Si? Cum a trecut Craciunul? Sper din suflet ca ati avut un Craciun Fericit, in familie sau alaturi de prieteni si mai ales ca, din punct de vedere culinar, ati avut un Craciun linistit, fara incidente majore, fara indigestii si prea mult colebil 🙂 Nu am terminat bine de strans masa de Craciun si deja ne pregatim de Revelion! Pe langa tot ce e de gatit, aperitive tort, peste, sa nu uitati de celelalte “accesorii” necesare unei petreceri reusite: ceva de rontait, un cocktail bun bun, o sampanie 🙂 Tot ce aveti nevoie pentru petrecerea de Craciun, gasiti acum la Lidl si intreaga oferta o vedeti AICI 🙂
Acum sa trecem la reteta de azi, un aperitiv mai neobisnuit, pentru ca eu una imi doresc pe masa de Revelion si altceva pe langa vesnicele chiftelute si snitele! Asa ca azi avem tortellini pane, pe care i-am facut de proba ieri si nici nu au apucat sa se raceasca bine, ca s-au si evaporat! La reteta aceasta e musai musai sa folositi tortellini proaspeti si ii gasiti la un pret foarte bun la Lidl, la frigidere. Umplutura mea preferata este de ricotta si spanac si se potriveste perfect la tortellini pane pentru ca ricotta de la interior efectiv se topeste in gura si merge perfect cu parmesanul din crusta! Toate produsele folosite de mine azi sunt din gama permanenta Lidl, deci puteti sa o “executati” oricand vreti voi!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 400g tortellini proaspeti Combio
– ½ cana parmesan/grana panadana Lovilio
– ½ cana pesmet Castello
– ½ cana faina Castello
– 2 oua mari
– 2 lingura condimente pentru pui Mikado
– piper proaspat macinat Kania
– o cana ulei Promienna pentru prajit
Mai intai pregatim tortellini: punem apa cu sare la fiert, cand apa fierbe adaugam tortellini si ii lasam sa fiarba 2 minute, exact asa cum scrie pe pachet. Apoi ii scurgem intr-o sita si ii lasam sa se raceasca si sa se usuce putin. Seaparat, intr-un vas incapator, razuim grana padana apoi o amestecam cu pesmetul si condimentele.
Pregatim 2 boluri, unul cu faina, unul cu ouale batute. Dam tortellini prin faina, ii scuturam bine, pentru a indeparta excesul de faina, apoi ii dam prin ou si la final prin amestecul de pesmet. Ii scuturam bine si ii prajim in ulei incins, pana sunt frumos rumeniti pe ambele parti, apoi ii scoatem pe hartie de bucatarie, pentru a absorbi excesul de ulei.
Sunt foarte buni si calzi si reci, dar trebuie sa recunosc ca nu ar strica sa ii incalziti un pic la microunde chiar inainte de a-i pune pe masa, tocmai pentru ca ricotta de la interior sa fie si mai cremoasa. Din gama Lovilio gasiti si grana padana gata razuita, ca sa faca reteta si mai simpla, insa, la fel ca si in cazul altor ingredient (gen nucsoara, piper etc) eu prefer sa le folosesc proaspat razuite 🙂 Spor la pregatirile pentru Anul Nou, nu uitati ca urmeaza saptamana cantitatii XXL la Lidl, vedeti oferta AICI. Va pup!
Zilele astea voi incerca reteta….imi face cu ochiul si cred ca e o alegere reusita!!
Iti garantez ca va fi un succes, noi am fost inebuniti dupa ei 🙂 te pup si spor la bucatarit!
se pot praji si in friteusa? ies la fel oare?
dara ca da,nasa! 🙂