Ce bunatati am gatit pentru Sarbatorile de Iarna

Prajitura Greta Garbo
Cum a trecut Craciunul? Pentru noi a fost unul agitat dar totusi foarte frumos, pentru ca Luca l-a trait la intensitate maxima! A fost Mos Craciun, care se vedea cu ochiul liber ca e alpinist utilitar in timpul liber, nu de alta dar a urcat pe franghie in balcon, spre mirarea piticilor care il asteptau cu ochii licarind de bucurie! A fost un moment absolut deosebit, de care toti copilasii o sa isi aduca aminte cu mult drag, sunt sigura!

Mos Craciun

Dar in perioada Sarbatorilor de Iarna nu m-am ocupat numai de cadouri, ci si de gatit, ca altfel de ce m-as mai numi eu ‘Skitchen? Da da, asa mi se spune mai nou in cercul de prieteni 🙂 Asa ca am gatit pentru prietenii de la Boromir niste retete de prajituri clasice insa cu un strop de ceva nou! Retetele le gasiti aici, in aplicatia de facebook facuta de cei de la Boromir.

Despre ce retete e vorba? Un super tiramisu cu ciocolata, servit la in cupe individuale, ca sa fie cat mai usor de servit invitatilor.

Tiramisu

Apoi vine Albinita, prajitura clasica, nelipsita de Sarbatori de pe masa romanilor, prajitura cu foi de miere, crema pe baza de gris si dulceata acrisoara, de maciese de preferinte.

Prajitura Albinita

Prajitura tricolora, cu foi colorate si crema de cacao e pe placul tuturor copiilor si a trecut intr-o clipita! Puteti folosi colorant alimentar gel sau lichid, foile se fac foarte usor iar crema e gata cat am spune… crema 

Prajitura Tricolora

Urmeaza apoi una din prajiturile copilariei mele, care culmea, pana acum a lipsit din repertoriul de prajituri de casa de pe blog si asta nu pentru ca nu as fi pregatit-o in toti anii de cand e blogul, ci pentru ca mereu am fost sigura ca am postat-o pe blog, fiind o clasica in familia noastra. Dar niciodata nu e prea tarziu pentru prajitura Greta Garbo, nu?

Prajitura Greta Garbo

Si la final, la piece de resistence este tortul Red Velvet, specific de Craciun in Statele Unite si unul dintre torturile mele preferate, pentru ca are crema de branza si muuuulta vanilie!

Tort Red Velvet

Sper ca va plac retetele, ca le incercati de Anul Nou si apropos de asta, va doresc, impreuna cu echipa Boromir, un An Nou Fericit si tot ce e mai bun pe lume, al vostru sa fie!

29 Comments

  1. Florentina

    Buna,
    te urmaresc de mult timp si de foarte multe ori am incercat retetele tale care sunt minunate.
    As vrea si eu reteta pentru Greta Garbo si tiramisu cu ciocolata…am intrat pe boromir dar nu imi arata decat o singura retata:(
    Multumesc si o zi buna

  2. Te rog sa nu intarzii prea mult cu reteta Greta Garbo ca poftesc la ea de cand am vazut poza. Merci

  3. Numai bunatati!
    Un An Nou fericit!

    • Multumesc din suflet, la fel iti doresc si tie! 🙂 🙂

    • arata super. imi vine sa mananc ecranul laptopului. familia mea are o traditie: nu exista Craciun fara prajitura salam de biscuiti, dar cu ce am vazut pe aici cred ca vom incepe noi traditii

  4. Buna!Par super…As vrea sa incerc sa fac tortul, dar nu reusesc sa ajung la reteta…Singura pe care o vad e cea cu foi cu miere…Cum fac?:)Multumesc si un an nou asa cum ti-l doresti!!!

  5. Buna, nu pot vedea reteta de la albinita. Poti sa mi-o trimiti si mie ca tare mi-e pofta!

  6. ce frumos si mare e Luca! sa aveti un an nou fericit plin de impliniri!

