Cafe Spice (Cafea condimentata)

Cafe Spice (Cafea condimentata)Cafeaua condimentata este inspirata dintr-o reteta de origine mexicana, insa eu am mai adaugat cateva condimente, care pentru mine sunt esentiale in retetele de iarna: anasonul si scortisoara. Rezultatul final: o cafea dulce si foarte aromata!

Puteti folosi pentru aceasta reteta oricare dintre tipurile de cafea NESCAFÉ® Dolce Gusto®, pentru ca pe oricare o alegeti, va fi perfecta datorita presiunii de 15 bari folosita la prepararea bauturilor. In plus, datorita ecranului LCD al aparatului NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa, va e mai usor sa alegeti bautura si mai ales sa alegeti si ora la care vreti ca bautura voastra sa fie gata, daca va preparati o bautura dintr-o singura capsula cum sunt Espresso, Caffe Lungo, Nesquik. Oricum, indiferent ce bautura va preparati, puteti memora si personaliza retetele asa cum va doriti.

Ingrediente pentru 3 portii:
– 500ml cafea lunga
– 2 batoane scortisoara
– 2 stelute anason
– 100g zahar brun
– coaja de portocala

Pregatim cafeaua – dintr-o capsula de Caffe Lungo ies 120ml de cafea.

Punem toate ingredientele intr-o craticioara, le aducem la punctul de fierbere, apoi luam de pe foc, acoperim si lasam 10 minte pentru infuzare. Strecuram cafeaua in cani si o servim calda.

Daca vreti sa serviti aceasta bautura seara, inlocuiti Caffe Lungo cu un Caffe Lungo Decaf (dintr-o capsula ies 120ml) sau de ce nu, cu Nesquik (dintr-o capsula ies 160ml de bautura).Sunt sigura ca aceasta cafea iese la fel de buna si folosind alte tipuri de cafele sau bauturi NESCAFÉ® Dolce Gusto®, iar pe www.dolce-gusto.ro gasiti toate bauturile pe care le puteti prepara, dar si noul aparat NESCAFÉ® Dolce Gusto® New Creativa, care din punctul meu de vedere este cadoul perfect pentru Craciun pentru cei dragi: pregateste o cafea perfecta de fiecare data, in plus memoreaza si personalizeaza bautura voastra preferata. Sa va fie de bine!

One Comment

  1. pansy

    eu am gasir mai demult la selgros sau metro nu mai stiu exact,un mix de condimente pentru cafea,in rasnita de la kamis

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.