Vreau sa incep postarea asta spunandu-va ca saptamana trecuta, Teo’s Kitchen, blogul cum ar veni, a implinit 6 ani. As fi vrut sa fac o reteta de tort pe care sa o impart cu voi, dar nu are rost sa imi caut scuze si nici sa inventez motive… adevarul este ca nu am avut starea de spirit necesara. Adevarul este ca nu m-am bucurat asa cum ar trebui de ziua blogului, nici nu mi-as fi adus aminte, daca nu mi-ar fi spus altii. Asa ca, acum, de fata cu voi, imi spun si eu, mie insami si blogului in general… LA MULTI ANI! Vreau sa va multumesc ca ma cititi, fie ca sunteti “din vechea garda” sau tocmai ati descoperit blogul.
Vreau sa va multumesc pentru ca, postand pentru voi, m-am tinut pe mine insami pe linia de plutire. Pentru ca Luca si blogul au fost singurele motive pentru care am tinut fruntea sus si am continuat sa muncesc, cu sau fara zambet pe buze, in ultimele luni. Nu vreau sa dezbat acuma problema comentariilor rautacioase, venite ca “anonime” desi eu stiu foarte bine cine se ascunde in spatele lor si nici a comentariilor unor bloggeri binevoitori care se ascund pe facebook in spatele unor inimioare si “pupicei” dar de fapt sunt niste fiinte indoielnice, ca sa nu spun altfel, din dorinta de a fi, in continuare, o doamna. In vremuri de rastriste, ca anul 2013 pentru mine, oamenii s-au cernut in viata mea mai ceva ca faina in sita. Unii ar spune ca sunt singuratica, altii ca ma izolez, altii ca sunt o “prietena” de toata jena pentru ca nu le raspund la telefon. Eu consider ca am ajuns la acel moment in viata in care am nevoie de Luca si de o mana de oameni pentru a continua. Si pe langa asta, va am pe voi. Pentru ca zi de zi, ajunge un comentariu frumos pe blog pentru a ma face sa zambesc. Pentru ca va citesc, stiu ca ma cititi si atunci stiu de ce muncesc. Da, si pentru bani, normal.
As fi cea mai mare ipocrita din lume daca as spune ca nu ies si bani din munca mea. Si nu s-ar mai numi munca si nu mi-ar ocupa 80% din timp daca nu as putea manca si o felie de paine din asta. Stati linistiti, stau tot la bloc, intr-un apartament cu 2 camere, intr-o comuna lipita Clujului. Asta pentru cei care se gandeau ca in 6 ani de blogging am deja 4 vile la Corbeanca. In ultimii 6 ani, cei 6 ani de blogger, am cunoscut foarte multi oameni faini, am fost implicata in proiecte faine si datorita blogului am ajuns sa lucrez ceea ce mi-am dorit intotdeauna, in televiziune.
Tot in ultimii 6 ani am cunoscut mincinosi, am mintit eu insami, am plans de umilinta, am plans pentru ca nu am inteles rautatile gratuite si mi-am facut nervi de toate felurile pentru campanii neplatite la timp, pentru alte umilinte si promisiuni neonorate. Am muncit uneori mai mult decat trebuie si uneori am fost rasplatita peste masura, cu vacante minunate si cadouri la care nici nu am visat. Am muncit pentru tot ce am, nimic nu a venit de-a gata, am incercat mereu sa imbunatatesc munca mea, de la aspectul blogului si pana la ingredientele folosite in retete sau fotografiile care le insotesc. Am incercat, nu stiu daca am reusit, asta decideti voi.
Acum muncesc pentru Luca, toata existenta mea e in jurul lui si ma bucur cand le spune tuturor, cu mandrie, mama e Teo de la Teo’s Kitchen. Si voi fi in continuare Teo, de la Teo’s Kitchen, atata timp cat voi ma cititi, incercati retetele si imi lasati parerea voastra, care poate fi de bine, sau poate fi critica, nu ma supara atata timp cat e constructiva. Ma supara insa “spurcaciunile” gratuite si deci, sa nu va suparati pe mine, daca nu le aprob sau nici macar nu le citesc. Va pup cu mare drag, va multumesc si sa gatim cu spor si in continuare, tot impreuna 🙂
Acum ca vorba aia, “am varsat porcul”” si am spus ce aveam pe suflet, vreau sa va arat cum conserv eu legumele mele preferate – vinetele, dovleceii si rosiile pentru iarna. O data pregatite si asezate pe raft in camara, le puteti infuleca direct din borcan sau le puteti folosi la diverse alte retete. Drept sa va spun, eu la mananc direct din borcan, pe post de salata sau in loc de muraturi. Un deliciu!
