Reteta de azi mi-a fost inspirata de doua lucruri: unu la mana leurda, care este in toate pietele, aprozarele si magazinele si care e una dintre cele mai minunate mirodenii de primavara, din punctul meu de vedere. Si doi la mana, a fost musai sa testez noul meu blender de mana Philips, pe care tocmai l-am primit cu drag in bucataria mea, cu bratele deschise si cu ingredientele pregatite.
Este vorba despre blenderul de mana Philips HR1372, care e inovativ din foarte multe puncte de vedere si o sa va spun ce imi place mie la el:
– are 2 vase, unul mai mare, pentru cand vrem sa blenduim cantitati mari si unul mic, pentru ingrediente mai putine. Asta il face perfect si pentru supele si piureurile pentru bebelusi, pe care le blenduiti in doi timpi si trei miscari si nu aveti de spalat mult dupa asta
– are un vas mare pentru depozitare, care e gradat si are capac
-are si un cap pentru blender vertical, pentru supe creme si piureuri
– are si tel pentru maioneze, sosuri, bezea si ce mai aveti de batut cu telul si nu ati dori sa bateti de mana
– spre deosebire de alte blendere de mana, nu are doar doua viteze, una standard si una turbo, ci are 5 viteze + Turbo, asa ca sansele sa va stropiti din cap pana in picioare sunt minime, indiferent ce ati blendui.
Astea sunt doar cateva din caracteristicile blenderului Philips si inainte sa trecem la reteta in sine, vreau sa va mai spun ceva: puteti castiga si voi exact un blender ca si cel despre care va spun!
Cum? In primul rand trebuie sa dati LIKE la aceasta reteta (gasiti butonul de LIKE, fix sub reteta, inainte de comentarii) si apoi sa lasati un comentariu la aceasta reteta in care sa imi spuneti de ce v-ati dori blenderul Philips, la ce reteta l-ati folosi, o intamplare amuzanta din bucatarie pe care o puteati rezolva cu un astfel de blender. Din comentarii vom alege unul, prin intermediul random.org, care va castiga blenderul Philips HR 1372 🙂 Tragerea la sorti se va face in data de 12 mai. Va rog sa lasati un singur comentariu, sa folositi numele complet (cel din buletin) si sa introduceti o adresa de e-mail valida. Comentariile multiple de pe aceeasi adresa de e-mail sau acelasi IP nu vor fi luate in considerare si orice tentativa de fraudare va anula comentariul cu pricina.
UPDATE: Concursul s-a incheiat si am ales deja un castigator! Vezi video!
Ingrediente pentru 4 portii:
– 300g tagliatelle
– o legatura mare de leurda (2 daca sunt mai mici)
– 50g parmesan
– 100g migdale crude
– 100ml ulei de masline
– 4 linguri ulei de masline
– un dovlecel
– o vanata
– 4-5 ciuperci
– sare si piper dupa gust
Pentru pesto de leurda alegem bolul mare al blenderului, in care punem parmesanul intr-o singura bucata si il maruntim cu blenderul. Dureaza cam o jumatate de minut sa avem parmesanul pefect pentru pesto. Punem apoi si migdalele, care sunt maruntite in cateva secunde, apoi e randul leurdei, pe care o rupem in bucati mai mici, mai ales daca frunzele sunt foarte lungi si punem deasupra si uleiul de masline. Amestecam, amestecam, amestecam. Cu viteza 5 sau cu turbo 🙂
O sa obtinem un pesto foarte cremos si aromat, care nu are nevoie de sare si piper si in niciun caz nu are nevoie de usturoi, ca doar leurda e numita usturoi salbatic. Intr-o tigaie incapatoare incingem cele 4 linguri de ulei de masline si tragem la tigaie dovlecelul, vanata si ciupercile, toate taiate in felii mai groase si mai mari, pentru ca vrem sa isi pastreze tinuta. Nu le calim pana se fac piure, ci numai cat sa intre furculita in ele, pentru ca vrem sa fie al dente. Punem deasupra pesto, eu am pus cam jumatate din cantitatea preparata. Amestecam bine bine, apoi punem si tagliatelele, pe care le-am fiert dupa instructiunile de pe pachet, astfel incat sa fie al dente. Daca doriti sa aveti mai mult sos sau vi se pare ca pastele au iesit prea uscate, mai puneti un pic de pesto si cateva linguri din apa in care au fiert pastele, pentru ca e plina de amidon si ajuta ca sosul sa fie mai legat si mai cremos.
Daca nu folositi pesto de leurda imediat dupa pregatire, puteti sa il puneti in vasul pentru depozitare de care va spuneam mai devreme, ii puneti capacul (ca sa nu miroasa in tot frigiderul a leurda/usturoi) si il dati la rece pana la folosire. Pesto astfel preparat in casa, sta foarte bine la frigider 2-3 saptamani.
