Dor v-a fost de retete de prajituri de casa? Care e cea mai buna metoda de a incheia o saptamana lunga si grea? Combinatia fatalo-decadenta de ciocolata alba-ciocolata neagra-caramel-alune si nuca. Reteta de Batoane Snickers Homemade este una dintre cele mai apeciate si cunoscute retete de pe blog si prajitura Snickers pe care vi-o arat azi, le poate face mare, dar mare concurenta 🙂 Este chiar mai buna, din punctul meu de vedere, pentru ca are blat cu albusuri si nuca. Acuma eu nu vreau, Doamne si fereste sa ii supar pe producatorii adevaratelor batoane Snickers, dar caramelul din prajitura asta este absolut perfect si nu am mancat unul mai bun in viata vietii mele 🙂 Deci prajitura Snickers facem azi, o delicioasa prajitura care sta foarte bine la frigider chiar si o saptamana, deci puteti avea in fiecare zi ceva dulce si delicios 🙂
Ingrediente pentru o tava de 35x40cm:
Ingrediente pentru blat:
– 8 albusuri
– 150g zahar tos
– 250g nuca macinata
– 100g faina
– un pliculet praf de copt
– o priza sare
Ingrediente pentru stratul de ciocolata alba:
– 350g ciocolata alba
– 30ml ulei
Ingrediente pentru stratul de caramel:
– 250g zahar tos
– 250g unt gras (80%)
– 250g arahide
– 8 galbenusuri
Ingrediente pentru stratul de ciocolata:
– 200g ciocolata cu lapte
– 100g ciocolata amaruie
– 30 ml ulei
Incingem cuptorul al 180°C si tapetam cu hartie de copt tava de 35x40cm (cea mai mare tava din setul de tavi de copt). Batem albusurile cu praful de sare pana avem o spuma tare si lucioasa, apoi adaugam zaharul tos, rand pe rand, cate 3-4 linguri o data amestecand dupa fiecare foarte bine. La final, trebuie sa avem o spuma tare si lucioasa. Adaugam nucile si faina cernuta impreuna cu praful de copt si le incorporam in bezea folosind o spatula, cu miscari de sus in jos, pentru a nu scoate aerul din spuma. Turnam compozitia in tava, o nivelam cu spatula si o coacem 15-20 min sau pana trece testul scobitorii. Lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei. Intre timp pregatim stratul de ciocolata alba, pentru care rupem ciocolata bucatele, o punem intr-o cratita cu fund dublu impreuna cu uleiul si le topim impreuna, amestecand in continuu cu telul, pana toata ciocolata e topita. Turnam stratul de ciocolata alba peste blat, nivelam fie cu spatula, fie rotind tava astfel incat ciocolata alba sa se intinda uniform peste blat. Dam la rece 30 min sau pana stratul de ciocolata alba este complet racit si intarit.
Pentru stratul de caramel (pe care il facem cat ciocolata alba sta la racit in frigider), punem jumatate din cantintatea de zahar intr-o cratita cu fund dublu si il topim, la foc mediu, amestecand in continuu, pana se caramelizeaza. Nu lasati zaharul sa se arda, devine foarte amar. Cand zaharul este caramelizat frumos si incepe sa se ingroase, punem untul si amestecam, la foc mic, pana cand untul este complet topit. Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar pana avem o crema groasa ca o alifie. Punem si crema de galbenusuri peste caramel (dupa ce untul e topit) si amestecam bine bine cu telul, apoi adagam si arahidele si continuam sa amestecam, la foc mic, pana caramelul este gros si lucios (cca 5-6 minute). Tragem caramelul de pe foc si il lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi il turnam peste stratul de ciocolata alba. Atentie, e important ca toate straturile prajiturii sa fie reci, altfel se intrepatrund. Punem caramelul, il nivelam si dam din nou la rece 30-40 min. Pragatim si stratul de ciocolata, pe care le fel ca si in cazul stratului de ciocolata alba, o topim impreuna cu uleiul pana este lucioasa si fara cocolase, apoi tunram ciocolata peste stratul de caramel si dam totul la rece peste noapte.