Ingrediente pentru 3 borcane de 800g:
– 4 dovlecei medii, taiati rondele
– 3 vinete mici, taiate rondele
– 6 rosii medii, taiate felii
– 4 ramuri de cimbru proaspat
– 10 catei de usturoi (o capatana mare)
– 3-4 linguri sare grunjoasa pentru muraturi
– piper dupa gust
– 300 ml ulei de masline
Incingem cuptorul la 180ºC si tapetam o tava mare cu hartie de copt. Va sugerez sa folositi pentru operatiunea asta tava de la cuptor. Asezam legumele in tava, inclusiv cateii de usturoi necuratati, le stropim cu vreo 2 linguri de ulei de masline, le saram, le piperam, apoi le amestecam bine ca sa fie condimentate pe toate partile. Punem 2 ramuri de cimbru desupra si dam la cuptor, 40-45 de minute sau pana legumele sunt coapte. Din cand in cand, scoatem tava si o agitam putin, pentru ca legumele sa se coaca uniform.
Punem legumele in borcane in straturi, cu usturoiul pe care il curatam si crengute proaspete de cimbru. “Curatam usturoiul” e mult spus, pentru ca, fiind deja copt, ajunge sa il strangem putin la un capat si iese imediat. Acoperim legumele complet cu ulei de masline si infiletam capacele.
Si, daca, cu ajutorul lui Dumnezeu ne putem rabda sa nu deschidem borcanele pana mai la iarna, ne vom bucura de salata de legume coapte pe care o vedeti in pozele de mai jos. Daca nu…ce sa zic, ne bucuram de ea in aceeasi zi in care am pus-o in borcane, desi sfatul meu e sa o lasati sa se odihneasca vreo 2 zile, ca sa fie si mai aromata. Sa va fie de bine!
La Multi Ani, Teo’s Kitchen.
multumesc, numai tu stii cat de mult iti multumesc, pentru tot 🙂
Mult succes Teo ,nu te mai lua dupa toate rautatile primite,oamenii nu sunt rai au probleme puternice si se simt frustrati,dar tu esti o luptatoare o ardeleanca adevarata,mi-as dorii o nora ca tine pentru fiul meu.Iti iubesc blogul si sunt o mare fana a ta,asa ca bucura-te ca esti sanatoasa ca ai o familia frumoasa si faci ce-ti place in rest Doamne ajuta si cu siguranta vei reusii.Te sarut si-ti doresc sa ai puterea sa mergi inainte si sa fii un exemplu pentru noi toate de sotie,mama si gospodina ,precum si o prietena adevarata.Mult succes.Gianina
Gianina, pot fi un model de mama si de gospodina si…cam atat. Dar multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase 🙂
Vreau sa te felicit Pt tot ceea ce faci, sunt o pasionati de tot ce tine de bucătărie, gatit, retete, îmi place blogul tau, ai retete ff bune, îți urez bafta in tot ceea ce faci sper ca intro zi sa am si eu propriul meu blog, te salut si ți urez multă liniște sufleteasca…
pupici 🙂
Bafta Teo, multe realizări si sa ne incanti incontinuare cu retetele tale:*
Multumesc :*
Teo mult succes in continuare un viața si cu blogul tine fruntea sus si nu te lasa influentata de oameni fara scrupule…..sunt multi alții care chiar daca nu comentează destul de des…..as spune chiar rar sau mai deloc…..te apreciază si te urmăresc la fiecare postare…..te felicit pentru ceea ce esti si ceea ce faci!pupici o cititoare veche a blogului tau!
Succes in continuare si toate cele bune!
La multi ani ,draguta mea Teo.
