Cheesecake cu branza de vaci

Cheesecake cu branza de vaciMi-a fost dor de un cheesecake bun! Si de data asta am vrut sa fac unul care e mai la indemana oricui, fara creme de branza sofisticata si scumpe, ci cu o branza de vaca proaspata si ingrediente de baza pe care le are oricine in camara si in frigider. A iesit foarte bun, zic eu, si aluatul e asemanator cu cel de biscuite, s-a potrivit foarte bine la consistenta cremoasa a cheesecake-ului. Este o reteta care poate parea complicata, dar va asigur ca e simplu de realizat si de aceea am facut o multime de poze, sa nu cumva sa va rataciti in labirintul prajiturii cu branza 🙂 Ne apucam de treaba?

Ingrediente pentru crusta:
– 200g faina
– o lingurita praf de copt
– 100g zahar
– un ou
– 100g unt
– vanilie dupa gust
– un praf de sare

Mai intai spumam untul cu zaharul, vanilia si oul, apoi adaugam faina, cernuta impreuna cu praful de copt si sarea. Amestecam pana avem un aluat omogen.

Pregatim tava (una rotunda, cu pereti detasabili si diametrul de 26 cm), respectiv tapetam fundul cu hartie de sopt si marginile le dam cu unt si faina. Incingem cuptorul la 180 de grade. Mutam aluatul pe planseta pudrata cu faina, il mai framatam putin. 2/3 din aluat se aseaza pe fundul tavii, din restul de aluat de face o margine de jur imprejur. Cel mai simplu e sa modelati aluatul ca si plastilina. O data crusta facuta, dam tava la cuptor 10 minute, pana crusta se rumeneste frumos. Intre timp, pregatim crema.

Ingrediente pentru crema:
– 1 kg branza de vaci
– 200g zahar
– coaja de la o lamaie
– 100g faina
– 4 oua
– 200ml smantana
– o lingurita extract de vanilie

Spumam intai branza cu zaharul si coaja de lamaie, adaugam apoi faina si amestecam bine. Urmeaza sa adaugam ouale, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

La final adaugam smantana si vanilia, mai amestecam un pic. Scoatem crusta de la cuptor si peste crusta rumenita, turnam umplutura de branza si o nivelam bine cu o spatula. Coacem cheesecake-ul 50-70 de minute, la 180 de grade, pana e usor rumenit pe margini. Centrul prajiturii va ramane usor gelatinos, dar nu va faceti griji, se intareste dupa ce se raceste complet.

Cheesecake-ul e bine sa stea la rece peste noapte, ca sa se aseze bine. Inainte de servire l-am ornat cu un strat foarte subtire de frisca si nuca de cocos. Nu-mi mai laud eu creatia, va las pe voi sa incercati reteta si sa imi spuneti daca v-a placut. Sa va fie de bine! 🙂

82 Comments

  1. imi poti spune te rog si ce fel de branza ai cumparat, respectiv de unde…asta pt reusita retetei…de abia astept sa o incerc

  2. eu am folosit branza de la un producator local de langa noi, budesti-fanate :)) nu cred ca e cunoscut de toata lumea 🙂 dar branza de napolact e superba si merge perfect la reteta asta 🙂

  3. Anonymous

    Imi puteti spune va rog de unde sa iau si eu vanilia? multumesc tare mult….mi s-a facut o foame cand am vazut prajitura asta…yummi

  4. esenta de vanilie gasesti la orice supermarket, dar eu iti sugerez sa folosesti mai bine batoane de vanilie, sunt mult mai aromate si e gasesti tot asa, la raionul cu produse pentru patiserie, cam in toate magazinele mai mari.

  5. nu pot sa fac crusta din biscuti digestivi pisati si cu unt topit si sa folosesc aceeasi compozitie pentru crema?

  6. Anca, poti folosi si o altfel de crusta, cum este cea clasica, din biscuiti 🙂

  7. vreau sa spun ca am facut reteta intocmai si a iesit absolut delicoasa!Nu ma puteam oprii din mancat!Vreau doar sa spun ca mie,atunci cand a inceput sa se rumenasca pe margini,a inceput sa se umfle crema si apoi bineinteles ca s-a pleostit dupa ce am scos-o din cuptor.Cert e ca era f buna la gust dar nu inteleg de ce s-a umflat…Oricum,o sa o mai fac pentru ca e suuper buna!