Credeti-ma ca va fi foarte greu sa dormiti linistiti noaptea stiind ca aveti prajitura snickers in frigider, dar dimineata, cand scoateti tava din frigider…pfffffffff….va garantez ca a meritat toata asteptarea! Eu zic ca am explicat cam tot ce a fost de explicat, dar daca mai aveti eventuale nelamuriri, astept cu mare drag sa mi le screiti si, vorba romanului, facem sa fie bine a sa nu fie rau 🙂
Arata delicios. Oare cate galbenusuri punem la caramel? Probabil 8,nu?
da, 8! scuze, am uitat de ele, am modificat acum. Multumesc mult!
immm, ce bine arata!!!!sunt convinsa ca si gustul e pe masura…trebuie sa o incerc…
a fost, a fost 🙂 multumim de aprecieri si sper sa o incerci si tu!
Teo draga, am incercat prajiturica 😀 a fost super.(si nici nu-i greu de facut) Am dus si colegilor , putina pentru degustare, si cu totii au fost incantati. Sa-ti dea Domnul sanatate, sa ne mai dai retete delicioase.
Multumesc, Gabriela si ma bucur tare ca ti-a palcut prajitura! 🙂 Si eu am dus la platou la filmari si toata lumea a fost incantata! 🙂
Nu ma pricep deloc la tot ceea ce înseamnă caramel, topesc zaharul, nu il ard, totul ok iar la final mi se cristalizează. De ex, acum când am adăugat untul, s-a ales apa și imediat s-a cristalizat zaharul. Am dres-o cumva și am făcut crema dar e cu zahar solid în ea, gen crunch. Care e secretul caramelului? Nu l-am lăsat mult pe foc.
În rest, mulțumesc fiindcă existi
Salut, este posibil ca untul sa se separe daca acesta are un continut redus de grasime. Secretul? Rabdarea, dar si exercitiul.
Teo draga,te rog sa ma lamuresti,arahidele de care trebuie sa fie…prajite,neprajite…sarate,dulci?
multumesc!
Viola draga, eu am folosit arahide prajite si sarate 🙂 asa sunt is cele din snikers si in general sarea merge foarte bine alaturi de caramel. Spor sa ai!
Super, super buna! O fac de fiecare data de sarbatori si nu numai. Cand am pofta de dulce, Snickersul il fac, simpul si foarte usor de facut.:)
Adriana, ma bucur ca iti place! te pup si Sarbatori Fericite iti doresc! 🙂
Abia astept s-0 fac de Craciun. Sper sa-mi iasa, ca nu e greu. Multumim! Sarbatori minunate!!!
Multumesc, Rodica, la fel iti doresc si tie si familiei tale 🙂
Foarte buna prajitura! am facut-o si eu de cateva ori insa de fiecare data am aceeasi problema: glazura de ciocolata de deasupra mi se crapa cand tai prajitura. Ulima oara am pus mai mult ulei si mai putina ciocolata si am taiat-o cat inca era calda, nemaifiind insa la fel de aspectoasa ca a ta. Cum as putea sa o tai fara a-i strica aspectul?
Buna, Cristina 🙂 Incearca sa tai prajitura cu un cutit foarte ascutit, pe care il treci pe sub jet de apa calda inainte de a taia 🙂 Te pup si iti doresc Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi tie 🙂
buna teo ,vroiam sa te intreb daca ai vreo preferinta anume asupra marcii ciocolatei albe .banuiesc ca daca e mai calitativa iese crema mai fina ?
Buna Mihaela, da, cu cat este mai fina si mai de calitate, cu atat este mai bine 🙂 eu, de exemplu, nu folsoecs niciodata ciocolata alba de menaj, nu imi place deloc gustul, dar pana la urma e optiunea fiecaruia… Te pup si iti doresc Sarbatori Fericite
multumesc frumos de raspuns si sarbatori fericite ..voi reveni cu feedback dupa gatitul de maine al prajiturii
POti sa-mi spui te rog frumos ce dimensiune trebuie sa aibe tava?