Iti multumesc pentru tot ce faci.
Sunt casatorita de putini ani si sunt mamica unui baietel de 6 luni si pot sa zic ca de multe ori am gasit pe blogul tau retete cu ce sa gatesc ,dar ai fost o incurajare sa fiu o sotie si mama mai buna, mai ales ca nu prea o am exemplu pe mama mea.
Doar vroiam sa iti zic ca tu contezi pentru mine ,chiar daca ciudat nu ne cunoastem personal.
Pupicei draguta mea!
La multi ani Teo! Am invatat de la tine sa fac prajituri pe vremea cand eram acasa cu fetita mea si de atunci te urmaresc cu placere! Nu ti-am scris de f multe ori din comodidate, dar azi vreau sa- ti spun: multumesc!
Cu drag, Madalina!
La multi ani! Fii barbata, Teo!
Draga Teo, eu locuiesc in USA si primesc emails de la Teo’s Kitchen, si le deschid pe toate. Nu prea gasesc asa produse bune ca in Romania, dar am vazut ca si la voi incep sa apare legume si fructe care nu mai au gust 🙁 Deci, desi nu coc prajituri si alte bunatati ca tine sau ca alte doamne, pot sa spun ca este un “deliciu” sa-ti citesc retetele si comentariile, si imi place stilul elegant dar si simplu in acelasi timp pe care il folosesti in blogguri sau retete.
Ma rog ca Dumnezeu sa te ajute in toate, sa ai oameni buni in jurul tau si ca familia ta sa fie pazita de rele si sa ai success in toate! Sa ai o saptamana buna!!!
Acu cateva luni te-am vazut in Polus…nu erai singura, erai insotita de prieteni. M-am tot uitat insistent pentru ca nu stiam daca esti tu sau nu, dar m-am convins rapid. Eu te citesc de mai bine de 5 ani si aici revin zilnic aproape. De aici am gatit o gramada de bunatati si mereu cand vreau ceva bun, sau sa impresionez, revin pe blog cu incredere. Cand te-am vazut si m-am convins ca esti tu, am vrut sa vin la tine sa te pup, sa te felicit si sa iti multumesc. Dar emotiile m-am coplesit, urma s aintru la film si prietenul meu tragea de mine si nu intelegea de ce ma uit in directia ta. I-am zis, uite asta-i Teo, cu blogul cu retete. Pai du-te la ea! nu, ca mi-e rusine, ce-o sa zica? poate o sa se supere, as deranja-o. Privind in urma imi pare rau ca n-am venit sa te salut sa-ti multumesc pentru ajutor, pentru comentariile la care mi-ai raspuns mereu. Esti o femeie minunata Teo, si pentru mine un model si in bucatarie si in afaceri.
La multi ani sanatosi si gustosi!!
Felicitari, Teo! Te-am descoperit intr-o perioada grea a vietii mele si de atunci te citesc de fiecare data! Ti-am incercat multe retete, de multe ori ai fost salvarea mea, te-am “discutat” de multe ori cu prietenele mele, ti-am urmat de multe ori sfaturile si am cumparat diverse electrocasnice promovate de tine…ce mai esti o prietena de baza. Multumesc pentru tot ce faci!
La multi ani Teo’s Kitchen si la mai multe retete minunate!
La multi ani si Dumnezeu sa iti dea in continuare putere de a continua cu tot ceea ce faci.
rectific: Dumnezeu sa iti dea mai multa putere sa continui cu ceea ce ai inceput.
(Nu de alta….dar acum apar marii cunoscatori ai gramaticii limbii romane si ma corecteaza.Hihihihi.
M-am cam intristat citind ceea ce ai scris,Teo…chiar atat de rai sunt oamenii?Cred ca invidia e cea care pune stapanire pe unii dintre ei!Pentru mine esti o minunatie de femeie,esti sursa mea de inspiratie in ale gatitului si am spus-o asta tuturor prietenilor mei.Ce pot eu sa iti doresc,decat sa-ti dea D-zeu putere sa treci peste toate,sa te bucuri de copilasul tau in fiecare clipa si sa ne incanti pe noi cu delicioasele tale retete!!!Spor in tot ceea ce faci!!!
