Pizza Carbonara

Pizza Carbonara

Nu stiu daca v-am povestit vreodata, dar in zona in care stam noi, sunt foarte multe pizzerii. Si cand spun multe…chiar sunt multe! Avem una chiar peste drum de bloc si imediat dupa ce ne-am mutat aici, am comandat intr-o seara pizza. Pentru ca ei nu aduceau pizza pana la noi, pe principiul “doamna, nu va suparati, da noi nu va trecem pizza peste strada”, am mers eu sa o ridic. Eu si Luca, bineinteles.

Ajungem acolo, ii spun numele si comanda la care Luca adauga “mama e Teo, de la Teo’s Kitchen, dar ii e lene sa gateasca si comanda pizza”. 🙂 De atunci, nu am mai comandat de acolo si am gasit alta pizzeria, de unde luam de obicei pizza carbonara, care ii place foarte mult piticului, pentru ca are “ketchup alb” in locul sosului de rosii. Dar de fiecare data, parca ii lipseste ceva. Si intr-un final am realizat ce ii lipseste: nu are suficient parmesan (asta daca are vreun pic) si nu are pancetta, ci sunca simpla, “sunca presata”, vorba aia. Asa ca, pentru a fi cu adevarat multumita de pizza carbonara, am facut-o eu, “handmade” si a iesit de vis. Nu, nu e o pizza dietetica, dar daca e bal, bal sa fie!

Ingrediente pentru blat:

  • 560g faina
  • 4 linguri zahar tos
  • un cub drojdie proaspata
  • 350ml lapte caldut
  • 60ml ulei de masline

Pentru blat amestecam laptele, zaharul, drojdia si uleiul, pana drojdia e dizolvata. Cernem faina intr-un vas incapator, facem o gropita in mijloc in care turnam amestecul de drojdie si framantam toate ingredientele. Mutam aluatul pe planseta unsa cu putin ulei de masline si framantam 10-15 minute, pana aluatul este elastic si nu se lipeste de maini. Asezam aluatul intr-un bol curat, uns cu putin ulei de masline si lasam la dospit intr-un loc cladut o ora si jumatate sau pana isi dubleaza volumul. Incingem cuptorul la 200°C, tapetam cu hartie de copt tava aragazului (tava cea mare, patrata), framantam inca putin aluatul pentru a scoate aerul in exces si intindem o foaie de aluat cat tava aragazului. O mai lasam 15 minute sa dospeasca, timp in care noi preparam sosul.

Ingrediente pentru sos si toping:

  • ½ ceapa alba, tocata marunt
  • 2-3 catei de usturoi tocati marunt
  • 500ml lapte
  • o cana parmesan proaspat razuit
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 linguri cu varf de faina
  • sare si piper dupa gust
  • 300g pancetta taiata cubulete
  • 200g mozzarella sau cascaval taiate felii subtiri
  • 3 oua

Pizza Carbonara

Sotam ceapa si usturoiul in uleiul de masline, pana ceapa e translucida. Separat, amestecam laptele si faina, pana nu mai sunt cocoloase de faina. Tragem tigaia cu ceapa de pe foc si turnam laptele, potrivim de sare si piper, apoi punem din nou pe foc pana sosul incepe sa se ingroase. Asta dureaza cam 2 minute, la foc mic, timp in care amestecam in continuu. Tragem de pe foc, punem parmesanul si amestecam pana se topeste. Lasa, sosul sa se raceasca putin, apoi il intindem pe pizza si presaram cubuletele de pancetta.

Pizza Carbonara

Urmeaza sa punem feliile de mozzarella sau cascaval, presaram arpagic sau ceapa verde tocata marunt si la final nu ne ramane decat sa spargem ouale, direct pe pizza. Dam tava la cuptor 15-20 minute sau pana pizza e frumos rumenita.

Pizza Carbonara

Pizza carbonara a iesit bini bini bini bini di tat! E o pizza consistenta, deci una intreaga ajunge lejer pentru 4 persoane infometate si un copilas. 🙂 Sa va fie de cel mai bine!

Pizza Carbonara

Pizza Carbonara

Pizza Carbonara

Pizza Carbonara

25 Comments

  1. Tare Luca la faza aia cu “mama e Teo”, parca ii si vad moaca 😀

  2. MADALINA

    De vis arata, ca toate retetele! Cand voi putea, sigur o incerc. Fiind acum studenta la Cluj, stiu ca sunt f multe pizzerii, dar nu voi gasi ceva asa bun sigur! Super!