  8. Anonymous

    se poate inlocui branza de vaca cu altceva?

  9. branza de vaci se poate inlocui numai cu crema de branza 🙂

  10. si eu tot cu branza am o curiozitate. sa fie mai sarata sau mai nesarata? mai noua sau mai maturata?

  11. Pingback: Despre Cheesecake-uri « feelthebeauty

  12. Crusta e bestiala, foarte pufoasa si gustoasa, mi-a iesit o minunatie de prajitura, in schimb la crema am incropit cate putin din ce am avut si a iesit dealtfel superb. Am pus branza proaspata de vaci, smantana, cas dulce, arome, zahar, 3 oua si frisca(sper ca nu am omis ceva )oricum a iesit splendid.
    Multumesc mult, tine-o tot asa!

  13. Andreea

    vreau sa fac prajitura pentru ziua fetitei mele. crezi ca as strica crema daca as pune in ea fructe(zmeura),sau mai bine sa le folosesc doar pentru decor?Multumesc,mult succes in continuare!

    • nu iti sugerez sa pui in toata compozitia…mai bine pentru decor sau faci un sos de zmeura cu zahar si il folosesti pentru a marmora prajitura (pui din loc in loc cate un strop de sos de zmeura peste cheesecake si folosesti o frigaruie pentru a marmora)

  14. Pingback: Alintă-te cu zmeură şi cocos | Feelthebeauty

  15. Hey, Teo. Sunt sigura ca reteta e nemaipomenita, insa am o intrebare, URGENT
    nu am tava cu pereti detasabili, pot sa folosesc o tava simpla? Mersi anticipat
    Terog raspundemi de curand ca am nevoie de reteta. PUP.

  16. Salut!
    Ai pus 4 oua la 1kg de branza, deci 1 ou pe 250 gr, asa socotesc? ca vreau si eu sa fac dar mai putina…
    Multumesc. Spor la gatit!

  17. Pingback: Cheesecake cu prune « Legaturi primejdioase

  18. Daniela

    Foarte gustos desi a iesit cam bruneta a mea..:) Am folosit branza crema de la Lidl si nu am mai pus smantana. Multumim Teo pentru reteta!

  19. Buna, acum am terminat si eu de facut prajitura. am respectat reteta, insa deasupra s-a cam rumenit si am lasat-o doar 50 min…mi-era frica sa o mai las sa nu se compromita. cum scot fundul tavii de sub prajitura? :))

  20. Teodora

    F buna prajitura.Am facut reteta cu branza de vaci din Lidl si nu mai e nevoie de smantana. In weekend voi experimenta sa-i pun fructe de padure in ultimele 10 min de stat la cuptor.

  21. Draga Teo,

    Am facut si eu reteta minunata. A iesit un tort foarte bun. Eu am pus deasupra afine perpelite cu putin zahar si suc de lamaie. Branza mi s-a parut cam multa (1 kg), cred ca data viitoare voi pune mai putina si mai multe fructe deasupra. Blatul e absolut delicios si nu e foarte dulce, exact pe gustul meu. Crema a iesit usor clicoasa, cred ca prospetimea branzei ar putea fi de vina sau faptul ca am folosit smantana lichida La Dorna.
    Multumesc Teo!

  22. Ancuta

    Am incercat sa printez cateva retete dar am vazut ca nu iti merge butonul de print 🙁

    Ai idee daca se remediaza ….?

  23. Emilia

    Ma intreb daca as putea inlocui smatna cu putin lapte sana. Oare ar merge?

  24. Felicitari pentru reteta! Am incercat-o si eu saptamana trecuta, a iesit o nebunie. Si sotului meu i-a placut ( el care nu este deloc amator de cheesecake).

  25. CALISKAN ALINA

    Vom presupune ca in compozitia pentru aluat, oul se va adauga inainte de faina,asa ca in imagini, nu?! Astept sa degust cheesecak-ul cu aceasta varianta de baza pentru ca cea din biscuiti imi pare superficiala- adica nu chiar pe gustul meu ! Felicitari pentru toate activitatile

  26. Buna Teo. Vreau sate intreb cum sa bat bine bine branza de vaca pentru ca am facut cheesecake si a iesim cu bilute mici de branza de vaca. Am de la tara, de la bunica si nu imi dau seama cat trebuie de grasa sa ramana fina.
    Multumesc anticipat

    • Branxa de vaci, mai ales cea de la tara, nu va niciodata la fel de cremoassa ca si crema de branza, deci cocoloasele sunt absolut normale 🙂

  27. Buna Teo, am facut prajitura si e delicioasa.
    Multumim de reteta.
    Am avut o singura “problema”: aluatul mi-a iesit foarte lipicios si mi-a scos peri albi cand a trebuit sa-l intind in tava, mai ales pe pereti. Data viitoare incerc sa pun mai multa faina, ce zici?

