vanilie sau miezul de la 1 baton vanilie
Incingem cuptorul la 180°C si punem hartiutele pentru cupcakes in tava. Intr-un bol mare, amestecam faina, zaharul, mpraful de copt, sarea si cacaua, le amestecam bine. Adaugam apoi uleiul, laptele si ouale si amestecam bine bine, pana avem o compozitie omogena. Umplem formele astfel incat sa fie ¾ pline si le dam la cuptor, 30 min sau pana trec testul scobitorii. Le lasam sa se raceasca, apoi le scobim mijlocul, folosind ustensila pentru scos cotorul merelor.
Ingrediente pentru jeleul de visine/cirese:
– un borcan compot visine/cirese Home Garden
– 3 linguri amidon
– 150g zahar
Amestecam zaharul, amidonul si 120ml suc din compot, folosind un tel. Trebuie se amestecam foarte bine, ca sa nu facem cocoloase, apoi il punem la foc, pe flacara medie, amestecan des, pana incepe sa se ingroase. Tragem de pe foc si punem visinele sau ciresele, amestecam bine si punem din nou pe foc, amestecand des, pana jeleul e foarte bine legat. Il lasam sa se raceasca foarte bine, apoi umplem cupcakes-urile cu jeleu.
La final, nu ne ramane decat sa le decoram cu frisca batuta si sa le decoram dupa sufletelul nostru 🙂 Sper mult ca v-au placut, eu am de gand sa le refac in weekend si sa le duca Luca la scoala, in loc de martisoare, pentru ca sunt asa, rosii si albe si deosebite 🙂 Pentru mai multe retete cu produse Home Garden, nu uitati sa urmariti pagina lor de Facebook! Va pup!
Arata demential !!! Te urmaresc mereu cu drag si fac din cand in cand retetele tale cu care nu dau gres niciodata 😉 :* Le voi incerca sigur 🙂 .
Penultima poza mi-a dat lovitura de gratie! Minunateee! 😡 😡
esti mortala! :))) te pup
In curand vine ziua mea, cred ca am sa surprind pe cineva cu acestea 🙂
Arata minunat si par si usor de facut!
Hartia pentru forme de unde ai luat-o? E super faina! <3
Diana, de la DM am luat-o 🙂
Tot ce este cu ciocolata, este perfect. Pentru mine si viitorul meu sot, aceste briose sunt fantastice :D..
Pentru noi cand ii vorba de deserturi, totul se invarte in jurul ciocolatei 😀
https://teoskitchen.ro/2015/02/black-forest-cupcakes.html