Astea fiind spuse, sper ca va place reteta, chiar daca nu au carne, pastele sunt foarte satioase si pesto de leurda le face si mai aromate. Apropo, alaturi de leurda puteti pune si o legatura de loboda, nu se supara absolut nimeni 🙂 Sa va fie de bine si nu uitati sa imi scrieti intr-un comentariu de ce va doriti acest blender si la ce l-ati folosi si cine stie, poate va fi al vostru 🙂
Reteta de azi e minunata! Merita incercata cu siguranta.
Si ca sa ma inscriu in concursul tau, mi-as dori blenderul sa pregatesc mancare pentru pitica mea, si sa nu risc sa imprastii tot mixul rezulat din legumele pasate prin bucatarie, cum se intampla in cazul altor blendere. 😀 Intuitia va ajuta sa va dati seama de intamplarea amuzanta… urmata de o curatenie ca la carte in bucatarie.
Sarbatori linistite, pline de dragoste!
Ar veni la fix. De fiecare data cand am nevoie sa pasez ceva trebuie sa il chem pe sot sau sa apelez la un scaun sa iau ditamai robotul de bucatarie de pe dulap (ca nu mai am loc sa il pun in alta parte) si apoi sa blenduiesc. Sa masi spun si cat imi ia sa spal ustensilele? Nu cred ca mai e cazul. Asa ca asta ar veni la fix! Paste fericit Teo!
Ce reteta buna pare. Bravo Teo! Imi place cand gasesc retete cu ingrediente de sezon, pe care le pot gasi la piata. Si multumim pentru concursul avand ca premiu blenderul Philips, l-as folosi in special pentru supe crema. O intamplare amuzanta din bucatarie pe care o puteam rezolva cu un astfel de blender a fost o tentativa de a face hummus acasa, inclusiv tahini. Mda, am murdarit o mie de vase, aproape am ars robotul…si in final am comandat de la restaurantul meu libanez preferat 🙂
Buna,Teo!As dori sa prepar ca la carte un smoothie din toate fructele posibile si imposibile,iar acest blender ar usura mult intregul proces.Nu de altceva,dar sotul meu tare se mai plictiseste cand le paseaza. Parca il si aud: “Mai am?Cat mai am?Dar faci pentru tot blocul?:)))
copiilor mei le plac pastele cu sosuri,deci si reteta e o idee buna,ne plac mult sosurile.blenderul ar fi ideal
Prietenul meu nu mananca porc…sub nici o forma. Prin urmare am ajustat reteta de musaca si folosesc carne de pui. Prefer sa o toc acasa prin urmare am folosit blender-ul pentru shake-uri sa o obtin. Nu cred ca e nevoie sa spun ca n-am reusit sa-l curat, a prins miros si e compromis. Musacaua, in schimb, a iesit delicioasa. De asemenea am tot vrut sa incerc sa pregatesc supa crema de broccoli cu pui.
Imi doresc blender-ul pentru ca e o ustensila in plus cu care ma pot desfasura in bucatarie!
Tot ce imi vine in minte e ca in loc de blender (cum imi doream) am primit de ziua mea un storcator de fructe (foarte bun si el). Astfel cand am facut supa crema de linte am incercat sa o maruntesc cu mixerul (am reusit, relativ bine) si ma gandeam ca blenderul e taaare util in bucatarie mai ales ca sunt fan supe rcrema 🙂
So, love me blender, love me sweet…Never let me go 😛
Chiar cautam ceva reteta cu leurda…anul acesta am decoperit-o si sunt tare incantata de ea
Blenderul in cazul meu merge la orice mancare pe care o fac pt bebe 🙂
Mereu mi-am dorit asa ceva ! As scapa de o gramada de vase si ustensile care imi ocupa bucataria foarte mica , as putea sa fac piureuri fine si nu as mai stropi toata bucataria incercand sa bat albusurile spuma …
O idee super delicioasa pentru ziua asta de post Saru’mana!
De ce vreu blendereul? piticele mele adora supele crema, dar l-as folosi si la smothie,sa cremuiesc putin mancarica de linte galbena cu cucurma…
Pe moment imi vine o intamplare amuzanta pentru mine, dar pentru protagonist sigur nu: aveam musafiri la masa si am pregatit un sos care trebuia blenduit; cum nu aveam blender, musafirul meu s-a ales cu un peperoncino imens in farfurie…urmarea, o banuiti
Salut!
Rețeta asta arată delicios și este pretty light, wich is just perfect for the summer!
Mi se pare amuzant faptul că până acum nu mult timp nu îmi plăcea să îmi petrec timp în bucătărie, însă de o lună de zile am început să fiu prietenă cu ustensilele “bucătărești”. Sunt la capitolul “pași de copil”, dar îmi place să pregătesc salate și smoothie-uri pentru cei dragi.
Orice fruct și orice legumă poate ajunge în blender. Cea mai ciudată combinație de până acum pentru un smoothie, a fost banană + spanac + nucă de cocos și stafide. Vi-l recomand, este absolut senzaționat!
Am făcut și cremă de ciocolată raw vegan, care a fost demențială (banană + curmale + cacao pudră + praf de roșcove). Când aveți poftă de ciocolată sau de ceva dulce, o puteți încerca, este de lins pe degete. 🙂
Singura mea problemă este că blender-ul meu actual nu este foarte puternic și se chinuie un pic să-mi prepare mie toate nebuniile. Dar până una alta, ne facem treaba împreună.