  28. amalia

    Buna Teo,pot pune urda in loc de branza de vaci?

  29. Lescenco

    Reteta este foarte buna eu a-m folosit branzica proaspata de la COVALACT cat si smantana de 15% grasime si me-a esit o minunatie astept sa vina sotia si sa-mi dea nota pentru executie.

  30. Alexandra

    pentru crema pot folosi telemea de vaca?

  31. Ramona

    Buna Teo , as vrea si eu sa incerc reteta ta de cheesecake , mi se pare delicioasa , dar nu am tava minunata cu pereti detasabili 🙂 . As putea folosi o tava pt tarta ? Sau o tava patrata ? 😀 Sper sa imi rasp cat mai repede k vreau sa fac reteta azi . Multumesc si felicitari pt site 🙂

  32. Arata genial :X Mi s-a facut o pofta…

    miu-miu.ro

  33. andreea iuliana

    Buna Teo, am incercat de mai multe ori sa fac aceasta reteta, este foarte bun cheesecake-ul si apreciat, insa nu stiu ce sa mai fac cu crusta, ori iese prea tare ori se lasa toata pe fundul tavii si pe margine nu mai ramane deloc, nu stiu ce sa ii mai fac, ai idee ce as putea incerca sa imi iasa exact ca in imagini? Multumesc mult pentru reteta si raspuns:)

  34. Buna, Teo! Cautam o reteta de cheesecake pt. fiu-miu si am zis sa te intreb daca pot face modificari la reteta. El nu are voie sa consume zahar si fainoase si atunci ma intre ce-ar putea iesi daca inlocuiesc faina clasica cu faina de migdale (migdale crude pisate) si miere sau stevie in loc de zahar. In plus, branza i-o fac eu (lapte de tara fiert cu vanilie inauntru in care pun zeama de lamaie si asa-mi iese branza). Mascarpone pot pune, smantana pot pune… Vreo sugestie, modificare de cantitati?

  35. Denisa

    Si oul din aluat cand se adauga?

    • Denisa, dupa cum se poate observa in poza din timpul prepararii… oul se pune imediat dupa zahar, sau inainte de faina 🙂

  36. Adriana

    Blatul iese ca de tarta?

  37. Adriana

    Mai insist putin….:) Si daca as face mai putina compozitie si as coace in forma de tarta credeti ca ar merge?:) Nu am tava cu pereti detasabili 🙂 Sau trebuie ceva cu fund mai gros decat o forma de tarta?

    • trebuie sa faci cam un sfert de compozitie, sau hai, 1/3 ca sa incapa in tava de tarta fara sa dea pe langa 🙂

  38. Adriana

    Am facut intr-un vas rotund normal. Am facut cu jumatate de compozitie, nu imi place sa fie f.inalt… Mi s-a lasat…:( Sigur am facut eu ceva gresit pe acolo… Cred ca nu am batut suficient de bine branza cu zaharul… Miroase suuuuper bine…. Vedem maine si gustul:)

  39. Adriana

    Cat de bun este!! E f.fin si bun si usor si aromat, nu-ti vine sa te mai opresti… Eu nu sunt un fan cheesecake dar s-ar putea sa devin 🙂 Multumesc!

    • Adriana draga, cam asta este “problema” majora a cheesecake-ului…ca la chipsurile alea..once you pop, you can’t stop! :))) Dar adevarul este ca e foarte foarte bun si ma bucur tare ca ti-a palcut!

      • Adriana

        :)) Da, asa e…Dar macar il pregatesti tu in casa, stii ce mananci…. O saptamana linistita!