Am primit raspunsul…:)
Multumesc
Delicioasa prajitura!
Am făcut reteta in Ajunul Crăciunului, din păcate lipsa de experiență si- a spus cuvântul: ciocolata alba nu stătea lipită de blat…parca erau straturi distincte. Ss- a mâncat si asa fără probleme, dar nu- mi dau seama unde am gresit. Aveti idee?
mâine as vrea sa o încerc din nou.
Cu mulțumiri, Corina
Buna, Corina, probabil s-a intarit prea tare. poti incerca sa pui o lingura de ulei in ciocolata topita, o ajuta sa fie mai cremoasa si mai “lipicioasa”. Te pup si multumesc ca ai incercat reteta! 🙂
Ca sa mearga repede si bine (incercat de mine ) eu rad ciocolata alba sau acum am facut-o cu robotul si o presar repede pe blatul scos din cuptor. Se topeste imediat si o intind putin cu spatula .
buna…este cea mai bun areteta de snichers,mi-a reusit din prima.multumim pentru reteta!
Cu mult drag! 🙂
buna…este cea mai buna reteta de snichers,mi-a reusit din prima.multumim !
Buna!
Primul strat de bezea cu nuca la ce temperatura il punem la cuptor?
Multumesc!
Salut. la 180, scrie in text.
Teo, de care ciocolata folosesti? Cioc de menaj nici mie nu imi place.
Ella, eu iau de la Lidl ciocolata Belbake cuvertura sau Fin Carre, tot de la ei. Imi place foarte mult, se topeste bine si, spre deosebire de ciocolata de menaj, nu are gustul acela…”de cofetarie”. Sper ca ti-am fost de ajutor, multumesc ca ma citesti, mai astept comentariile tale 🙂
Draga Teo mie mi s-a taiat crema de caramel s-a ales uleiul.Compozitia a devenit sfaramicioasa asa ca am presat-o peste ciocolata alba in speranta ca se va lipi.inca e la frigider.sper sa nu cada alunele cand voi taia feliile. Am emotii. Unde am gresit?
Oana, ai tinut-o prea mult pe foc 🙁 Imi pare rau…
Am facut-o deja de 4-5 ori, e grozava!
Ma bucur foarte tare ca iti place! 🙂 Sarbatori Fericite iti doresc!
Teo..pana la urma …faptul ca am presat-o cand era calda inca peste ciocolata alba…a salvat situatia pt ca s-a lipit si a fost ok pana la urma.pe viitor dupa ce pun alunele o trag repede de pe foc. Ms de sfat.
Oana draga, totul e bine cand se termina cu bine! 🙂 ma foarte bucur ca ti-a iesit! Pupici! 🙂
Buna, vreau sa incerc si eu praji, insa am o probl de fiecare data cu glazurile, indiferent de modul in care le fac, poate gresesc si nu am gasit pana acum “buba”. De aceea ma tem si pt stratul de ciocolata alba, sa nu cumva sa nu iasa si sa stric prajitura. O sa fac exact cum ai scris tu in reteta, insa cat treb da stea pe foc aproximatix si ce consistenta trebuie da aiba? Pun toate ingredientele odata? Cand o pun peste blat, cand e asa fierbinte? O bag imediat la frigider asa fierbinte? Mersi anticipat 🙂
Lavinia, daca urmezi pasii retetei exact cum am descris acolo, nu ai cum sa dai gres. Trebuie sa ai foarte mare grija la topirea ciocolatii, pe baie de aburi si nu direct pe foc, la foc mic, amestecand in continuu. Unul din motivele pentru care se taie crema este faptul ca tii prea mult pe foc si ciocolata nu devine mai cremoasa cu cat sta mai mult ci, dimpotriva, se fac cocoloase, se branzeste. Spor sa ai! 🙂
Nu stiu cum sa-ti multumesc! Mi-a iesit din prima si e delicioasa. De cand imi doresc sa fac prajitura asta…Multumesc! Abia astept sa ma dau mare!