Keep up the good… food! 🙂
Blenderul Philips l-as folosi pentru a inventa retete noi de smoothie pentru a incepe fiecare dimineata cu zambetul pe buze. M-am specializat (fara sa vreau) in prepararea de supe crema si smoothie-uri pentru ca o perioada doar asta am putut sa mananc din cauza aparatului dentar. Toti musafirii mei aveau parte de smoothie in acea perioada 🙂
Buna Teo, mi-ar place blenderul Philips in primul rand pentru ca nu am o asemenea ustensila in bucataria mea, si in al doilea rand pentru ca azi e ziua prietenului meu si as merita si eu un cadou pentru eforturile depuse:)) Cea mai funny experienta se tot repeta cand vreau sa fac piure,e funny petru celalti ca pt mine nu:)) Deasemenea, m-ar ajuta ca e multifunctional, in sfarsit ar fi si pentru mine funny sa gatesc, inclusiv piure:)
Buna ziua . Mereu gasesc retete interesante de facut postate de tine sa nu mai zic cand vad emisiunea,salivez si mereu imi propun sa fac macar desertul 🙂 Blenderul sigur ar avea ce face in bucatarie mea,am unu mic care nu stiu cat va mai tine si urasc sa tai ceapa de mana ca mereu e prea mare plus ca al tau are atatea accesorii. Sarbatori linistite in familie.
Acest blender mi-ar fi se mare ajutor in bucatarie deoarece gatesc foarte des supe crema – sunt foarte simplu de facut si mai ales delicioase. Preferata mea e supa crema de dovlecel: ingrediente:
3 dovlecei zucchini (sau cei albi romanesti)
3 bucati de praz
1 cartof mare
200ml smantana lichida pentru gatit
1 galbenus de ou
Parmezan ras (dupa gust)
Nucsoara
Piper / sare
Se fierb legumele in apa cat sa le acopere, cu sare dupa gust, circa 5-7 minute. Se pun intr-un bol si se mixeaza. Se adauga din apa in care au fiert pana se ajunge la consistenta dorita. Separat se amesteca smantana cu galbenusul de ou si se adauga peste legume. Se adauga nucsoara, piper si parmezan. Se poate servi cu crutoane.
Povestioara funny la care mi-ar fi fost de folos blanderul? Ei, sa vedeti cat de haios e atunci cand un bol cu vreo 6 albusuri de ou se plimba din mana in mana printre colegii de apartament, doar-doar reuseste careva sa le faca spuma. Dar ce te faci cand nu mai ai colegi si trebuie sa le bati singura? Aici ar fi foarte folositor acest blender.
Interesanta reteta Teo.O sa o incerc candva ,insa astazi fac pasca dupa o reteta de a ta.Blenderul l-as folosi pt.supe creme ,piureuri pt .bebelusa mea ce se va naste peste 3 saptamani si baietelul meu Matei.:)Paste fericit !
Buna, Teo!
Blenderul acesta pare genial din cate vad. Nu ar strica la casa nimanui, mai ales la “casa” unei studente pasionata de gatit ca mine. As face ORICE cu aceasta jucarie in bucatarie, mai ales pesto sau diferite sosuri pentru paste, pe care le ador.
Intamplarea mea amuzanta suna cam asa: o gramada de fructe si lapte intr-un blender clasic, cariua am uitat sa ii pun capacul inainte sa il pornesc. Rezutatul? O masca vitaminizanta si calorii pierdute curatand bucataria. Eh…se intampla si la case mai mari. Dar cu blenderul acesta vertical pun pariu ca nu mai am cum sa uit sa pun capacul 😀
La cat mai multe si gustoase retete, Teo! Te admir si te respect!
Noua ne place mult guacamole, asa ca blenderul ar fi ideal pentru a pregati reteta preferata in doi timpi si trei miscari. Si in cantitati mai mari:)
Un astfel de blender m-ar ajuta foarte mult, deoarece stau la camin, si as putea sa fac foarte multe creme, supe si alte retete gustoase. Acum ceva timp mi s a facut pofta de guacamole, repede am fugit la Auchan, am cumparat 2 buc. de avocado, insa din pacate nu prea mi-a reusit reteta. Acasa in cateva minute cu ajutorul robotului fac un guacamole delicios, insa chiar daca avocadoul pe care l-am luat a fost destul de moale, si m-am chinuit vreo 20 de minute sa fac crema, tot nu a iesit asa cum trebuia sa fie.
🙁
Ulil in bucatarie: poti face un piure mai mult decat rapid, poti sfarama gheata. Cat timp as scuti la salata de vinete sau la fasolea facaluita…
Amuzant in bucatarie? Cred ca momentul de neuitat cand venind socrii in vizita prima data am confundat zaharul cu sarea de lamaie la cafea…Si era asa greu de procurat cafeaua naturala pe atunci…
Imi doresc acest blender pentru mama mea care in fiecare saptamana imi trimite mancare gatita, eu fiind studenta la Bucuresti. I-ar usura foarte mult munca si ar petrece mai putin timp in bucatarie. Cel mai probabil mi-ar pregati cu acest blender crema de branza pentru rulada ei speciala.