  40. ilinca

    A ieșit super doar ca nu prea a mai rămas cocă și pentru margini

    • Ilinca, o data cu “experienta” in cheesecake-uri vei vedea ca din aceeasi cantitate vei putea sa acoperi peretii tavii fara probleme 🙂 Ma bucur ca ti-a placut si mult spor la bucatarit in continuare! 🙂

  41. claudia

    Astazi voi face cheesecake-ul pt a 7-a sau a 8-a oara…este excelent, mult mai bun decat cu blat de biscuiti.
    Multumim pt toate detaliile care ne ajuta sa ajungem la un rezultat perfect si delicios 🙂

  42. Mersi de reteta 🙂

  43. Adriana Isaila

    Buna Teo!folosesc de mult timp rețetă ta si îți mulțumesc, atât eu cat si băiețelul meu de 2.5 ani, Robert! De multe ori înjumătățesc cantitatile, mai puțin la crusta ca nu o mai poți intinde. Ce am adus eu nou la rețetă, intre stratul de crusta si cel de brânză de vaci întind un jeleu, gem de căpșuni, este un liant deosebit cu brânză de vaci. In compozitia de brânză am pus pe rand…stafide, migdale măcinate, banana la blender, etc, . Când se răcește presar zahar pudra, simplu si bun!

    • Buna, Adriana! 🙂 Foarte faina ideea cu stratul de gem dar si cu adaosurile in compozitie! Ma bucur foarte tare cand cititorii aduc inovatii retetelor 🙂 Iti doresc un Paste Fericit si astept sa imi mai scrii cand incerci retetele mele 🙂

  44. o bunatateee. sotul meu e innebunit dupa acest cheescake

  45. mihaela

    E superba prajitura ,cand am musafiri o fac, nu pot sa va spun ce delicioasa este , tot timpu sunt laudata si nu e greude facut

  46. mihaela

    E f. buna

  47. Roxana S.

    Eu am folosit Branza de vaci de la Lidl si a iesit minunat! Nu mai trebuie adaugata smantana si asa mi s-a parut ca s-a facut foarte usor 🙂
    Chiar e un cheesecake bun! Eu si musafirii mei am fost foarte incantati de el! 🙂

  48. Roxana S.

    Se poate sa ii pui si niste gem deasupra inainte sa il dai la cuptor? Dupa ce se coace nu cred ca merge, ca cheesecake-ul meu s-a umflat putin la copt, si nu mai era perfect drept deasupra asa incat sa pot intinde gemul 🙂

    • Gemul mai spre final, altfel se arde la copt 🙂

      • Roxana S.

        Super! Revin cu o alta intrebare 🙂
        De 2 ori am facut acest cheesecake si de fiecare data cand coc blatul mi se lasa marginile, nu raman lipite de peretii tavii in timpul coptului. Oare de ce? 🙂

  49. Valeria

    E super. A ieșit delicios!!!

  50. Gianina

    Delicioasa, extraordinar de buna si foarte ușor de facut. Marea problema a fost răbdarea mea, abia m-am abținut pana dimineața 🙂

  51. Valentina

    Buna Teo! Am incercat reteta, delicious! 🙂
    Am o intrebare: folosesti in vreuna din retetele tale de prajituri branza/crema “Philadelphia”?
    Nu mai locuiesc in RO, si mi-e imposibil sa gasesc multe din ingredientele pe care le folosesti tu.. :-/
    Multumesc anticipat 🙂
    Valentina

    • In majoritatea retetelor de cheesecake se poate folosi branza Phili, doar ca in Romania este scumpa si atunci ofer cititorilor variante mai ieftine, dar care iis fac treaba la fel de bine 🙂 Asa ca o poti folosi cu toata increderea 🙂

  52. Ionica Ana-Maria

    hello! mulțumesc pentru reteta – cea mai buna solutie pentulru beanzica de vaci care parca nu merge tot timpul nepreparata. un sigur lucru nu imi iese – de fiecare data cand am facut reteta, din cauza cantitatii mari de unt, aluaul aluneca de pe marginile tavii inaijte sa prinda crusta. am fost nevoita de fiecare data sa il remodelez dupa ce se coace putin dar înainte de a se rumeni. ai vreun secret?:)

  53. Florina

    Si mie imi aluneca aluatul de pe margini, cand am vazit era deja prea copt. Insa l-am bagat la robot , l-am faramitat, am pus 100 g de unt topit si l-am tratat ca pe niste biscuiti cumparati…a iesit…vis!;)

  54. că sa rămână crusta pe margine eu am copt-o cu greutăți (folie de copt peste care pui boabe-fasole,orez,sau orice ai- pe care le folosești doar la așa ceva) ca la tarte, și după ce prinde puțin consistenta iei greutățile și lași să se rumenească.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.