La Multi Ani cu sanatate si împliniri! Esti un mare ajutor la casa omului 😀
Draga Teo,
De cand te-am descoperit, am prins mai mult curaj sa incerc retete noi.Totul are farmec atunci cand tu invalui retetele in sinceritate, prietenie si veselie. Iti multumesc pentru ca esti ajutorul meu in bucatarie!
esti minunata simi-ar placea sa te vad o data in carne si oase, sa mananc ceva bun gatit de tine!
Continua mereu asa ca pana acum!Esti super!
Legumele arata foarte bine si sambata am de copt si eu restul de legume pe care le-am adunat din gradina.Am sa folosesc reteta ta.
Eu te-am descoperit de curand,am tot citit blogul tau si am realizat ca atunci cand “dai din casa” vorbesti doar de cel mic,iar de aici am dedus ca esti divortata.Vreau sa iti spun un mare bravo pentru faptul ca te descurci ca mama singura.Multe femei isi plang de mila si nu sunt in stare sa mearga mai departe.Imi pare rau ca nu a mers (desi nu inteleg cum cineva ar putea sa “scape din mana” o femeie ca tine),dar imi doresc ca fiul tau sa aiba parte si de un tata pentru ca conteaza mult.Eu una nu am avut parte,pentru ca nu l-a interesat de mine.
Iti doresc sa mergi mai departe cu capul sus si zambind.Te citesc mult ,iar atunci cand caut o reteta,mai intai caut la tine,la edith si abia apoi caut prin alte site-uri daca nu gasesc la voi.
Da,oamenii sunt falsi in ziua de azi si iti poti da seama destul de usor,mai ales daca esti mai calit cu experiente mai vechi.
Ai grija de tine si de sufletul tau!Tot ce faci in viata sa faci pentru copilul tau si pentru tine!Chit ca faci o schimbare de look ,chit ca te muti in alt loc,chit ca iti cumperi un pix.Daca pe voi 2 va bucura nespus,atunci restul e can-can.Nimeni nu are dreptul sa judece.Punct.
In viata nimic nu este gratis! Si sa nu renunti la blog!!!
PS : nu merge sa folosesc ulei de floarea soarelui?
La multi ani!
Legumele arata mortal, neaparat trebuie sa fac si eu !
La multi ani!
Draga Teo, nu prea am postat pana acum dar ti-am citit cu drag blog-ul.In primul rand “La multi ani!” ,apoi iti doresc multa sanatate ca sa poti continua ceea ce faci, cat despre rautati incearca sa te detasezi de ele pentru ca trebuie sa ne inconjuram de tot ce ne face sa ne simtim bine.Si tu cred ca ai,pe langa familie, si persoane care sunt cu sufletul alaturi de tine.Mult succes in continuare si hai sa zambim!
Teo, la multi multi ani! Sa ne incanti si sa ne scolesti mult timp de acum inainte!Cristina
Teo am simtit in ceea ce ai scris o durere in suflet cauzata de niste oameni care nu ar trebui bagati in seama. Felicitari pentru toata munca ta , pentru tot ceea ce faci . Orice ai face pe lumea asta trebuie sa fie cineva impotriva , asa ca trebuie sa culegi ce e mai bun din ceea ce ti se intampla ! Mult succes in continuare ! Sa nu uiti de pasiunea si daruita cu care ai inceput acest proiect acum 6 ani !
Sa stii ca noi, odata cu retetele, apreciem si omul din spatele lor. Si daca oamenii de langa tine te vad prea-prea de aproape sa-si dea seama ce au langa ei, noi restul de aproape 80.000 de oameni am declarat cu manuta noastra pe soricel ca ne placi si ca te urmarim cu admiratie pana la ultima bucatica de praji sau pana la ultimul borcan de muraturi. Asa ca pune repede zambetul pe buze, pentru ca eu si multi altii credem ca ii sta tare bine acolo! Da-da, si nu vorbesc prostii, eu sunt din vecheaa garda, abonata inca de cand nu era facebook si arhiva de pe blog era mai mititica, dar garnisita bine cu toate mancarurile mele de suflet, gatite ca-n Ardeal la noi.