Acest blender i l-as oferi mamei mele a carei zi de nastere este pe 18 mai. I-ar face o mare placere sa primesca un astfel de cadou, ea fiind o bucatareasa desavarsita.
Imi doresc foarte mult acest blender. Imi place foarte mult sa gatesc atat pentru familia mea cat si pentru prietenii care ne vin mai tot timpul la cina. Acest blender ar face bucataritul mult mai placut si as gati cu el reteta mea preferata de musaca de cartofi cu carne.
Draga Teo iti multumesc pentru toate retetele pe care le postezi si pe care eu incerc sa le reproduc.Acest blender l-as darui mamei mele pentru a-i usura munca in bucatarie si pentru a-l schimba pe cel vechi,stricat tot de mine daruit.Cu blenderul Philips ii poate face fiului meu cel mai bun pesto pe care el il adora.Un Paste Fericit iti doresc alaturi de familie!
buna teo
mi-ar fi de mare ajutor acest blender,mai ales ca nu am nici robot de bucatarie.efectiv mi-ar usura munca de zi cu zi in bucatarie si cred ca cu ajutorul lui as diversifica meniul familiei,mai ales pntru cei mici.
prima daca cred ca as face o supa crema,nu am facut nicodata tocamai pt ca nu am avut cu ce pisa ingredientele.
il astept in ajutor…
Acest blender mi-ar fi de mare ajutor deoarece l-as face cadou mamei mele pt. ca si l doreste foarte mult ea fiind fana supelor crema, a hummusului si a tuturor nebuniilor ce pot fi gatite cu el.
Hmm. As folosi acest blader la multe retete. Am gasit o gramada .. dar aveam nevoie de blader si altele.. si am renuntat..
Iar .. o intamplare amuzanta la care m-ar ajuta blader-ul.. o petrecere pe neasteptate fara nimic in frigider:))
Sper sa vina la mine ;;)
Buna, Teo!
Mi-as dori sa castig acest blender pt. ca nu am unul, nici robot de bucatarie si mi-ar usura mult munca in bucatarie, mai ales ca imi place foarte mult sa gatesc! O intamplare amuzanta a fost cand am incercat sa fac supa crema de legume-rezultatul-bucatarie aproape distrusa!
Un accesoriu deosebit de util in bucatarie. M-ar ajuta sa rationalizez mai bine timpul, as scapa de vechiul meu instrument de pasat care imi solicita ,,muschii,,de fiecare data cand pasez ceva.
Buna seara! 🙂
Mi-ar placea mult sa castig un asemenea blender. Imi doresc de mult timp un blender de putere mare care sa poata sparge si gheata. Imi plac mult cocktailurile de toate felurile cu multa gheata dar din pacate nu mi le pot prepara acasa.
Amuzant pentru unii, tragic pentru altii, am fost nevoiti sa preparam mojito cu gheata sparta in mojar si cu ciocanul se snitele. Rezultatul? O manuta de gheata si o gramada de cuburi prin bucatarie…
Buna, Teo! Imi place reteta ta de paste, este ideala in zilele de post (fara parmesan, desigur). Imi doresc doresc acest blender pentru ca nu am unul, vreau sa imi cumpar, dar il tot aman pe lista mea de prioritati 🙁 Deoarece vreau sa il folosesc in fiecare zi 😀 (cred ca este esential in bucatarie, de la sosuri la creme de praji, mai ales pentru preparatele raw, care nu imi lipsesc in nici o zi), imi doresc unul mai performant..si e mai dificil de achizitionat. De intamplari amuzante am parte in fiecare zi (cu toate ca par amuzante cand le povestesti, nu cand le traiesti)… cand inlocuiesti blender-ul cu un mixer (si acesta de putere mica)..decorezi peretii bucatariei mereu in alta culoare. Multumim pentru concurs!
Am lasat mielul de o parte si, inspirat de acest articol, ieri am incercat reteta asta. A iesit aproape perfect, eu am folosit,insa, spaghettini (grosime nr. 3 – preferatele mele) iar in loc de migdale crude, dat fiind faptul ca dezvolt o alegrie usoara la acestea, am folosit un pliculet de caju prajite, aceiasi cantitate.
Este prima oara cand gust leurda. Planta asta de 0.85 RON legatura, ieri la Billa, este o minune absoluta in materie de gust !
Dar am intampinat si dificultati in prepararea pesto-ului de leurda. Neavand un blender, am pus toate ingredientele (leurda, parmezanul, caju, uleiul de masline), in vasul mixerului cumparat de la TeleShopping si care, evident, nu este in tocmai cu ce se prezinta a fi. Lama simpla de taiere si fixa, pe deasupra, nu ajunge pana la marginea vasului, aici acumulandu-se bolurile mari care nu sunt maruntite cu trebuie. Si lucrul asta s-a simtit la servirea cinei.
