Sangria cu fructe

Sangria cu fructe
Cat Doamne Dumnezeule o sa mai rabdam caldurile astea? Eu va spun cu mana pe inima ca deja nu mai stiu ce sa gatesc si ce retete culinare sa va mai propun. Nu de asta, dar dupa 3 luni de dieta mi s-a luat si de salate si as manca ceva mai de Doamne-ajuta, da nici nu as vrea sa va pun la copt si cohalit. Asa ca, va pun sa beti… alcool… sau un pic de alcool, amestecat cu multe fructe, adica o sangria foarte racoroasa. Nu stiu cum se face Sangria la alte case si sincera sa fiu, nici ca imi pasa, nu de alta dar sa va anunt din timp, inainte sa primesc vesnicele comentarii “yo mi-s barman si la carte sangria se face asa si pe dincolo”. Asta e sangria mea, ca eu nu ma simt bine daca nu pun un pic si de la mine in orice reteta si dupa tot felul de incercari am ajuns la varianta asta, care e atata de racoroasa, mai ales in serile de vara, cand inca ne mai permitem sa stam la povesti interminabile pe balcon pana la ore tarzii.

Ingrediente pentru 8-10 portii:
– o portocala
– o lamaie
– o limeta
– un mar curatat si taiat felii
– un gref roz
– o mana visine/cirese fara samburi
– o mana bucatele de ananas
– 150ml cognac
– 750ml vin rosu sec
– o doza de sprite
– 250ml fresh de portocale

Ingrediente

Taiem fructele felii mari, le asezam intr-un bol incapator, turnam peste sucul de portocale, cognac-ul, sprite-ul si vinul, amestecam si dam la rece cateva ore. Asta-i tot!

Preparare

Noua ne-a placut foarte mult si repetam figura destul de des pe timp de vara, ca doar nu degeaba am pus visine si cirese la congelator šŸ™‚ Sa va fie de bine si sa va racoriti in tihna!

Sangria cu fructe

Sangria cu fructe

Sangria cu fructe

Sangria cu fructe

14 Comments

  1. Foarte bine arata! Abia astept sa o incerc si eu (cand terminam cu dieta!)! Te pup, o zi frumoasa!

  2. Teo, m-ai facut sa rad citind reteta ta. Esti super tare. Abia astept sa iti incerc reteta! Te citesc chiar si de la 20.000 de km de acasa unde tot la fel de cald este ca si la voi, asa ca o Sangria este cea mai buna optiune!

  3. Ana Ionescu

    Minunata reteta asta.

  4. Trebuie sa fie o bautura delicioasa! šŸ™‚

  5. cristina

    cum sa nu iasa bun cu atatea fructe? mmmmm…yum yum

  6. Te-am adaugat cu mult drag in blogroll-ul meu!Poate si cititorii mei, putini, ce-i drept, vor cadea in mrejele tale, asa cum am facut eu:*

  7. anamaria

    Reteta este de nota 10 plus! ai mei au fost ff incantati de aceasta bautura.multumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.