Dupa “invazia” de prajituri cu crema de la Craciun, parca vine momentul sa incercam si ceva mai light. Da, tot dulce, pentru ca stiti ca eu nu pot trai fara prajitura facuta in casa, insa ceva mai usor, fara foarte multa crema si mai ales, ceva foarte simplu de preparat, pentru ca, nu-i asa, gospodine din lumea intreaga, am “cohalit” destul de sarbatori! Asa am ajuns la reteta de pound cake cu vanilie, un chec foarte usor de preparat, dar extraordinar de aromat si zemos. Prepararea dureaza maxim 15 minute si apoi, cat sta o ora la cuptor, aveti tot timpul din lume sa…spalati vasele 🙂 Nu trebuie sa separam albusuri de galbenusuri, totul se prepara intr-un singur vas, iar aroma deosebita vina de la pastaia de vanilie, care niciodata, dar niciodata nu se va compara cu esenta de vanilie 🙂 Pastaia de vanilie, la fel ca si toate ingredientele folosite sunt cumparate din magazinul meu de suflet, Lidl 🙂 Saptamana aceasta este saptamana cantitatii XXL, in care va puteti bucura de produsele voastre preferate de la Lidl in cantitati mai mari, pentru ca vorba aia, familie mare! Intreaga oferta o puteti vedea AICI
Acum sa va spun povestea chec-ului de azi 🙂 Totul a inceput de la tava ceramic pe care am luat-o saptamana trecuta si a fost musai musai sa o folosesc. Si am folosit-o in cel mai minunat mod cu putinta! Chec-ul nu a rezistat pana a doua zi, am salavat cu greu 2 feliute pentru pachetelul lui Luca de la scoala. Un real success, mai ales in combinatie cu un pahar de lapte rece!
Timp de preparare: 15 min Timp de coacere: 1 ora Dificultate redusa
Ingrediente pentru un chec:
– 175g unt Pilos 82%, la temperature camerei
– 175ml lapte Pilos
– 300g zahar Castello
-3 oua mari, batute ca pentru omleta
– miezul de la o pastaie de vanilie Belbake
– 250g faina 000 Castello
– o lingurita praf de copt Belbake
– ½ lingurita sare
Mai intai spumam untul cu zaharul tos, cu mixerul la viteza medie la inceput, apoi la viteza mai mare, 3-4 minute. Adaugam ouale batute, in fir subtire, ca la maioneza, amestecand in continuu. Punem apoi si laptele si miezul de la batonul de vanilie si amestecam din nou.
Daca vi se pare ca s-a taiat compozitia, nu va faceti griji, imediat ce adaugati faina, totul revine la normal 🙂 Adaugam faina, pe care o cernem impreuna cu praful de copt sis area peste amestecul de unt, lapte si oua. Amestecam bine de tot, cu mixerul la viteza mare, 4-5 minute. Tapetam tava cu putin unt si hartie de copt (eu folosesc hartia de copt Aromata pe care o cumpar, ghiciti de unde? ) si turnam compozitia in tava, nivelam cu o spatula si dam checul la cupotul incins la 160°C timp de o ora sau pana trece testul scobitorii. Este foarte important sa puneti gratarul pe mijlocul cuptorului si sa alegeti functia de ventilatie,da?
Dupa ce scoatem checul din cuptor, il lasam sa se raceasca putin, apoi il scoatem din tava si il mutam pe un gratar de bucatarie, unde il lasam sa se raceasca de tot inainte de a-l taia. Pounde cake cu vanilie are o crusta foarte crocanta si un interior foarte pufos si veti fi suprinsi nu doar de aroma pe care o da pastaia de vanilie, dar si de diferenta pe care o face folosirea unui unt gras, de calitate, in loc de uleiul classic pe care il folosim la chec-uri. Cam atat pentru azi, spor la cumparaturi si la copt si nu uitati de pagina de Facebook Lidl Romania unde aflati noutati, retete, promotii si tot felul de chestiute interesante. Va pup!
Delicios, la fel si produsele de la Lidl Romania unde sunt client fidel.
Multumesc, Maria! 🙂 spor la bucatarit si….sa traiasca Lidl! 🙂
arata foarte delicios, o sa il incerc si eu
sper din suflet sa iti placa 🙂
L-as incerca si eu. Mai ales ca sunt, ca si tine, mare fana a produselor de la Lidl si am in bucatarie toate ingredientele necesare luate de acolo, inclusiv pastaile de vanilie. Problema mea e ca sunt intr-un regim medical cu recomandare de grasimi cat mai putine. Crezi ca merge si cu unt mai putin? Sau imi recomanzi alta reteta eventual pe aceeasi linie?
Buna, Alexandra. Poti incerca sa folosesti un unt mai slab sau sa pui ulei in loc de unt 🙂
Teo draga multumesc pt reteta de chec… ce bine ca ouale…nu ttrebuie separate…
An facut si eu azi si a iesit tare bine.. multumesc..
Apropo…unde esti dupamasa …de ce nu esti la TV …look tv ??????
Dorina draga, multumesc mult de aprecieri, ma bucur ca ti-a placut chec-ul. Deocamdata nu stim exact cand ne intoarcem pe sticla, dar te tinem la curent 🙂