Inca suntem in post si deci e de datoria mea de gospodina-sefa sa va ofer variante de retete de post mai inedite decat vesnica fasole batuta. Si daca tot am zis “retete de post inedite”, revin la produsele Inedit, despre care v-am mai povestit si la reteta de cous-cous cu legume si cuburi de soia.
De data asta am folosit si sosul de paste cu ciuperci, care mi-a placut foarte mult si apropo, sosurile de paste Inedit au cea mai mare concentratie de suc de rosii dintre toate sosurile pentru paste de pe piata. Am folosit sosul la pastele cu anghinare, care au fost garnitura pentru crochetele de soia.
Crochete de soia nu am mai facut niciodata pana acuma, nici snitele de soia, ca sa fiu sincera, dar am fost foarte placut surprinsa de gust, mai ales daca sunt condimentate cum trebuie. Am folosit pentru reteta asta soia felii de la Inedit, care s-a comportat foarte bine si pe care am folosit-o la fel ca si pe soia cuburi.
Ingrediente pentru 4 portii:
– o punga soia felii Inedit
– 200g faina
– 4-5 linguri apa
– sare, piper, oregano dupa gust
– 2-3 lingurite condimente pentru carne de pui
– pesmet
– ulei de masline pentru prajit
– 320g paste
– 2 linguri ulei de masline
– o ceapa mica taiata marunt
– un borcan miez de anghinare in saramura
– sos cu ciuperci pentru paste Inedit
Mai intai fierbem soia felii in apa cu sare, 15 minute. Scurgem apoi feliile de soia intr-o sita, apoi le presam intre doua servetele de bucatarie curate, pentru a indeparta excesul de apa. Urmeaza sa condimentam bucatile de soia cu condimentele pentru pui si apoi sa pregatim aluatul in faina si apa. Compozitia trebuie sa fie de consistenta aluatului pentru clatite, poate putin mai gros. Condimentam cu sare, piper si oregano (puteti folosi si alte ierburi aromatice).
Apoi procedam cu feliile de soia la fel ca si cu snitele: le dam prin amestecul de faina, apoi le dam prin pesmet si le prajim la foc mic, in uleiul de masline incins, pana sunt frumos rumenite pe ambele parti, apoi le scoatem pe o farfurie, pe hartie de bucatarie, ca sa absoarba excesul de ulei.
Pentru garnitura de paste, treaba e foarte simpla: incingem cele 2 linguri de ulei de masline si calim ceapa, apoi adaugam si anghinarea, le calim impreuna 2-3 minute, apoi punem sosul de paste si pastele pe care le-am fiert dupa indicatiile de pe pachet. Amestecam totul si masa e gata 🙂
Asta e una dintre retetele de post pe care o puteti gati insa si in rest, pentru ca e o masa completa, buna pentru vegetarieni si nu numai. Sa va fie de cel mai bine! 🙂
Arata foarte bine, sper sa fie la fel de gustoasa.
Arata foarte bine aceste crochete, iar reteta este explicata super. Mulmuesc Teo!
Foarte fain! Nu am mai facut de mult soia, iar reteta aceasta ma inspira 😀
Eu nu am mancat soia niciodata. Cel putin, nu asa, ca atare. Insa reteta aceasta m-a facut sa-mi ploua in gura, de-a dreptul 🙂
Asociez soia cu soacra-mea deoarece doar ea imi facea crochete din soia. Cred ca ar trebui sa prind curaj si sa ma apu si eu de treaba. Doar nu-i inginerie aeronautica, nu?!?! Multumesc pentru zilele cand retetele tare imi fac ochii sa sclipoceasca de pofta!