Delicioasa!!!Multumim pentru reteta,se face rapid si iese foarte bine daca se urmeaza pasii intocmai!
love you …oricand ,oriunde te caut ,defapt caut retetele …pupici si inspiratie in continuare, tot ce faci,este bineprimit la mine in casa …love love in semn de multumire
Multumesc din suflet! Pana la inima mi-au mers cuvintele tale!
Este perfecta !!! Felicitări ptr site
Tocmai ii dictez reteta mamei soacre..Abia astept sa o degust de sarbatori..Te pup..
Cu tot dragul! Sarbatori Fericite! :*
Buna!Abia astept sa o fac acum de Craciun.Aveam aceeasi nelamurire cu ciocolata dar am descoperit-o prin comentarii. 😀 Dar mai am una:)) Ce ulei sa folosesc? Chiar vreau sa imi iese caci nu vreau sa o dau in bara cu prajitura de Craciun. :)) Abia astept sa o fac si iti multumesc daca imi raspunzi. 😀
Madalina, trebuie un ulei vegetal fara miros/gust, neutru, cum este cel de floarea soarelui 🙂
Buna Teo,imi poti spune te rog ce fel de unt ai folosit si de unde?
Eu folosesc in 99% din preparatele mele untul german Pilos cu 82% grasime, de la Lidl 🙂
Am facut-o astazi.Mi-a iesit minunat.E foarte delicioasa si ma bucur ca ai explicat asa de bine.Sa fi sanatoasa si sa ne mai bucuri cu prajituri minunate.Multumesc. Sarbatori fericite.:)
Foarte buna prajitura, am facut-o pentru perima daata, a iesit foarte buna doar ca eu am spumat galbenusurile cu zaharul si acum imi curge caramelul. faptul ca am spumat galbenusurile sa fie buba?
Mary draga, in special la retetele de dulciuri, este foarte important sa respectam cantitatile si procesul tehnologic, pentru ca sunti “fineturi” car pt strica tot
Buna seara, am facut si eu aceasta prăjitură dar am gresit la crema caramel. S-a întărit prea tare. Aproape ca nu pot sa o tai. Îmi spui si mie te rog procedeul caramelului?
Buna Anca 🙂 Caramelul se intareste prea tare cand e fiert prea mult, deci probabil aici ai gresit. Mult succes data viitoare 🙂
Ft bună
Buna! Imi poti spune cate kg ies din aceste ingrediente? Multumesc!
Nu am cantarit niciodata, sincer. Iese o tava mare 🙂
buna, poti sa-mi spui pentru ce dimensiune de tava sunt cantitatile din reteta?
multumesc
Salut. Este tava de 35×28 cm 🙂
Buna, Teo! In detaliile retetei ziceai de tava 35x40cm. Prajitura a iesit delicioasa insa blatul mi s-a parut foarte mic in inaltime. Trebuia oare sa folosesc tava mai mica, 35×28?
Eu am facut si in tava de la aragaz. Poti folosi tava cea mai mare din setul de copt, in functie de cum preferi tu sa fie blatul. Mult spor! 🙂
Statul de ciocolata alba il lasam la racit apoi il punem peste blat?
Caramelul daca sta la racit nu se intareste? Mai poate fi intins dupa?
Multumesc mult
Draga Teo, îți mulțumesc mult pt rețetă, e minunată. Eu ador prăjiturile cu nuci, alune si de Crăciun am vrut sa fac aceasta prăjitură. Am căutat pe google și am găsit pozele tale care mi-au luat ochii. Mi-am pregătit ingredientele si m-am apucat de treabă. A ieșit perfect! Toți prietenii mi-au apreciat-o și de atunci am mai făcut-o de câteva ori… chiar si azi…acum e la frigider. Soțul meu o adora și oriunde mâncăm snickers îmi spune că nu se compară cu al meu. Te pup si îți mulțumesc! Promit să încerc și alte rețete.
Super! Ma bucur asa mult cand citesc asa comentarii! Te pup si iti multumesc!
Excelenta prajitura!