La multi ani,draga Teo,sa ai multe realizari,sa-l cresti pe Luca asa cum iti doresti,sa primesti muuulta iubire de la el si sa fiti uniti !!Bafta in continuare !!!
Daca am invatat ceva de la francezi, este ca niciodata nu e prea tarziu pentru nimic si nu e nicodata prea mult sa apui cuiva cat de mult il apreciezi sau il iubesti.
Asa ca da, iti spun iar, ca te apreciez mult pentru modul in care gatesti, dar mai ales pentru inima ta deschisa si buna.
La multi ani, Teo! Si sa dea Domnul sa-ti mearga din ce in ce mai bine in toate!
Eu te urmaresc de la inceput, am gatit destule retete de la tine, mi-ai dat niste idei f bune 🙂
La multi ani !
Nu am cuvinte necesare ca sa va multumesc pentru comentariile frumoase…multumesc! Sa stiti ca eu sunt cea mai deschisa la orice dialog cu voi, fie ca ma vedeti pe strada, in trening si cu parul prins aiurea sau la cumparaturi sau in parc cu Luca, va rog sa veniti sa ma salutati, pe mine ma bucura asta enorm si stau la povesti cu toata lumea 🙂 Chiar daca viata s-a jucat cam brutal cu mine in ultimele luni, am ramas tot Teo, asa cum o stiti din postarile de pe blog. Va pup si va multumesc de incurajari, o sa mergem impreuna inainte, promit!
Buna, Teo! Iti urmaresc blogul de cativa ani buni, cred ca 6 la numar. Pot sa spun ca am invatat sa gatesc de la tine, lucru pentru care iti multumesc! Retetele tale au un mare avantaj in raport cu altele: imi ies mereu! Si sunt exact pe gustul familiei mele, nici prea traditionale, nici prea iesite din comun. Indiferent de ceea ce aleg, aperitiv, fel principal, prajitura, etc, am siguranta ca, respectand indicatiile tale, vor fi gustoase si sanatoase. Teo, prin ceea ce faci ai reusit sa intri in inimile multor oameni, lucru pe care nu multi se pot lauda l-au facut in tot decursul vietii lor, cu atat mai mult in doar cativa ani. Asa ca, fii mandra de tine, esti o femeie si o mama minunata, iti doresc mult succes in continuare si La multi ani!
Buna Teo, pot sa stiu de ce nu ai publicat si comentariul meu? Este prima data cand mi se intampla ca un comentariu sa nu fie publicat, si, daca nu te-as respecta ca persoana si as gati cu multa placere retetele tale, as trece peste asta. AS vrea totusi sa stiu, pentru a nu imi face fel si fel de idei si a nu-mi schimba parerea despre tine, lucru pe care, sincer, nu vreau sa il fac.
Daca m-ai respecta ca si persoana, poate te-ai gandi ca din moment ce nu am postat nimic de o saptamana inseamna ca am probleme, o viata a mea si POATE nu ti-am publicat comentariul pentru ca nu am timp nici sa respir. Din partea mea poti sa iti schimbi parerea despre mine, pentru ca observ ca nu am din partea voastra niciun fel de intelegere. Munces pe branci si pentru blog si la munca dar nu va intereseaza, trebuie sa raspund la comanda la orice comentariu. Stii ce? Poate nu mai vreau EU sa trec peste comentariile astea malitioase ale voastre
Multumesc 🙂
Teo, LA MULTI ANI!
O spun din inima, stiu ce inseamna sa treci prin greutati, sa simti ca nu mai poti dar ca nu ai voie sa nu continui, ca ai acea bucatica din tine care te obliga dar care iti ofera atat de multa dragoste incat nimic nu pare imposibil. Stiu ce inseamna sa iti plangi frustrarea in pumni si sa stii ca nu poti face nimic mai mult…
Pentru mine Teo’s Kitchen e un loc cald, plin de voie buna si cuvinte frumoase. Pentru ca, pe langa reteta, mi-ai oferit o particica din tine, multa munca si pasiune. Multumesc pentru ceea ce faci si sper ca de acum ianinte sa fie numai soare si zambete in casa ta 😀
Te imbratisez cu drag,
Oana
Multumesc din tot sufletul 🙂
salivez……si inghit in sec
minunata reteta ,neaparat trebuie sa o fac,arata super ,te urmaresc Teo la tv,,succes in continuare***
multumesc mult! 🙂
Teo ,nu este amar uleiul asta de masline ? un ulei bun de floarea soarelui nu merge?pot pune?
nu, mie nu mi se pare, dar eu sunt mare consumatoare de ulei de masline, asa ca poate sunt subiectiva. Se poate folosi si ulei de floarea soarelui, da. te pup
borcanele se sterilizeaza?
