Bea lapte!

V-am propus luni o ghicitoare despre un aliment minune si raspunsurile voastre (presarate de unele foarte simpatice) au indicat in general spre LAPTE. Da! Bravo voua, ati ghicit, exact laptele si benefeciile lui pentru frumusete le aveam in minte cand am conceput ghicitoarea.

Ca laptele e foarte bun pentru sanatatea celor mici, stie toata lumea, sau sper ca stiu toate mamicile. Eu am vrut sa ma opresc insa si la beneficiile laptelui asupra frumusetii. Laptele este una dintre cele mai bune surse de nutrienti si ne ajuta sa avem parul stralucitor si unghiile puternice. Proteinele, lipidele si calciul din lapte sunt combinatie perfecta, care previne caderea parului, incurajeaza cresterea mai rapida a parului si il fac mai sanatos. Laptele contine si alti nutrienti foarte prietenosi pentru par, cum ar fi Vitamina A , Vitamina B6 sau potasiu.

Eu personal am experimentat asta, poate fara sa imi dau seama pe moment. Dupa ce a venit Luca pe lume, asa cum li se intampla foarte multor mamici, a inceput sa imi cada masiv parul. Situatia s-a imbunatatit simtitor dupa ce am inceput sa beau lapte zilnic (mi-a fost recomandat consumul de lichide pentru a incuraja alaptarea si dintre toate, m-am oprit la lapte) si acum am ajuns sa am din noul parul lung si stralucitor, cum era inainte de sarcina.

Vitamina A continuta de lapte face de asemenea foarte bine pielii si de multe ori, cand am fata iritata de la vant sau machiaj (in special cel rezistent la apa), obisnuiesc ca dupa demachiere sa inmoi in lapte dischete demachiante si sa imi sterg fata cu ele – imi calmeaza tenul foarte repede. Beneficiile laptelui pentru o piele fina si frumoasa sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri si cum lucrurile au evoluat foarte mult, poate nu mai facem bai in lapte ca si Cleopatra, dar foarte multe produse de ingrijire au ca si componenta laptele sau derivatele lui.

Voi ce parere aveti despre lapte? Eu va incurajez sa va documentati, sa cititi informatiile de pe www.bealapte.ro si sa imi spuneti voi cat de des beti lapte si care sunt motivele pentru care il alegeti dintre atatea alte bauturi.

4 Comments

  1. Alexut

    Imi place foarte mult laptele si daca am 1l langa mine il termin pe tot in cateva minute. Nu concep sa nu am lapte acasa! La all inclusive tot lapte am baut dimineata, desi aveam mai multe bauturi la alegere…
    Laptele este bun gol, fara cacao!
    Am 30 de ani, va doresc si va incurajez pe toti sa iubiti laptele!

  2. Karmin, stii cum e, cate studii, atatea pareri. Am citit si ce scrie acolo si raman la parerea mea despre lapte, insa fiecare e liber sa isi faca propria parere, dupa ce se documenteaza din sursele pe care el le considera relevante. Insa sincera sa fiu, din cate persoane cunosc eu, nu am cunoscut niciuna intoleranta la lactoza, deci cred ca cifrele sunt putin exagerate in studiul respectiv.

    Eu una beau lapte, insa fiecare face cum crede. A face insa o comparatie intre bautul laptelui si fumatul mi se pare cam exagerat (mie personal).

    Te pup si stii ca parerile tale sunt mereu binevenite in Teo's Kitchen 🙂

  3. Karmin

    si eu sunt pro lapte. am vrut sa expun doar o opinie total diferita, care de altfel nu este opinia mea. opinia mea este, in tot ceea ce consumam sa fim moderati, sa nu exageram. momentan am o cana cu lapte batut in fata mea 🙂 dar o cana, nu mai mult.

    te citesc cu drag ori de cate ori postezi pe blog sau pe FB…. Pupici de la Brasov!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.