Fudge cu unt de arahide

Fudge cu unt de arahide
Mi-am dat seama ca desi stiu foarte multe retete de fudge, nu le-am postat pana acum pe blog, dar promit sa recuperez. De ce fugde? Pentru ca se face repede, nu e nevoie sa folosim cuptorul (si pe caldura asta, chiar e un beneficiu) si pentru ca, servit rece de la frigider, e foarte racoros. Cel cu unt de arahide e unul dintre preferatele noastre, pentru ca nu e prea dulce si alunele ii dau asa, un je ne sais quoi šŸ™‚ Nu va mai tin cu vorba si va arat cat de simplu e sa faceti fudge šŸ™‚

Ingrediente pentru 12-15 bucati:
– o cutie (400ml) lapte condensat indulcit
– Ā½ cana unt de arahide
– 200g ciocolata alba
– o cana arahide putin sarate
– 1 lingurita extract de vanilie

Ingrediente

Intr-o craticioara cu fund dublu punem laptele condensat si untul de arahide, le aducem la punctul de fierbere si amestecam pana untul este incorporat in lapte. Tragem de pe foc, punem ciocolata alba rupta bucatele si amestecam pana se topeste si amestectul este omogen. Adaugam imediat arahidele si vanilia, amestecam din nou. Turnam compozitia intr-o tava mica sau caserola (15x15cm) tapetata cu folie alimentara si lasam la racit 2 ore la temperatura camerei, apoi punem caserola la frigider peste noapte.

Preparare

Fudge-ul se pastreaza foarte bine la frigider pana la o saptamana si la fel de bine il putem congela si il mancam cand ne e cel mai si cel mai pofta šŸ™‚ Spre deosebire de ciocolata de casa, fudge-ul este mai cremos si mai lipicios si asta il face preferatul copiilor. Sa va fie de cel mai bine!

Fudge cu unt de arahide

Fudge cu unt de arahide

Fudge cu unt de arahide

Fudge cu unt de arahide

Fudge cu unt de arahide

39 Comments

  1. Unde se gaseste acest lapte condensat? Ce supermarket-uri ? šŸ™‚

  2. ana maria

    Buna Teo,imi place tare mult acest blog si am facut o gramada de retete de la tine,au iesit foarte bune,mai ales cheesecake cu mascarpone,a fost un deliciu.A-si dori sa te intreb unde se gaseste acest lapte condensat si unt de arahide deoarece eu nu am mai folosit pana acum si nu stiu exact unde se gasesc pentru ca vreau sa incerc si aceasta reteta delicioasa de altfel!multumesc si voi urmari in continuare postarile tale minunate!!!

    • Buna Ana Maria šŸ™‚ unt de arahidee gasesti acum chiar in orice mypermarket, de la kaufland la cora si de la auchan la metro. Lapte condensat gasesti in carrefour sau asa cum spuneam mai sus, pe site-ul lor šŸ™‚

  3. georgiana

    arata super,dar intrebarea mea este unde gasesc lapte condensat?cam cate grame de unt de arahide ai pus ? ca ma gandeam sa fac mai mult ( e ziua fiului meu sapt viitoare si sa nu mai stau sa coc e o reteta ideala)
    si daca mai publici si alte retete de fudge ar fii ideal.
    multumesc :*

    • Georgiana, lapte condesnat se gaseste in hypermarket, in carrefour sau eu l-am luat si de pe http://www.delatte.ro Cum spuneam, cantitatea de unt de arahide nu este una batita in cuie ci puteti pune mai mult sau mai putin, in functie de preferinte. o lingura are undeva la 15g.

  4. este o reteta pe care am sa o incerc sper sa le placa nepotilor

    • Luiza, cu siguranta le va placea, toti copiii care au gustat fudge-ul l-au adorat (copiii de toate varstele :p)

  5. Buna, as dori sa fac si eu acest fudge, dar poti sa imi spui mai exact te rog cat unt de arahide, pt ca sunt borcane cu diferete gramaje, sa stiu de care cumpar, si cate grame de alune.

    • Tanya, eu am pus cu lingura unt de arahide si nu l-am cantarit pentru ca nu e nevoie de o cantitate stricta, poti sa pui mai mult sau mai putin, in functie de cat ai nevoie šŸ™‚ o sail cantaresc data viitoare daca e, dar cand cantitatea ramane la latitudinea voastra, nu preciez una foarte stricta šŸ™‚

  6. Pantea Paula

    Untul de arahide se gaseste si fara sare???

    • in Romania nu am vazut unt de arahide decat in varianta smooth, adica untul cremos sau chunky, cu bucati mai mari de arahide prin el.

  7. Loredana

    Buna Teo! Am executat cateva retete de la tine si au iesit super! Ideea cu prajitura asta e ca … nu imi place ciocolata alba! Oare poate fi facuta si cu ciocolata neagra ?

