Dragostea mea pentru Tofu afumat de la Inedit a inceput o data cu reteta de salata de gnocchi cu tofu prajit si de atunci l-am inclus permanent in alimentantia noastra. De ce? Pentru ca, pe langa faptul ca este super bun la gust, tofu este bogat in proteine si inlocuieste cu success carnea sau produsele din lapte animal. Tofu este practic branza obtinuta din laptele de soia, iar in gama Inedit sunt mai multe tipuri de tofu, de la cel simplu si pana la afumat, cu chimen, cu ardei, cu marar. Mie imi plac toate, dar sincer, cel mai si cel mai multi mi place asta mic, afumatul.
Tofu de la Inedit este un tofu cu textura extra-ferma, asta inseamna ca il putem praji pentru salate, il putem face pane, la fel ca si cascavalul sau il putem pune chiar si in supa, sub forma de cubulete. Tofu simplu, are un gust neutru si poate fi folosit la orice fel de preparate, de la creme sarate si pana la dulciuri. Daca nu ati mancat tofu pana acum, va recomand cu drag tofu Inedit, este genial 🙂 Atat de bun incat l-am combinat intr-o salata de oua, cu un pic de chorizo afumat, pentru ca da, tofu nu inseamna numai o mancare vegetariana, eu sunt carnivora si voi stiti bine asta, asa ca l-am alaturat ingredientelor de origine animala si a iesit ceva… mmmmmm… sa te lingi pe degetele de gospodina 🙂
Ingrediente:
– 300g Tofu afumat Inedit
– 2 oua fierte tari
– 3 linguri marar proaspat tocat marunt
– ½ ceapa rosie mica, taiata foarte fin
– un fir ceapa verde tocat marunt
– cateva feliute de chorizo sau carnat uscat afumat, taiat marunt
– 1 ardei kapia mic, taiat fin
– 4 linguri maioneza sau sos de usturoi
– o lingura sos de soia Inedit
– sare, piper, turmeric dupa gust
Mai intai ne ocupam de tofu. Tofu de la Inedit este in saramura, asa ca mai intai trebuie sa scurgem bine lichidul din cutie, apoi sa apasam bine tofu cu prosoape de hartie, pentru a scoate tot lichidul din el. Il punem apoi intr-un bol mare si il maruntim fin cu furculita. Punem si ouale, le maruntim si pe ele, apoi punem condimentele si sosul de soia. La ultimul pas, punem restul ingredientelor, amestecam bine bine si gata!
Este o salata atat de aromata, in care se simte aroma de afumat de la tofu si este un amestec interesant de texturi, este cremoasa si totusi crocanta de la ingredientele proaspete. Buna inventie am facut, sincera sa fiu 🙂 Sa o mancati cu drag la micul dejun, da? Va pup!
Nu as putea sa inlocuiesc tofu cu branza? Nu pot sa ii suport gustul iar reteta pare interesanta
Poti sa-l inlocuiesti cu cascaval afumat sau branza