Sunt convins ca folosing un blender de calitate, cum este acest Philips, la o a doua incercare a acestui preparat si nu numai, as avea curajul sa va invit si pe voi la masa, fara remuscari.
Una peste alta, experienta preparatului vegetarian, cu leurda, pentru mine a fost ceva memorabil.
Ar fi unealta ideala pentru prepararea cremei de fasole cu ardei copti a la Teo. Oare ar merge sa inlocuim ardeii copti cu pesto de leurda?
Ce gospodina nu si-ar dori un asemenea instrument in bucatarie? Ergonomic dar mai ales atat de util.Cat timp ai scuti cand ai pasa frunte sau legume pentru sosuri.Si mai ales la ciorbe nu as mai avea reclamatii ca nu sunt legumele taiate egal..
Doresc acest blender deoarece peste citeva zile vine la mine nepotica mea de un anisor si atunci daca voi cistiga nu trebuie sa mai vina mamica ei cu blenderul de acasa. Cu toate ca sunt mai invirsta imi place sa incerc toate
retetele tale pe care le gasesc delicioase.
Paste fericit!
Cine nu și-ar dori un astfel de blender multifuncțional? Mi-ar fi de mare ajutor să pregătesc un smoothie delicios, mai ales acum că se apropie și vara. În plus nu aș mai avea nevoie de o mulțime de ustensile în bucătărie pentru că acesta le reunește pe toate într-unul singur. E ideal pentru orice gospodină.
Buna Teo. Datorita acestei retete am reusit sa-mi fac copilul sa manance leurda (am profitat si de faptul ca adora pastele). O s-o repet destul de des. Blenderul mi-ar prinde bine, mai ales ca pe-al meu l-am stricat cand am vrut sa fac o supa crema de legume cu carne si am uitat sa scot un oscior din oala.
de ce vreau acest blender?? Pt ca sunt fan Philips, mai ales de cand am in dotare, una bucata kinder care desi are 1 an si 9 luni mananca doar pasat (ma refer la mancarea data cu lingurita, ca in rest…musca si rontaie orice ).
De ce imi doresc blenderul de mana Philips? Pentru ca am garantia ca sub acest brand se ascunde un lucru de calitate, nu precum vechiul meu “multifunctional” care a avut grija se isi dezmembreze paleta si in loc de bezele pufoase moi am obtinut o crema ( pardon, nu ii pot spune asa, jignesc orice notiune de crema) cleioasa, curgatoare, plina de bucati metalice 😀 Deh, am brevetat o noua reteta care a ajuns drept la cosul de gunoi.
Retete se pot face cu nemiluita : pornind de la grozavele supe crème si terminand cu sosuri sau crème pentru dulciuri! Doar imaginatia poate limita folosirea blenderului Philips!
L-as folosi la pasta de tahini. CU siguranta. SI nu as mai risca sa ma umplu de semintele alea mici si lipicioase…sau faianta din bucatarie. Pup
Teo, e foarte interesanta reteta postata, mi-as dori sa o incerc, mai ales ca nu am mancat inca leurda anul acesta.
Un astfel de blender ar fi o adevarata comoara in bucataria mea pentru ca batranul meu blender nu mai e functional de multa vreme si mai nou, m-a parasit si mixerul inainte de Paste cand incercam sa bat albusurile spuma pentru prajitura Toska (le-am batut cu telul, dar rezultatul final nu a fost spectaculos cum a fost alta data cand am preparat prajitura).
As folosi blenderul atunci cand gatesc humus, fasole batuta, supe crema, maioneza, la prepararea prajiturilor- cred ca as deveni dependenta de el! 🙂
In prezent e un adevarat chin sa maruntesc legumele cu zdrobitorul de cartofi..
Mi-as dori un astfel de blender deorece sunt la dieta si obisnuiesc sa imi prepar supe. De asemenea, m-ar ajuta in perioada sarbatorilor cand am de preparat maioneza, diverse creme pentru aperitive.
Nu stiu cat de amuzanta este intamplarea mea, insa imi aduc aminte ca am incercat sa imi prepar o supa crema si, neavand un blender, am folosit masina de macinat cafea a mamei…bineinteles, a iesit un esec total, s-au prins foile de ceapa in elicea masinii de macinat, iar mirosul de ceapa si legume nu a iesit usor…
Buna,
Mi-as dori acest blender multi functional. As prepara mult mai usor retete pentru fetita mea, si poate as face si hummusul pe care il aman de ceva vreme 🙂
De cand te-am descoperit imi fac sotul foarte fericit si in viitorul foarte apropiat si pe minunea noastra Arthur care acum are 4 luni.Retetele tale sunt minunate iar blenderul este printre cel mai folosit din bucatarie. Mi-ar fi fost de folos si la prepararea humusului cu seminte si ulei de canepa dar nu numai, aceasta reteta fiind printre cele mai recente pe care le-am preparat.Bravo Teo pentru pasiunea ta si sper ca blenderul sa ajunga la mine si pentru ca sunt un mare fun Philips, astfel intregind familia produselor lor pe negru, detinand deja un toaster, prajitor de paine si cafetiera .:)
Tu esti ispita; iar eu ravnesc foarte tare la o ustensila de acest fel de mult timp;il doresc de cand am vazut ce usor face maioneza,sau orice supa crema.Il doresc de cand am decoperit dulceata de ardei iute sau atunci cand pasta de peste se taie folosind un mixer clasic.Il doresc mai tot timpul si consider ca e foarte util in bucatarie.
