Paste Amatriciana (all’Amatriciana)

paste amatriciana

Fara prea multe introduceri, ca e ora pranzului si prea ne e foame! Dar da, paste, din nou (daca as sti ca nu ingrasa cum ingrasa, as manca zi de zi, pentru ca am o mica pasta-obsesie) si de data asta niste paste care nu stiu cum de mi-au scapat in multii ani de blogging, dar cert e ca nu vi le-am prezentat pana acum si tare rau imi pare! Dar le vedeti acum sis per sa va placa si sa le incercati pentru ca sunt…wow!

Ingrediente pentru 4 portii:
– 320g paste (fusilli sau penne merg foarte bine)
– 2 linguri ulei de masline
– 150g cubulete de pancetta / bacon
– 400g rosii cherry
– o ceapa alba taiata fasii
– 3-4 catei de usturoi
– sare, piper
– parmesan prospat razuit
– busuioc proaspat (sau patrunjel)

paste amatriciana

Crestam fiecare rosie, in cruce, un pic pi casa, cat sa se decojeasca mai usor. Oparim rosiile in apa clocotinda, 5-6 secunde, pana coaja se deprinde usor de pe ele. Le trecem pe sub jet de apa rece (foarte rece, ca sa oprim procesul de fierbere), apoi le decojim si le taiem in jumatate. Daca vreti, puteti sa lasati rosiile si cu piele, dar…sunt mai “fine” fara.

paste amatriciana

Punem pastele la fiert, la fiecare 100g de paste 1 litru de apa cu sare. Pana fierb pastele, facem sosul: incingem intr-o tigaie mare uleiul de masline si prajim pancetta/baconul pana devine auriu. Peste bacon punem ceapa taiata pestisorii si usturoiul tocat marunt, le calim impreuna pana ceapa e moale. Punem apoi si rosiile si cca un polonic din apa in care fierb pastele (200-250ml). Condimentam cu sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic 7-8 minute (pana scade apa si avem un sos omogen).

paste amatriciana

Punem pastele si patrunjelul tocat marunt peste sos, amestecam bine si le mai lasam 1 minut pe foc, amestecand, apoi tragem de pe foc, punem parmesanul proaspat razuit si amestecam din nou…si gata!

paste amatriciana

Din cele 4 portii am mancat asa: 2 noi si 2 Luca! Deci pastele astea sunt un succes si cu cei mici si ce sa nu le placa…stiti cum zic? Sa va fie de bine 🙂

paste amatriciana

paste amatriciana

paste amatriciana

paste amatriciana

paste amatriciana

paste amatriciana

12 Comments

  1. Bobis Andreea Mihaela

    Foarte bune……..mi s-a facut o pofta…Le incercam maine deabea astept!!!!!Azi incercam aripioarele Teriyaki!Multumim mult ca existi!

  2. Nu stiu daca la mine ar arata la fel de bine. Tu ai ales totul perfect ! te invidiez pentru talent 🙂 !

  3. Ieri se simtea mirosul prin televizor 🙂 Le pregatesc astazi copiilor, multumesc mult pt. reteta!

  4. Simona

    O reteta minunata. Chiar nu mai stiam ce fel de paste sa-i mai fac baietelului meu care este innebunit dupa ele. Multumim, Teo! Nici nu-ti imaginezi cat de mult s-a schimbat totul in bucatarie de cand am descoperit blogul tau minunat. Te felicit pentru creativitate si talent!

    • Simona, multumesc pentru cuvintele frumoase! 🙂 Comentarii ca ale tale ma fac sa ma trezesc zi de zi cu pofta de gatit, pentru ca inteleg ca tot ce fac eu aici are un rost 🙂 Inca o data multumesc si te pup :*

  5. Trebuie sa le fac!! mi s.a facut o pofta…. multumim pt reteta!

  6. Dorotea

    Multumesc pentru reteta! e delicioasa! a iesit super

  7. Lizzie

    Nota 10, Teo, super bun si usor de facut…si nici nu am cheltuit mult! N-am timp deloc sa gatesc si, de obicei, cand vin acasa de la spitalul unde lucrez nu ma mai apuc daca stiu ca dureaza mult 😀 asa ca retetele tale ma cam salveaza! Keep up!

  8. claudia

    Ce reteta simpla si precis foarte gustoasa!!Cand e vorba de paste,nu stiu prea multe retete!!!Norocul meu esti tu!!!Multumesc!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.