De ce imi place frittata? Pentru ca se face usor, reteta e mai sofisticata decat omleta simpla si se face intr-o cantitate mai mare si sta bine la frigider. Asta inseamna ca dintr-o frittata nu doar ca se ospateaza mai multe persoane, dar e si perfecta pentru a doua zi la birou 🙂
V-am spus ca eu folosesc piept de pui de la Transavia, gama Fragedo Delicat si pe el l-am folosit si in reteta de azi. Am cumparat file de piept de pui, fara piele si feliat, cel pe care in mod normal il folosesc la snitele si nu m-a dezamagit nici de data asta 🙂 Ca sa fie si mai consistenta dar si pentru a echilibra gusturile, am completat pieptul de pui cu rucola si ciuperci… a iesit un deliciu 🙂
Ingrediente:
- 300g piept de pui
- 100g rucola
- 100g ciuperci pleurotus
- 100g parmesan proaspat razuit
- 8 oua mari
- o ceapa mica taiata marunt
- 3 catei usturoi dati pe razatoare
- 3 linguri ulei de masline
- sare, piper, busuioc, oregano dupa gust
- unt pt uns tava
In primul rand incingem cuptorul la 180°C si ungem cu unt o forma rotunda (ca si cele pt tort). Apoi incingem uleiul de masline si calim in el ceapa si usturoiul, amestecand des, pt ca daca se arde, usturoiul devine foarte amar. Cand ceapa e translucida, punem pieptul de pui taiat fasii subtiri si condimentam cu sare, piper, oregano si busuioc. Puiul isi schimba culoarea si atunci e momentul sa punem ciupercile taiate fasii. Lasam sa se caleasca toate impreuna, pana scade apa lasata de ciuperci.
Apoi e momentul sa adaugam rucola. Stiu ca vi se pare multa la inceput, dar scade foarte mult. Lasam rucola la foc mic 5-6 minute, timp in care batem ouale, parmesanul si condimente dupa gust. Cand rucola e gata, turnam tot ce avem in tigaie peste oua, amestecam bine si turnam totul in tava pregatita. Dam la cuptor 30 de minute sau pana frittata e bine legata.
Din restul de piept de pui am facut snitele la cuptor, in crusta de fulgi de porumb, pe care desi nu le-am prajit au iesit delicioase. Cat despre frittata… o nebunie, asa cum au spus si invitatii la masa. Sa va fie de bine!
Si eu ador frittata cu orice iar a ta arata tare apetisant!
Buna , intrebare 😀 unde se gasesc aceste ciuperci , sunt la conserva, borcan ?
Buna Teo, merge facuta si cu spanac?
Spune-mi te rog, se poate folosi frunze de spanac in locul rucolei?
Poti, dar atunci se va numi Frittata cu pui, frunze de spanac si ciuperci 🙂
arata intr-un mare fel! Pot inlocui rucola cu spanac?
E super buna
Astazi am incercat frittata si a iesit delicioasa, doar ca eu am pus mai putina rucola fiindca nu e pe plac sotului dar asa cu mai putina a mancat. Cea mica a fost si ea incantata! Multumesc Teo! Esti minunata!
Foarte gustos! am facut reteta si a iesit f bun. Data viitoare o sa incerc sa ii pun si un aluat, gen aluatul de la reteta pentru barcute (www.teoskitchen.ro/…/barcute-coji-pentru-aperitive.html)
Multumesc pentru retetele foarte bine detaliate si mii de felicitari pentru munca ta! mult succes in continuare!
P.S. Aseara am facut si reteta Toska, o minunatie, aveai mare dreptate:)
Am facut reteta aseara si am devenit fani. Dar in loc de rucola am folosit salata obisnuita, maruntita (asta am avut in casa). A iesit suuuuper si a fost delicioasa.
m-am intors sa vad ce bunatati ne mai recomanzi…asta arata super ..am s-o incerc si eu..mai ales pt birou
Am facut-o si eu astazi si a fost foarte buna. Am facut si cateva modificari in functie de ce aveam acasa si ce ne place: ciuperci champinion, cascaval in loc de parmesan si rucola 125 gr pentru ca atat avea caserola. In rest…. totul a fost super. Sa ai spor la bucatareli in continuare.
Foarte buna frittata asta.Am preparat-o si eu si pot sa zic ca mi-a placut desi nu am folosit rucola in cantitate mare ci doar putin deoarece nu aveam mai mult.
A iesit dementiala. Si intr-adevar este foarte satioasa. Multumim pentru retetele minunate!
am incercat si eu reteta..si spre surprinderea mea a iesit de minune..eram un pic sceptica in privinta rucolei,pt k sotul meu nu prea bate cu ea,dar noroc..mi-a dat un 9,mai trebuiau condimente.totusi e foarte satioasa,maine isi ia la pachet sotul..esti o minune pt mn..ce bine k te-am descoperit..pop dolce…apropo ai un baietel ffff simpatic,si eu am un baietel de 13 luni.
draga Teo,de ce nu pui toate retetele tale intr-o carte?as fi prima care ti-as cumpara-o.sunt toate retetele asa de bine explicate si cu poze…astept cu nerabdare o carte..pop
Am facut reteta acum si a iesit extraordinar. Sotului meu i- a placut tare mult. Multumesc Teo pentru retete. sorina
Teo cu ce pot inlocui rucola?
Bianca, inlocuieste-o cu spanac proaspat.
am facut si eu!!!!!!!!!am adaugat o legatura de ceapa verde,ca tot o aveam prin casa!a iesit foarte buna si s-a mancat cu placere ,nu a mai ramas nimic pentru a doua zi!multumesc pentru retete!
Ah arata foarte bine 🙂 Merci mult pentru reteta
am facut si eu reteta si a iesit f buna la gust, dar din cauza ca am pus rucola intreaga aspectul este unul cam urat. data viitoare o voi taia.
Am facut astazi aceasta gustoasa mancare. Delicioasa. Multumim pentru reteta. Numai ca eu am pus ceapa verde.
Reteta arata delicios si e ideala pentru mine, pentru a doua zi la birou. Imi place sa imi duc mancare gatita acasa, pe cat posibil, si ma bucur ca am gasit inca o reteta ideala de pranz home-made, dar pentru servici.
ma apuc s-o gatesc:)),doar ca voi inlocui parmezanul cu edam si plerotusii cu shampignioane:) sper sa-mi iasa:)
nu are de ce sa nu iasa 🙂
Teo, pot sa folosesc mai putine oua? sau sa folosesc mai multe albusuri decat galbenusuri?
Se poate, da 🙂
Pingback: Frittata cu pui, spanac si ciuperci | scn Cuisine
oh, adineauri am mancat din frittata facuta dupa reteta ta si e absolut delicioasa.
Pingback: Marti, 12 august 2014 | cegatescmaine
Pingback: Frittata cu pui, rucola si ciuperci – Teoskitchen | cegatescmaine