Il doresc de cand era copilul meu mic si ar fi fost foarte de ajutor in diversificarea alimentatie.
M-am abtinut cu greu sa nu raspund imediat provocarii lansate de tine ptr ca postul pastelui si Sf.Sarbatore nu prea merg bine cu ravnitul si ispita;nu prea merg bine nici cu mandria.
Am amintit de mandrie ptr ca o sa povestesc ce am patit eu la un taiat de porc la soacra mea (care este o femeie extraordinara)in Ardeal.Va puteti inchipui ca s-au adunat o gramada de rude(sa ma cunoasca)… si imi fac eu aparitia cu un mini robot-tocator electric sa dau gata usturoiul folosit la prepararea mezelurilor de la 2 porci sacrificati si sa-i usurez munca viitoarei soacre.Si m-am pus frumos pe treaba; si nu am pornit bine masinaria ca se si opreste cu un sunet dubios chiar in momentul in care usturoiul nu era nici tocat dar nici suficent de mare sa il mai trec prin presa.
Va dati seama ce sifonata mi-a fost mandria si cat mi-am dorit sa fi avut un robot de calitate.Usturoiul a fost pasat pana la urma cu mojarul…de mine.
Mandria imi mai da tarcole din cand in cand In momentul acesta imi sopteste ce bine m-as intelege cu un blenderul Philips HR 1372 si ce bine s-ar potrivi in bucataria mea.Incerc sa ii rezit dar ispita ma face sa il doresc tot mai tare.
O seara placuta sa ai.
Pfoai, as scapa de batut albusurile, ca nu-mi ies cu telul de mana aproape niciodata, da’ tot ma incapatanez sa fac astfel de retete.
Salutare si bine te-am regasit! (am fost eu plecata de pe langa internet, stiu ca tu ai muncit….)
Acum, ca a trecut nebunia mielului, am intrat pe aici sa vad ce mai gatesc pt gasca mea…si bag seama ca iar te tii de concursuri! :))
Eu like-uri iti dau tie “fara numar” si cam la fiecare reteta, nu am nevoie de concursuri, dar, de dragul lui nea’ Philips, o sa iti narez si patanii nepovestite din bucataria mea…:)
Probabil mi l-as dori pt ca nu am (asta e cel mai bun si sigur motiv :D), dar si pt ca cei 2 nazdravani ai mei nu ar manca mancarea la fel amandoi nici taiati, asa ca la fiecare supa o portie trebuie “cremuita” bine pt unul iar pt celalalt, daca se poate, bucati taiate cu toporul…
Amuzant?? Nu cred ca vreun accident “bucataricesc” e vreodata amuzant atunci cand se intampla, dar, dupa vreo saptamana – 2 (sau 2-3 luni, depinde cat timp ai stat sa cureti…) toate sunt bune de povestit… Ultima mea avetura a fost cu (noul) meu mixer cu suport primit cadou acum vreo 3 luni si ravnit un an, care s-a gandit sa isi dea duhul in plin “razboi” si sa ma lase cu o copozitie de prajtura lesinata si mai neuniforma decat o ciorba de fasole….partea distractiva era doar la inceput…pt ca nu avema nici urma de tel prin casa….:))) Furculita sa traiasca, ea ne scoate la liman din toate necazurile astea!…cei drept, mi-a luat ca juma’ de ora pana la “liman”…..si la cum “clocoteam” cred ca aveam sanse sa o coc fara cuptor….
Multam’ fain inca o data pt existenta si spor la gatit/ bloguit si ce mai vrei tu pe acolo!
Cu mare drag, (intotdeauna)
Nicoleta
Va salut,
si eu sunt una dintre persoanele care se incapataneaza sa faca hummus si alte paste acasa, o performanta fara blender.. un tablou original in picatzele si o miraculoasa indoire de furculite si linguri, de fiece data, asa ca tare m-as bucura sa il am aproape.
Tinand cont de faptul ca peste 4 luni voi deveni pentru prima data mamica (de fetita)… consider ca un asemenea ajutor in bucatarie mi-ar fi de mare folos.
P.S : Teo esti formidabila si la TV si pe net.
Buna,Teo!
Mi-as dori acest blender pt ca este aparatul care lipseste din bucataria noastra si ne-ar usura munca mie si mamei mele.
Prima reteta la care as folosi acest blender ar fi supa crema de ciuperci.
Intamplarea haioasa care imi vine acum in minte este incercarea mea de a face maioneza cu ajutorul mixerului.Bineinteles ca s-a taiat si ca nu am reusit sa o recuperez.Pe langa asta,am pictat peretii bucatariei in galben si am dat peste cap meniul,inlocuind maioneza cu iaurt.Asta nu-i un lucru rau,am mancat dietetic in final,nu-i asa? :))
Insa cu un asa blender,chiar si eu,o novice in ale bucatariei,cred ca nu as fi intampinat vreo problema in pregatirea oricarui preparat,fie el si maioneza.
