Nu am timp, din pacate, sa va spun o poveste foarte lunga pentru ca micutul Luca e suspect de scarlatina si sunt cu el non stop de cand nu merge la gradi, asa ca o sa fiu scurta. E pentru prima data ever cand gatesc cu bulgur, care e de altfel foarte sanatos si pe care il gasiti la un pret foarte bun in magazinele DM, unde 500g costa 10 lei. De pregatit e foarte simplu: fie il lasati acoperit cu apa cateva ore si il consumati apoi (sa nu uitam totusi ca este o cereala prefiarta) sau il gatiti, cum am facut eu: la o cana de bulgur am pus 2 cani de apa. Cand apa cu un pic de sare a fiert, am pus bulgurul si am acoperit, am lasat sa fiarba pana a fost absorbit tot lichidul. Apoi l-am afanat cu furculita si l-am folosit frumusel in tabbouleh, care a devenit una din mancarurile mele preferate 🙂 Sa nu ne mai lungim, zic!
Ingrediente pentru 4 portii:
- o cana bulgur
- 2 legaturi mari de patrunjel
- cateva fire de menta proaspata
- o legatura ceapa verde
- ½ dintr-un castravete mare
- o mana rosii cherry
- coaja de la o lamaie
- zeama de lamaie dupa gust
- 4 linguri ulei de masline (cca 50ml)
- sare si piper dupa gust
O data ce ati fiert bulgurul sau l-ati lasat sa se inmoaie asa cum am spus mai sus, nu va ramane decat sa tocati cat puteti de marunt restul ingredientelor si sa le amestecati frumos 🙂
E multa treaba cu tocatul, nu zic nu, dar va promit ca merita si e o mancare usoara, de post, vegana, cum vreti voi sa ii spuneti si care va umple burtile si sufletelul de bine 🙂 Hai, sa va fie de bine, mie mi-a fost!
Bulgurul seamănă cu cuş-cuş, cumva?
Ms pt reteta. Chiar maine o incerc. Multa sanatate puiului tau! 🙂
Bulgurul este acelasi cu cuscusul?
Mie îmi place să adaug şi cubuleţe de telemea. Yammy!!
daca zic ca am apa-n gura deranjeaza pe cineva? 🙂 mor de pofta!
buna Teo… ce e burgur asta?:D eu stiam de couscous… e acelasi lucru? nici pe google nu gasesc burgur.Thanks
Este o supert salata, Teo! In orientul Mijlociu este foarte des intalnita pe mese ca si aperitiv. In Romania este numit bulgur? Aici se numeste burgul.
Multa sanatate micutului tau si sa fie numai o alarma falsa.
Hey Teo!
Urmaresc blog-ul tau de dinainte sa stiu ce e ala un blog. Mereu ai fost o inspiratie pentru mine cand a fost vorba de gatit 🙂
De aceea, te nominalizez la premiul “Very Inspiring Blogger Award!” 😀
Gasesti mai multe detalii aici: http://laughloveliveitall.wordpress.com/2013/04/02/updates-thanks/
Bulgurul nu este couscous, insa se poate inlocui cu couscous. Mai multe despre bulgur, cititi pe wikipedia.
Buna Teo!Urmaresc pagina ta si ma inspiri in bucatarie.Cu toate acestea vreau sa ti spun ca baza la aceasta salata este patrunjelul.Se pune foarte mult patrunjel tocat, predominant fiind verdele si nu bulgurul.Imi permit sa iti spun pentru ca am mancat tabbouleh la mama lui acasa cum se zice! Te rog nu te supara pentru remarca!
Reteta arata mai mult decat bine ma face sa ma gandesc ca este mai mult decat potrivita pentru o masa de seara, oare ma insel sau visez putin ?
Am mancat de multe ori Tabbouleh si ma intrebam ce-i “chestia aia alba”. Enigma rezolvata. Multumim Teo.
Imi pare rau ca nu ai dat un raspuns la ce am zis…
Buna! Am reusit sa fac si eu astazi. Gustoasa, cu arome amestecate. Coaja de lamaie ii da o nota interesanta. Am fiert prea mult burgur pentru o singura portie, asa ca o sa-l pastrez in caserola, la frigider, pentru zilele urmatoare ca sa fac iar. Mersi de idee! 🙂
pare delicios si sanatos
e prima data “ever”cand “ti” citesc!!
Bravo!
“ever”