Are succes de fiecare data cand o fac. Este printre preferatele familiei si se mananca instant!
Multumesc pentru inspiratie Teo!
Draga Teo,
Astazi este a treia oara cand fac aceasta reteta minunata. Am facut-o prima data cu ciocolata de o calitate mai slaba si nu am fost foarte incantata, totusi am dus-o la munca, pentru ca asta era scopul ei si colegii au fost foarte impresionati. Acum folosesc doar ciocolata de o calitate superioara si este mult mai buna. Este o prajitura delicioasa si-mi face o mare placere s-o pregatesc, mai ales cand stiu ce mult le place celor din jur. Iti multumesc foarte mult!
Pupici multi si multumesc!
si eu am facut aceasta rețeta si mi-a ieșit foarte bine prima data .a 2-a oară însă am preparat crema caramel de vreo 3 ori si nu a ieșit nici cum .. a trebuit sa improvizez si sa fac caramelul cum știam din zahăr ars si samnatana subțire ..de toate cele 3 ori cat am încercat sa fac crema untul nu se incorpora in zaharul ars ci se alegea uleiul .care sa fie oare problema .imi este frica sa o mai fac :)))
salut! am patit si eu la fel, mi s-a ales grasimea din unt de restul cremei. dacă te mai incumeti sa o faci, ia totul de pe foc, scurge cat de mult ulei poti într-un vas micut si readauga-l treptat, ca la maioneza. am reușit s-o dreg astfel, că nu-mi venea să arunc crema…
In reteta scrie dimensiune tava 35/40, si la un comentariu 35/28. Care e varianta buna?
Depinde de cat de inalta vrei sa iti iasa prajitura 🙂
Se poate pastra si la congelator?
Lucica, pana acum nu am incercat sa o congelez, deci nu stiu cum se comporta dupa decongelare.
Buna Teo ,
As vrea sa te intreb : albusurile pentru blat le pot bate cu mixerul? si ciocolata o topesc intr-o cratita cu fundul dublu direct pe foc ? sau pe baie de aburi? multumesc
Buna ziua. Albusurile le bateti cu mixerul, cu telul…cu ce aveti la indemana si folositi de obicei. 🙂 Cicoolata o topiti fie direct pe foc, fie pe baie de aburi. Pentru mai multa siguranta recomand baia de aburi.
Cea mai buna si reusita reteta, din toate cele pe care le-am incercat pana acum! Multumim Teo!
Ma bucur tare mult sa aud asta!
Teo, cand adaugam galbenusurile peste caramel ? Caramelul trebuie sa fie racit, presupun. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Am scris in reteta: Separat, frecam galbenusurile cu restul de zahar pana avem o crema groasa ca o alifie. Punem si crema de galbenusuri peste caramel (dupa ce untul e topit) si amestecam bine bine cu telul
Astăzi am făcut și eu prajitura,dar am o i trebare….aluneca le punem așa, jumătăți sau le mai zobimpuțin ???Eu le-am pus într-o pungă și le-am izbit cu o sticlă. Cred că mi-a ieșit (este la ftigider)dar nu știu dacă am pro
cedat bine cu alunele
Iar carnavalul nu se întărește dacă se răcește de tot???L-am pus un pic călduț și ciocolata s-a întins un pic de tot…Astept un raspuns.Multumesc frumos pentru tot
Eu am pus arahidele intregi, se vede foarte bine si poza din timpul prepararii, dar nu e gresit ca le-ai zdrobit. Din pacate nu inteleg ce este acel carnaval de care intrebi.
Cea mai buna si reusita reteta, din toate cele pe care le-am incercat pana acum! Multumim Teo!
mi s-a taiat si mie crema de caramel dupa ce am luat-o de pe foc.Arata tare rau si nu credeam ca mai pot face ceva cu ea.Dar am urmat sfatul anei G.( multumesc ana G!) si am scurs tot untul topit apoi l-am adaugat putin cate putin, frecand ca la maioneza.A iesit o crema frumoasa si mi-a vent inima la loc.