Da, in cuptor.
Draga Teo, trebuie sa recunosc ca ma incanta reteta aceasta foarte mult. Crezi ca pot inlocui uleiul de masline cu cel de floarea soarelui si sa obtin acelasi rezultat? In cuptor mi s ar parea ok sa il folosesc pt legume, dar mi s ar parea cam gretos sa il pun si in borcane. Ce zici?
Poti incerca, insa nu e acelasi lucru, pentru ca e un ulei rafinat…
Felicitari pentru tot ceea ce faci !
Esti minunata !
La noi in Bucovina este o vorba,atunci cand cineva te vorbeste de rau ti se iarta pacatele,asa spun sfintii parinti .
Multumesc din suflet pentru retete.
Dumnezeu sa te binecuvanteze pe tine si familia ta!
DOAMNE AJUTA! ANCA
Multumesc, Anca draga! :*
Nu stiu ce probleme ai dar as vrea sa intelegi ca esti o forta si ca poti face orice.
Am mare incredere in tine. Si eu am avut multe incercari dar cu ajutorul duhovnicului meu am trecut cu bine peste toate.Sa ai numai bucurii!
ANCA
Multumesc! 🙂
Am descoperit minunatul tau blogg ,in urma cu cateva luni si de atunci cu multa simpatie si admiratie iti spun, ca ma inspir de acolo, ori de cate ori simt nevoia de ceva bun si special.Da…spun bun si special pentru ca, asa sunt toate retetele tale, iar tu deasemenea, o persoana cu mult talent, bun simt si daruire pentru munca ta. M-am bucurat si eu cu tine(chiar daca nu ai stiut) de un succes al tau si am plans cu tine cand ai fost trista(in special cand vorbesti despre tatal tau, care este un subiect sensibil si pentru mine), in rest…fruntea sus si mult succes pe mai departe!
Multumesc mult pentru fiecare cyvant L*
Draga Teo momentan nu am aragaz cu cuptor dar tare mult mi-ar placea sa fac si eu aceasta reteta intrebarea mea este urmatoarea:cum as putea coace legumele si uleiul de masline as putea sa-l inlocuiesc cu cel de floarea soarelui?
Te pup si va dorim tot binele din lume
Veronica, la poti coace si in ulei de floarea soarelui, cel de masline insa le da mai multa aroma 🙂 Mult spor!
Ti-am mai scris o data dar nu stiu de ce nu apare post area :(. Pana acum tot ce am incercat dupa relele tale a iesit super dar cu Astra am gresit. La Prima tura de legume am pus doar o lingura de sare pt ca Imi s-a parut forte multa si au fermentat toate borcanele. La a doua tura am pus 3 linguri de soare dar nu se pot manca de sarate si parca incep si Astea sa fermenteze. Ce am gresit? In rest am respectat in totul reteta :((
Gabriela draga, ce tip de sare folosesti? Trebuie neaparat sa fie grunjoasa, din aceea neiodata, pentru muraturi. Eu pun in fiecare an dupa reteta asta si nu am avut probleme deloc
Teo, multumesc ca existi, blogul tau e o placer si o inspiratie continua si deseori o intoarcere in copilarie si in Transilvania mea draga. Multumesc si continua sa faci ce faci, ca faci tare bine!!
Cu tot dragul! Inseamna ca mi-am indeplinit misiunea <3
Buna, am pus legume la borcan, dupa reteta asta si acum fierb. Inclusiv uleiul iese pe langa capac. Ce e de facut? Multumesc anticipat!
Nu am patit, se poate sa fi fost prea fierbint legumele, dar nici asa nu imi explic….