Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza

Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza

In ciuda credintei atat de populare la noi, lasagna nu inseamna mancarea pe baza de sos de carne (Ragu), adica cea pe care noi o stim ca lasagna clasica. Lasagna inseamna de fapt o mancare in straturi de paste, pe care le putem umple cu orice dorim noi. Si daca tot avem liber la umplut foile de lasagna, eu am ales sa combin ingredientele care imi plac cel mai mult: pieptul de pui la gratar si branza, multa multa branza, chiar 4 feluri de branza: ricotta, mozzarella, parmesan si cascaval. Am pastrat sosul Bechamel din reteta intiala tocmai pentru ca avem nevoie de el sa lege mai bine toate straturile dar si sa ajute la fierberea foilor de lasagna in cuptor. Eu nu fierb niciodata foile de lasagna, indiferent ca le folosesc pe cele uscate sau pe cele proaspete. Si daca e sa aleg intre ele si sa va recomad si voua, as merge pe varianta de foi proaspete de lasagna, sunt mult mai savuroase, se coc mai repede si se lucreaza mai usor cu ele, pentru ca nu sunt la fel de casante ca si cele uscate.

La capitolul carne de pui mergem pe mini fileurile de piept de pui Fragedo Duo. De ce aleg eu Fragedo Duo? Pentru mai multe motive mai mult decat evidente! In primul și in primul rand, carnea este de foarte buna calitate, este perfect aleasa si portionata si stii o treaba: poti folosi TOATA carnea din caserola pe care ai cumpărat-o. Si daca tot vorbim de portionat, in caserolele Fragedo Duo gasesc portii perfecte pentru 2 persoane, fie ca e vorba de mine si de Luca pentru un gratarel, fie ca e vorba de o cina in doi. Aceeasi caserola de Fragedo Duo se poate transforma intr-o masa pentru o familie numeroasa sau o masa pentru musafiri, folosind carbea de pui in rețete ingenioase. Deci, e foarte foarte versatila. Si daca tot e sezonul gratarelor, e minunat sa scoti din caserola carnea perfect portionata si sa o arunci, la propriu, pe gratar. Pentru toate astea si nu numai, iubesc Fragedo Duo.

Ingrediente pentru Lasagna cu pui:
– 500g mini fileuri de piept de pui Fragdeo Duo
– un pachet foi proaspete pentru lasagna
– 400g ricotta proaspata
– 200g mozzarella data pe razatoare
– 200g cascaval dat pe razatoare
– 100g parmesan proaspat razuit

ingrediente pentru lasagna cu pui

Ingrediente pentru mix-ul de condimente Cajun:
– ¾ cana sare de mare
– 1 cana boia (eu am folosit dulce)
– ¾ cana fulgi de ceapa
– 6 linguri fulgi de usturoi
– 6 linguri cimbru uscat
– 6 linguri busuioc uscat
– 2 linguri condimente pentru pui
– 2 lingurite piper negru
– 2 lingurite piper alb
– 2 lingurite piper cayenne

Ingrediente pentru mix de condimente

Mai intai ne ocupam de carnea de pui. Punem fileurile de pui intr-un bol mare, le stropim cu putin ulei de masline si le condimentam cu cca 2 linguri de mix de condimente Cajun pentru pui. Amestecam bine bine, apoi incingem gratarul, il stropim si pe el cu putin ulei (daca aveti o sticla cu pulverizator este minunat sa puneti ulei in ea si sa pulverizati pe gratar, asta ne ajuta sa folosim foarte putin ulei in reteta, dar totodata sa avem siguranta ca nu se lipeste carnea de gratar) si prajim carnea pe ambele parti, pana e frumos rumenita. Nu uitati sa scoateti o bucata si sa o taiati in jumatate, ca sa fim siguri ca este bine facuta si la interior.

Preparare pui la gratar

Ingrediente pentru sosul Bechamel:
– 50g unt
– 50g faina
– 500ml lapte
– sare, piper, putina nucsoara proaspat macinata

Ingrediente pentru sos bechamel

Pentru sosul Bechamel, topim untul intr-o craticioara, tragem apoi de pe foc, punem faina, in ploaie, amestecam bine cu telul, ca sa nu se faca deloc cocoloase. Turnam apoi laptele, tot asa, in fir subtire, ca uleiul la maioneza si amestecam bine cu telul. Condimentam cu sare, piper si nucsoara si punem craticioara din nou pe foc, la foc mediu. Amestecam tot timpul cu telul si lasam sosul sa fiarba pana cand incepe sa se ingroase. Pentru lasagna cu pui vrem un Bechamel potrivit, nici prea gros dar nici foarte lichid. Nu uitati ca sosul Bechamel se mai intareste pe masura ce se raceste.

Preparare sos bechamel

O data ce sosul Bechamel si carnea sunt pregatite, nu ne ramane decat sa amestecam intr-un bol mare ricotta, cascavalul, parmesanul, sare, piper si un pic de nucsoara dupa gust pana avem o crema de branza cremoasa si consistenta. Urmeaza sa asamblam lasagna: pe fundul unui vas termorezistent punem un strat subtire de Bechamel, apoi foi de lasagna, pe care le rupem sa se potriveasca perfect pe dimensiunea tavii, peste foile de lasagna un alt strat subtire de Bechamel, apoi ½ din cantitatea de crema de branza.

Asamblare lasagna

Peste crema de branza punem jumatate din bucatile de carne de pui si le apasam bine in crema. Peste carnea de pui punem 1/3 din cantitatea de mozzarella data pe razatoare si stropim totul cu Bechamel, apoi urmeaza alt strat de foi de lasagna. Peste foile de lasagna urmeaza Bechamel, restul de crema de branza, restul de mini fileuri din pipet de pui, o alta treime din cantitatea de mozzarella, inca putin béchamel. Acoperim cu ultimul strat de foi de lasagna, peste care turnam sosul Bechamel ramas si presaram deasupra toata mozzarella ramasa. Dam tava la cuptorul incins la 180°C sau treapta 4, flacara moderata la cuptoarele pe gaz si coacem 25-30 min sau pana lasagna e foarte frumos rumenita si cutitul intra usor prin toate straturile.

Asamblare lasagna

Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza e delicioasa imediat ce e scoasa din cuptor, pentru ca mozzarella si cascavalul se intind foarte frumos, exact asa ca in reclamele TV 🙂 Singura problema este ca riscati sa va alunece straturile si bucata de lasagna sa nu isi pastreze forma, tocmai din cauza branzei. Daca o lasati insa sa se raceasca la temperatura camerei, veti taia niste bucati de lasagna absolute impecabile! Sa va fie de bine! 🙂

Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza

Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza

Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza

Lasagna cu pui la gratar si 4 feluri de branza

3 Comments

  1. Andrei

    Foarte buna reteta. O sa incerc si eu sa o fac.

  2. Pingback: Lasagna cu piept de pui si 3 tipuri de branza | scn Cuisine

  3. Anca Ionita

    Pentru ca nu imi plac condimentele, am pus carnea sa stea in sos de rodie cu putin ulei iainte de a o pune pe gratar. Am mancat un sfert din ea goala pentru ca a iesit ff buna. Reteta, jos palaria. Toti din familie au apreciat-o. Am intampinat probleme cu foile de lasagna de deasupra. Nu am folosit foi proaspete si cele de la cutie s-au uscat foarte tare. Am inlaturat “primul etaj” si i-am schimbat denumirea din lasagna in gratar pe etaje;)).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.