  7. mi as dori sa fiu o gospodina la fel de buna ca tine, si probabil in timp voi reusi. fiecare reteta a ta este desavarsita, iar multe le voi lua cu mine mai intai in america apoi in orientul mijlociu (imi urmez dragostea vietii mele). mama mea nu m a invatat nimic ): mai stiu cate ceva de la matusi. daca nu erai tu, mi ar fi fost mult mai greu. curand voi fi la casa mea, departe de tara, si deja privesc cu nostalgie multe momente. iti multumesc Teo pentru ca ai infiripat in mine o mostenire culinara (minus retete cu porc si alcool si gelatina) <3 nu ti voi uita niciodata retetele…

    • multumesc pentru cuvintele frumoase, chiar m-ai impresionat 🙂 iti doresc un 2013 fericit si linistit 🙂

  8. melania

    buna
    cand vor fi retetele si pe site-ul tau?

    • retetele nu vor fi aici pe blog, ci numai in aplicatia Boromir, insa nu va faceti griji, se va remedia in curand aplicatia si va functiona corect, ca sa aveti acces la toate retetele pe care le-am prezentat aici

  9. Liliana

    La multi ani! Puteti fi asa de amabila sa puneti retele pe blogul Dumneavoastra? pe facebook, imi cer sa invit prieteni si nu imi place sa dau spam…

  10. ioana-irina

    La multi ani !!! multa sanatate, fericire si putere de munca in noul an.Si la mai multe retete delicioase 🙂

  11. Mariana

    Buna,

    Totul arata demential. Draga Teo reteta de prajitura Greta Garbo cand o vom gasi pe site?
    La multi ani! un an nou fericit.
    Multumesc

    • Mariana, multumesc de urari, la fel iti doresc si eu, un An Nou mai bun decat cel care tocmai a trecut! Prajitura va fi pe site-ul Boromir in curand 🙂

  12. ramona

    Draga Teo, am rugamintea sa postezi tu reteta prajiturii Greta Garbo, pt. ca apilicatia Boromir imi diplace. Nu pot vedea reteta care ma intereseaza, decat cu anumite conditii, adica obligatoriu sa le dau like, imi place sau nu, obligatoriu sa invit nu stiu cati prieteni, ori nu e corect. O fac cu placere daca simt eu, nu ca si conditie obligatorie.
    Asa ca, te rog pe tine tare frumos sa postezi reteta. Pare absolut minunata!
    Iti doresc un an bun, cu sanatate si liniste!
    Iti multumesc pentru toate retetele grozave, multe din ele incercate si de mine, cu mari succese in familia mea de mancaciosi!

    • Ramona, zilele astea se va remedia aplicatia Boromir si veti gasi acolo toate retetele de care v-am spus 🙂

  13. Claudia Marginean

    La multi ani,Teo ! Te urmaresc cu mare placere si multe din retetele tale le-am incercat sau adaptat situatiei. Desi am multe variante ale ”Gretei Garbo”,niciuna nu arata asa. Nu stiu cum as putea intra in posesia acestei retete. Aici nu am reusit nicicum sa deschid,sa ajung la ea. Recunosc ca nu stapanesc foarte bine aceasta tehnica.
    Succes si in continuare,Teo!

  14. Nu reusesc nici acum, pe 17 ianuarie, sa dau de reteta prajiturii Greta Garbo, nici macar pe aplicatia aceea de la Boromir. ma poti ajuta?? multumesc frumos!

  15. Florentina

    Din pacate nu mai merge deloc aplicatia de la Boromir:( Eu nu am reusit sa vad nicio reteta 🙁 si chiar imi pare rau.
    O zi buna

  16. Mai continuati mult sa ma faceti sa salivez cand intru pe site? :)) dementiale imagini, sper ca si delicioase 🙂

  17. Elena Ciobanu

    Buna ziua,
    am cautat in blogul dvs. in mai multe categorii reteta pt. prajitura `Greta Garbo`, chiar si pe Facebook insa nu am gasit-o. Pe Facebook nu stiu unde aveti aceasta aplicatie `Boromir` care trimite la reteta. Va rog sa imi scrieti cum pot gasi aceasta reteta preparata de dvs.
    Va multumesc anticipat si urmaresc cu mult interes munca dvs. si retetele delicioase pe care le postati.
    Cu respect,
    Elena Ciobanu

  18. Liliana

    Acum prajiturile Dvs nu mai sunt deloc pe pagina Boromir, din pacate… O sa le gasesc probabil pe alte forumuri culinare, dar e pacat.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.