Iubesc acest blog si sincer ma inspir de cate ori am nevoie de cate o reteta.Traznai fac multe in bucatarie, dar cea mai amuzanta mi s-a parut cand gatind niste eclere m-am impiedicat cu punga de faina in mana si m-am umplut toata de faina, dar nu numai eu, ci si motanul meu care ma seconda ca de obicei urmarind fiecare miscare a mea…….a fost un deliciu sa-l vad !!!!!!!credeti-ma e un maestru bucatar ……..pisoiul meu !!!!!!! Blender nu am, mi l-as dori mai ales pentru supele crema, dar ar fi si un cadou pt ziua mea in 21 mai…….LA CAT MAI MULTE RETETE TEO !!!!!!
Buna Teo, Foarte interesanta reteta, sper sa o incerc si eu curand.
Ma gandesc demult sa primesc si eu in bucataria mea un astfel de dispozitiv, mai ales ca luna trecuta mi-ar fi usurat mult munca. M-am mutat recent in casa noua, si din “inventarul” pentru bucatarie am omis pasatorul pentru pireu. si pentru ca mi-era pofta de pireu intr-o seara pe la ora 11, dupa ce m-am resemnat la gandul ca nu am de unde sa cumpar blender la ora respectiva, ne-am apucat cuminti si eu si prietenul meu sa pisam cu furculita 🙂
Buna!mai intai de toate as dori sa complimentez acest minunat site,deoarece nu mai avem prea multe batai de cap cand vine vorba de gatit,stiind ca avem de unde sa alegem minunatele retete probate in bucataria teoskitchen si multumiri doamnei care le impartaseste cu noi…sincera sa fiu as dori acest blender mai in special pentru sotul meu care ii place enorm sa gateasca si avand in vedere faptul ca suntem proaspat casatoriti i-ar prinde bine si binenteles si mie care imi place sa gatesc in special sosuri si supe crema,mai ales ca cum e sezonul lor…ma bucur ca am onoarea de a participa la acest concurs si as fi foarte fericita daca as avea parte de o asemenea surpriza…va doresc toate cele bune si va urmaresc cu drag!:D
Ei bine, desi am …o mie de ani…., in bucatarie sunt de curand.As scrie un adevarat roman cu aventurile mele din bucatarie, iar un regizor ar face un film de comedie.Sunt o catastrofa!:)Incepatoare fiind, m-am gandit eu sa incerc un cozonac (ce-o fi fost in mintea mea?)- ei bine nu a crescut,l-am aruncat de toti peretii lighenaului, cat am putut de tare, l-am tinut la cald ca asa mi-a spus mama, degeaba….a doua zi l-am aruncat la gunoi, direct in galeata, pe balcon in plina iarna-eram super furioasa pe el.In doua ore cine credeti ca dadea pe afara din galeata de gunoi?-desigur aluatul meu…:))
Imi doresc un astfel de blender, pentru ca ma gandesc ca viata in bucatarie e mai frumoasa cu el.Ador supele crema – toate cele…, dar cel mai mult cea de cartof dulce cu ghimbir.Dar am aflat acum de sosul pesto cu leurda – si sincer sunt indragostita.Ador tot ce inseamna pesto…Ori fara blender..ajungi usor la borcanelul din market – si sincer mi-ar placea sa renunt la tot ce e artificial….
Va pup pe toti si spor la bucatareala….
Blenderul minune pare perfect pentru pesto, sos pe care nu l-am facut niciodata si la care visez in continuare, pentru paste. Il tot vad pe Jamie Oliver mesterind un pesto din busuiocul lui proaspat, asa ca mi-am luat si eu un ghiveci, doat blenderul imi mai lipseste!
Băieţelul meu este mare iubitor de supă cremă de legume. Pentru acest fel de mâncare aş folosi un asemenea blender. De obicei, legumele fierte pentru supa cremă le pasam, până de mult, cu robotul . În urmă cu două săptămâni, am pus legumele la robot, am invârtit butonul şi … în acel moment a sunat cineva la interfon. Am lasat bătrânul robot în bucătărie să-şi facă treaba singur. Aveam încredere în el.
Ştie el ce face ! Deodată am auzit un sunet straniu … Speriată, am alergat spre bucătărie. Fum, stropi verzi pe pereţi şi pe dulap, paleta mixerului se învârtea în sensul invers de funcţionare … M-am apropiat să vad ce se întâmplă şi, cu o ultimă zvâcnire, bietul meu robot mi-a aruncat drept în faţa o porţie bună de legume verzui aproape pasate. Supă compromisă… lacrimi de necaz pentru pierderea mâncăricii asteptată de copil … suspine după robotul pierdut…Vârsta şi-a spus cuvântul… Aşa că, dragă Teo, chiar am nevoie de un bleder nou şi dacă mai este şi performant … 🙂
Acest blender cred totusi ca mi-ar usura munca in bucatarie.Ma gandesc cu groaza cand fac “fasole frecata”, caci asa se zice la noi in ardeal la fasolea batuta, , sau maioneza care se face foarte simplu si usor cu blenderul,cocktail-uri de fructe, supe creme, si multe alte minunatii.tare mult as vrea sa castig si eu ceva :). In plus reteta prezentata de tine mi se pare foarte interesanta. Felicitari!
