Frittata cu soia, leurda si chorizo

Frittata cu soia, leurda si chorizo

Nu stiu de ce, dar noi suntem obisnuiti ca orice retete culinare pe baza de soia trebuia musai sa fie retete de post. Asta pentru ca privim probabil soia doar ca pe un inlocuitor al carnii, laptele de soia ca o alternativa pentru laptele de vaca si tofu ca o alternativa de post pentru telemea. Dar ghiciti ce? Nu e chiar asa si soia este un ingredient pe care eu il folosesc in tot felul de retete, alaturi de produse de origine animala.

Da, suntem obisnuiti ca din granulele de soia facem mancaruri pe care le-am face in mod normal cu carne tocata. Din feliile de soia facem snitele si din soia cubulete tocanite sau gulas de post. Dar nu. 🙂 De cand folosesc produsele Inedit pe baza de soia (daca va aduceti aminte, de anul trecut am inceput sa ma imprietenesc cu ele si culmea, am ramas prieteni si acum) incerc sa experimentez cat mai mult si sa le foloesc la retete variate.

De ce soia de la Inedit? #pentruca BOB! Cine e Bob? Bobul de soia nemodificat genetic de la Inedit. Da, soia poate fi sanatoasa si soia este o alternativa light pentru mancarurile pe baza de carne si nu numai! Si ca sa va demonstrez asta, o sa facem impreuna, o buna vreme de acum incolo, retete pe baza de produse din soia Inedit. Ne vom obisnui cu soia si poate, cine stie, vom deveni prieteni chiar buni!

Azi facem o frittata, buna nu doar pentru micul dejun, dar si ca aperitiv, pentru ca o data ajunsa la temperatura camerei si feliata, completeaza foarte frumos platourile de aperitive. Am folosit soia fasii, care o data fierte, asa cum scrie pe ambalaj, arata si pot fi folosite ca si fasiile din piept de pui. Si asa le-am si folosit, doar ca, asa cum va spuneam, nu o sa facem retete strict vegetariene. Am “cuplat” fasiile de soia cu oua si cascaval si un piculet de chorizo. A iesit o frittata cu soia, leurda si chorizo… pfoioioioi!

Ingrediente pentru 4 portii:

  • o punga fasii soia Inedit
  • 5 oua
  • 3 linguri ulei de masline
  • o legatura ceapa verde taiata marunt
  • o legatura leurda taiata marunt
  • 100g chorizo taiat felii subtiri
  • 2 catei de usturoi
  • 50g cascaval dat pe razatoare
  • o legatura de marar tocat marunt
  • sare, piper dupa gust
  • rosii cherry pentru garnisit

Ingrediente

Mai intai ne ocupam de fasiile de soia, pe care le fierbem 15 minute, asa cum scrie pe ambalaj, in apa cu sare, apoi le scurgem bine intr-o sita si le tamponam cu hartie de bucatarie pentru a indeparta excesul de apa. Apoi, intr-o tigaie incapatoare, incigem uleiul de masline si prajim ceapa verde si leurda, un minut, pana sunt moi.

Preparare

Peste leurda punem feliile de chorizo si usturoiul dat pe razatoare sau prin presa si le calim toate impreuna, 5 minute la foc moderat. Intre timp incigem cuptorul la 180°C si ungem cu unt o tava rotunda cu diametrul de 20cm. Apoi amestecam intr-un bol mare ouale, cascavalul dat pe razatoare, mararul, sare si piper dupa gust. Cand chorizo e aproape prajit, adaugam fasiile de soia, amestecam bine si mai lasam pe foc 2-3 minute, ca sa se intrepatrunda aromele. Punem totul peste amestecul de oua, mai amestecam o tura, apoi turnam in tava pregatita si coacem 20-25 de minute sau pana frittata e bine legata si frumos rumenita.

Preparare

E delicioasa atat calda, proaspat scoasa din cuptor, dar si rece e la fel de buna, promit!:) Sa va fie de cel mai bine si sa va imprieteniti cu soia, ca sa vedeti voi ce minunatii facem cu ea!

Frittata cu soia, leurda si chorizo

Frittata cu soia, leurda si chorizo

Frittata cu soia, leurda si chorizo

2 Comments

  1. Pare interesant, cred ca voi incerca si eu reteta.
    Multumesc!

  2. Cristina

    Se poate folosi orie tava rotunda? Vad ca in poza e un dry cooker pe care eu nu-l am…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.