Muffins cu mere, stafide, mac si sofran

Muffins cu mere, stafide, mac si sofran
Din seria “retete culinare pentru excursiile celor mici” avem azi muffins cu mere, stafide, mac si sofran. Da da, Luca merge in prima excursie din viata lui, la Targu Mures, la Gradina Zoologica. Nu stiu ce mai e pe acolo si daca mai sunt animale de vazut, dar certe sunt 2 lucruri: e super-mega-ultra entuziasmat ca merge si 2… trebuia sa ii fac ceva de dus la pachet! Asa ca am incercat muffins astea dulci si o sa le mai fac si muffins sarate, cu somon si spanac 🙂 Pentru ca sunt perfecte de dus in manuta, nu au crema, nu au mult zahar, nu se murdaresc piticii si sunt foarte satioase. Aaaaa da, si mai sunt doua lucruri certe: cand am fost prima data la Targu Mures la Zoo, am primit si primul caine din viata noastra, Brutus, un dalmatian, rectific, cel mai prost Dalmatian care a trait vreodata, dar care ne-a fost drag si ni-l aducem aminte pana in ziua de azi si 2. In prima excursie cu clasa m-a muscat un caine, ca eu eram obisnuita cu Brutus si i-am dat unui vagabond sa manance din mana un pufulete… si mi-a mancat mana pana la cot 🙂 Sper sa nu fie cazul lui Luca 🙂

Ingrediente pentru 12 muffins normale, 6 jumbo:
– 300g faina
– 1 pliculet praf de copt
– o lingura scortisoara
– o priza sofran
– 100g zahar
– 2 mere mari, curatate de coaja si taiate cubulete
– 50g stafide
– 50g mac
– 2 oua mari
– 200ml lapte
– 80g unt topit si racit

Ingrediente

Incingem cuptorul la 200°C si tapetam tava pentru muffins cu hartie de copt. Intr-un bol mare amestecam ouale, untul topit si racit, laptele si zaharul. Separat amestecam toate ingredientele “uscate”, mai putin merele. Apoi le punem peste amestecul de oua si cu o lingura de lemn amestecam cat sa fie omogena compozitia. Nu folositi mixerul, nu amestecati frenetic, nu e cazul. Cu cat amestecati mai mult, cu atat muffins ies mai tari si mai indesate, pentru ca scoateti aerul din compozitie. La final punem merele si tot asa, amestecam putin cu lingura, cat sa fie si ele incorporate. Punem compozitia in forme si coacem 20-25 de minute sau pana sunt rumenite si trec testul scobitorii.

Preparare

Cam asa arata la final, sper sa fie si pe gustul celor mici, ca eu am mancat 2 imediat ce le-am scos din cuptor, cu lapte rece. Delicioase sunt! Merele moi, stafidele numai cum trebuie, macul crocant, aroma de sofran… mmmmmmm! Sa va fie de cel mai bine!

Si daca eu v-am dat o idee de desert, va puteti inspira pentru felul principal de pe site-ul Bonduelle, unde Ioana Dascalu a publicat o reteta care mie imi place foarte mult si am de gand sa o incerc cat de repede – rulouri cu morcovi. Rulourile se fac foarte repede, la fel ca muffins cu mar, asa ca sunt ideale pentru mamicile mereu grabite. Baby carrots sunt mereu pe gustul celor mici, pentru ca sunt mai dulci decat morcovii si mai simpatici. Rulourile, din muschiulet de porc si cu o umplutura colorata nu au cum sa nu atraga privirile celor mici, ca doar intai si intai mancam din ochi, nu? 🙂

Muffins cu mere, stafide, mac si sofran

Muffins cu mere, stafide, mac si sofran

Muffins cu mere, stafide, mac si sofran

Muffins cu mere, stafide, mac si sofran

5 Comments

  1. Imi plac foarte mult introducerile tale inainte de a trece la reteta :), asa ca fac si eu o enumerare de idei referitor la ceea ce ai scris tu:
    1. Ce bine arata muffins-urile!
    2. Gradina zoo de la Tg Mures arata foarte bine si Luca va avea cu siguranta ce sa vada! Noi mergem aproape in fiecare primavara cu copiii si de fiecare data constatam ca fie imbunatatesc conditiile antimalelor de acolo, fie aduc specii noi.
    3. Sunt draguti cainii, dar dalmatienii sunt intr-adevar cel mai putin inzestrati intelectual dintre caini. Eu una daca mai vrei caine, iti recomand, din proprie experienta terra nova. Noi avem unul si e cel mai bun si de nadejde prieten al copiilor nostri!

    Distractie faina lui Luca!!!

  2. arata divin 🙂 imi plac tare mult hartiile de muffins 🙂

  3. Eu am facut-o sub forma e prajitura si mi se pare absolut minunata!

  4. Ce Zoo grozav am vazut cu ani in urma la Tg Mures … am facut o sumedenie de poze dar cand mi s-a facut praf saracia de PC , le-am pierdut pe toate si nu numai de la Zoo , dar si din oras si din parcul acela minunat Weekend (cred ca asa se numeste) si din sp judetean unde am fost operata la chirurgie cardio-vasculara (daca aceasta s-a si desfiintat 🙁 … pacat) . Cu siguranta ii va placea lui Luca si animalutele dar si muffinsii .

  5. Delicioase si foarte usor de facut.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.