Draga Teo…atat eu cat si cei 5 copilasi ai mei te indragesc mult si chiar te imita prin jocurile lor,de-a bucataria si gatitul,dandu-se Teo…iti multumim pentru tot ceea ce faci si impartasesti cu noi!
De ce as dori sa castig un blender,pentru ca in primul rand,acum doua saptamani,s-a stricat,iar pentru mine este mana dreapta din bucatarie,neavand alt robot de bucatarie.Eu il folosesc la foarte multe…incepand de la papa de copii,la supe creme,la maruntit spanac,la facut nectar din fructe,pasat avocado si salata de vinete,sau de conopida,la pasat pieptul de pui pentru chiftele,la sosuri in care au ramas cocoloase de faina,la multe…acum imi aduc aminte de o intamplare hazlie cu blendarul…eram cu el si blendaruiam ceva intr-un vas(numai stiu exact)si in cealanta mana vorbeam la telefon….din neatentie,a inceput vasul in care era blendarul,sa se invarta de numa numa…asa incat a zburat din compozitie pe masa,pe jos,pe fainta…era comic,vasul care facea la piruete,fara numar…:-0 Ce sa spun,eu as fi enorm de fericita sa il pot castiga,dar la fel ca mine si alte persoane s-ar bucura…n-e ramane doar sa asteptam data de 12 mai….Sa fi iubita!!!! 🙂
Felicitari TEO pt ce faci. Mereu mi-am dorit un blender ca acesta. As scapa de o gramada de vase si ustensile care imi ocupa bucataria foarte mica si trebuie sa le scot zilnic pentru a pregati mancarea pentru bebelusa mea.
O,ar fi minunat acest blender pt mine,il am pe lista de cuparaturi de cateva luni.Am un blender de 3 ani de cand am nascut fetita si l/am exploatat la maxim,iar acuma sta in sertar,defect.
Cred ca e super buna. Anul asta am introdus destul de mult leurda in bucataria noastra. Am pus si la mielul de Paste, in salatele verzi, in ciorbitele fetelor mele, oare in salata de vinete cum ar fi? Blenderul e un vis pentru oricine gateste zilnic, as face cu el piureutele pentru fetita mea mai mica(are 1 an si 7 luni si numai 4 dintisori), pate-ul de ficatei, fructele pt gemuri, zacusca, sos pesto ( pana acum il faceam numai pe cel cu muguru de pin)….Pe cand fetita cea mare avea 9 luni si jumatate (acum are 4 ani), fiind in ajunul Craciunului, am hotarat ca e momentul ca fata mea sa pape sarmalute din carne de pui, dar neavand dinti deloc, carnea macinata era prea mare pentru ea, asa ca am pus carnea macinata in 3 randuri de pungi si pumni si plesnituri si tranteli de masa, sotul meu si in ziua de azi imi spune ca prea cu foc loveam carnea si ca de fapt eu faceam terapie antistres. A fost o zi pe care ne-o aducem aminte cu rasete, sarmalele au iesit demential.
Tocmai am incercat reteta, cu mici modificari; am inlocuit vanata cu sunculita, caci am un sot sportiv, caruia ii trebuie si ceva carnita. Este un adevarat deliciu, Teo, multumesc.
Draga Teo, iti multumesc pentru toate retetele pe care le impartasesti cu noi .
Mi-as dori acest minunat blender mai ales pentru fasole frecata, dar la fel de bine l-as folosi la maioneza, la o supa crema de dovlecel,sau chia la un milkshake cu banane.
Buna Teo,
Pe 12 mai (maine) este ziua mea si sunt aici in cautarea unui tort. Cel de aici imi face considerabil cu ochiul https://teoskitchen.ro/2012/06/tort-de-capsuni-si-crema-de-bezea.html iar blenderul al fi perfect pentru piureul de fructe. Cred ca o sa aflu maine cat de bine ma descurc fara el cand o sa pasez fructele si cum o sa pictez bucataria in culori capsuna :p.
Multumesc pentru reteta si concurs!!
Pfff…vreau un blender de mult timp,pentru ca mereu ma plang ca nu am cu ce sa pasez si sa amestec.Am un mixer de mana care a trecut prin multe incercari, si el luat dupa ce din precedentul a iesit fum (in prea mult exces de zel!), si nu prea-si face treaba… deci ar fi super o asemenea ustensila!
L-as folosi la crema de ciuperci…ne place atat de mult!
Mixerul este fantastic!
Felicitari!
Cele bune!
Imi puteti spune va rog,unde anume este afisat castigatorul concursului pentru blenderul vertical?Multumesc anticipat!
Felicitari castigatoarei!