  3. Teo, ma tenteaza blatul tau super-pufos de aici: pizza-cu-blat-super-pufos. Ce zici, merge la pizza asta ? In cazul asta, cat ar trebui tinuta la cuptor, tot 15-20 min, sau 30-40 ca in reteta cu blatul pufos ?
    Si inca o intrebare, ce condimente ar “merge” cu acest tip de pizza cu muuulta branza ? Cele clasice busuioc, oregano, sau trebuie ceva mai…delicat ca si aroma ?
    Multumesc si felicitari pentru tot ce faci !

  4. lorena

    arata delicios! Teo, o intrebare pt tine: nu stiu de ce, dar aluatul pe care il pun in tava de la aragaz iese foarte uscat! am incercat diferite tipuri de aluat, degeaba! cand se raceste, nu se poate manca, e ca un biscuit!ma gandeam ca e de la tava, ca e prea subtire si nu e teflonata! ai vreun sfat?multumesc!

  5. Ah, arata divin, Teo! Suntem mari amatori de pizza si atunci cand fac, fara 3 tavi mari de cuptor, nu scap! Sigur e de pus pe lista reteta si de incercat!
    PS iti multumesc ca existi, te urmaresc si iti incerc retele inca de la inceput!

  6. giovanna h

    inainte ca sa incerc aceasta varianta as vrea sa te intreb daca inainte de pune ingrendientele pe blat , il dai la cuptor? (blatul singur sa se coaca de jumatate)?
    mersi

  7. Ce ciudat arata oul pe Pizza. Eu nu am mancat niciodata pizza cu ou, dar nici nu cred ca vreau.

  8. Bini di tat si arata! 🙂
    Simpatic pustiul! O sa incerc si eu reteta!

  9. Arata delicoasa pizza aceasta, am sa incerc reteta acasa, fetita mea sigur o va adora.

  10. AdiEne

    buna teo,
    Sunt super retetele tale, am o intreabre la tine,cuptorul tau electric ce marca si model este si daca esti multumita de el (doresc sa imi iau un cuptor incorporabil si sunt foarte multe modele si nu stiu ce sa aleg) astept un raspuns multumesc.

  11. Arata bine, sper sa iasa si buna 🙂

  12. Trebuie sa incerc si au …arata delicios.

  13. Brkhimer

    am si eu o intrebare..poate imi poti raspunde…daca pun oul peste pizza nu va iesi ca si guma…adica tare…? sau poate fac ceva gresit…

  14. elena tintas

    foarte bine arata,cred ca a si fost gustoasa…e mai bine sa facem acasa,asa cum ne place noua,mancarea…felicitari pentru tot ce faci!iti urmaresc de mult timp retetele,si am si facut foarte multe!!

  15. Sunt convins ca imi va iesi mai degraba o omleta decat bunatatea de pizza pe care ai reusit tu sa o faci. Eu doar citesc, salivez si comand mancare ca sunt anti-bucatarie, insa imi place la nebunie sa privesc imagini cu delicatesele gatite de altiii :))

  16. TUDOR NICOLETA

    Nu stiu cum reusesti,dar mie nu i-mi iese deloc blat pufos.Chiar in seara asta am facut pizza taraneasca si mi s-a ars blatul.Am urmat indicatiile si totusi undeva este o problema,nu stiu daca eu sant de vina sau cuptorul.L-am copt la 150 de grade si l-am lasat 20 de minute,daca il mai lasam un pic se ardea de tot.Am incercat sa il coc la 180 de grade dar se face mult prea repede si se arde,mai ales daca cuptorul este preincalzit.Nici nu i-mi mai vine sa fac.Ce sfat i-mi dai?

    • nu preincinge cuptorul, probabil ca arde el prea tare. porneste cuptorul numai cand bagi pizza in el

  17. unde gasesc panceta. ce este ? multumeswc! sunt ff incantata ca te am descoperit. am devenit dependenta de tine…raspunde mi te rog ca as vrea sa fac o carbonara..poop. si bafta!

  18. Dorotea

    A iesit ffff buna! excelenta! doar ca blatul a crescut prea tare, cred ca l-am lasat prea mult la dospit:)

  19. Reteta asta a aparut in ziarul Sibiu 100% de saptamana trecuta. Sper ca au avut acordul tau. (Varianta .pdf, pagina 27)

  20. gabriela

    buna, am o intrebare , se poate folosi si blat pt pizza din comert? multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.