Chifle umplute cu spanac si anghinare

Chifle umplute cu spanac si anghinare
Prima reteta de azi a fost o reteta de post – pasta de masline, care se face din doar 3 ingrediente si in doar 5 minute. Dar pentru cei care nu tin post sau tin postul catolic, care perminte si consumul de lactate, m-am gandit sa va arat chiflele umplute cu spanac si anghinare. La noi in familie, spanacul este o traditie de paste si de obicei il servim cu friptura clasica de miel. Adevarul e ca de Paste e cam singura zi din an in care facem spanac a la Buni Sia si nu il mancam cu ochiuri. Asa ne-am obisnuit de mici si eu si fratele meu, ca spanacul lui Buni se mananca musai cu ochiuri si ca in ziua de Pasti, duminica, facem o exceptie si il mancam cu miel…ca apoi, a doua si de Pasti, luni, tot la ou revenim! Si ma gandeam eu, cum ar fi ca anul asta, langa friptura de miel sa servim chiflele umplute cu spanac, numai bine asa sunt si ouale si painea incluse in meniu 🙂 Au iesit bune, anghinarea se potriveste minunat, nu degeaba “spinach artichoke dip” este atat de apreciat in lumea intreaga 🙂

Ingrediente pentru 10 chifle umplute:
– 10 chifle
– 400g spanac congelat
– un borcan de 400g miez de anghinare
– 200ml smantana
– 200ml maioneza
– 1 ou mare (2 daca sunt mici)
– 200g parmesan proaspat razuit
– 2-3 catei de usturoi
– sare si piper dupa gust

Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare

Spanacul congelat se lasa se dezhete pana ajunge la temperature camerei. Scrugem cu grija apa de pe spanac, apoi amestecam toate ingredientele, inclusive usturoiul pisat si anghinarea, pe care o scurgem bine de lichidul in care a stat in borcan si o taiem marunt. Taiem capacele chiflelor, le scobim miezul astfel incat sa facem cosulete. Asezam chiflele in tava si le dam 10 minute la cuptorul incalzit la 180°C, pana sunt rumenite frumos si devin aurii. Umplem apoi chiflele cu amestecul d spanac si le dam la cuptor alte 20 min sau pana umplutura de spanac e bine asezata si a facut crusta.

Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare

Cam asta e tot, se pregatesc foarte repede si este o gustare delicioasa, noua cel putin ne place foarte mult! In loc de anghinare puteti folosi si ciuperci taiate marunt, procedura este aceeasi, nu e neveoie sa caliti ciupercile inainte. Sa va fie de cel mai bine!

Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare
Chifle umplute cu spanac si anghinare

Chifle umplute cu spanac si anghinare

2 Comments

  1. Cred ca sunt delicioasee

  2. Imbrea olga

    am fost foarte incantata de ceea ce faci,i-mi place si mie foarte mult sa gatesc de aceea te rog spunemi si mie pasii care ii urmezi ca sa i-ti ceezi un blog si sa ai si un venit.Multumesc mult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.