    • Loredana, da, poate fi facuta si cu ciocolata cu lapte sau ciocolata neagra, insa sa stii ca se simte in fudge mai pregnant gustul de alune decat cel de ciocolata, deci nu ar trebui sa iti faci griji pentru ciocolata alba šŸ™‚

  8. Otilia

    Foarte faina reteta!Merita incercata.Astept si celelate variante :)O mica rectificare la transcrierea expresiei fratuzesti Ā«un je ne sais quoiĀ».

    • Otilia, franceza nu a fost niciodata punctul meu forte, trebuie sa recunosc :)) am terminat un liceu de italiana matern si engleza, deci de francofonisme n-am mai avut vreme :p

  9. Arata de nu mai am cuvinte, chiar perfect am sa incerc reteta imi place…!

  10. Ce se poate folosi in loc de lapte condensat indulcit?

    • din pacate, e musai laptele condensat la reteta asta. Dar acum se gaseste in magazine, in Carrefour de exemplu šŸ™‚

  11. monica

    buna teo! de ce nu mai putem printa retetele? imi este mult mai usor asa…..

  12. Delicios de bine arata, mi-a lasta gura apa, nu gluma, ca tot ce faci tu aici de altfel! Tine-o tot asa! Pupici

  13. Super arata Teo, mai ales ca-s fana unt de arahide. Unul ciocolatos ne arati? am tot vazut pe bloguri straine da nu m-am incumetat. Da cand faci tu, prind si eu curaj.

  14. Teo, draga mea, ma crezi ca chiar in clipa asta rumeg la cu fudge? doar ca e cu cioco neagra šŸ™‚
    si chiar mi-am dat seaqma ca desi am facut de cateva ori fudge..n-am postat niciodata…totm asa mi s-a intimplat si cu pastele…e timpul sa fac ceva.

    esti supi pe mine? :))

  15. Alina NEGRESCU

    Am facut reteta special pentru fata mea, dar a iesit cam moale si a mancat cu lingurita. Eu am luat lapte condensat neindulcit de 350ml de la Mega(exact firma lor)si am mai pus un pic de zahar. Nu stiu daca laptele a fost problema ca a iesit cam moale, dar o sa il incerc si pe cel din Carrefour.

    • Alina, din pacate nu e acelasi lucru. Laptele condensat gata indulcit este fiert impreuna cu zaharul si se ingroasa, este ca o crema, nu e lichid, Cu siguranta de asta nu a iesit reteta. Imi pare rau…

  16. dumitrita

    teo, daca tot stii atatea retete de fudge, te rog sa mai postezi cateva ca asta a fost tare apreciat.

  17. Claudia

    In primul rand felicitari, Teo! Esti grozava. Admir mult talentul tau. Am facut si eu multe retete de la tine si au iesit bine.
    Aseara am facut fudge, l-am pus in frigider, dar dimineata l-am gasit tot moale. La gust e bun, dar se poate manca doar cu lingurita. Nu stiu daca se mai intareste. Reteta am respectat-o.

    • Claudia, am spus un pic mai sus des[re fudge, el nu trebuie sa fie f tare, se poate manca si cu lingurita. Dar daca folosesti o ciocolata alba de calitate, se va intari suficient cat sa fie taiat cubulete. Multumesc pentru cuvintele frumoase, esti o draguta! šŸ™‚

    • Claudia

      Am folosit ciocolta Ghirardelli pentru prajituri. Eu locuiesc in SUA si am observat si la alte retete ca ingredientele pe care le gasesc aici nu sunt identice cu cele din Ro. Mai ales la prajituri conteaza. Oricum mie imi place fudge si cu lingirita, si si fiicei mele šŸ™‚ aseara ne-am infruptat amandoua direct din tava šŸ™‚

  18. Hei:) Am facut aseara acest fudge si sta la frigider de aproape 12 ore, dar inca nu s-a intarit destul. Ai idee de ce? Am respectat reteta ta. La cat de usoara este chiar nu imi dau seama ce nu am facut corect.

    • Trebuie sa folosesti o ciocolata de calitate in primul rand si mai apoi, e bine de stiut ca fudge nu este ca si ciocolata de casa, nu se intareste f tare, ci e gumos si se poate manca si cu lingurita šŸ™‚ eu nu cred ca ai gresit ceva šŸ™‚

  19. Dragă Teo, ca de obicei, ne Ć®ncĆ¢nÅ£i cu reÅ£ete delicioase. Şi cum copilaşii mei sunt doi pofticioşi (şi cu tăticul lor – trei šŸ™‚ ), voi Ć®ncerca şi această reÅ£etă. Am o Ć®ntrebare: se poate face şi cu altfel de fructe, Ć®n afară de alune?

  20. Ovidiu

    Azi s-a nimerit sa nu gasesc la Auchan, Lidl, Billa sau Carrefour laptele condensat, dar mai cautam šŸ™‚

  21. Denisa

    am luat lapte condensat la cutie de 375g, e prea putin sa folosesc o singura cutie?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.