Am gatit pastele astea acum cateva zile si tot am asteptat momentul propice sa va impartasesc reteta. O zi de vineri cred ca e cea mai potrivita pentru o reteta culinara fara carne, dar foarte satioasa! Si cu ocazia asta o sa va prezint si cadoul pe care mi l-a facut scumpa mea mama cu ocazia lansarii primei mele carti: o cratita de ceramica, de care nu se lipeste nimic (nici sa-i faci slujbe si nu vrea) si care e foarte foarte usor de curatat. O sa o vedeti in actiune in poze.
Ingrediente:
– 400g paste
– 2 fire mici de praz
– 2-3 dovlecei mici
– 300g ciuperci asortate
– 3 linguri ulei de masline
– 2 lingurite busuioc (de preferinta proaspat)
– 3-4 catei de usturoi
– ½ cana de apa
– sare si piper dupa gust
Am pus la incins uleiul, am feliat subtire prazul si l-am calit in ulei 1-2 minute. Am adaugat apoi dovlecelul, taiat de asemenea felii subtiri si le-am calit impreuna cam 1 minut.
Apoi am pus usturoiul feliat, sarea, piperul, busuiocul, am adaugat ciupercile si apa si am amestecat bine. Am lasat amestecul pe foc pana s-a inmuiat dovlecelul.
Pastele le-am fiert in multa apa cu sare (1 litru de apa la 100g de paste, sarea o punem numai cand apa incepe sa fiarba, tot atunci punem si pastele. Pentru a fi al dente le lasam sa fiarba cu 1 minut mai putin decat timpul de fierbere indicat pe ambalaj) apoi le-am scurs dar nu le-am limpezit, pentru ca amidonul de pe paste ajuta sosul sa se lipeasca mai bine de paste. In general, limpezim pastele cu apa rece numai cand urmeaza sa le folosim la salata. Putem chiar sa punem 2-3 linguri din apa in care au fiert pastele in sosul de paste.
Cam asta e reteta de azi, una foarte simpla dar chiar delicioasa, promit! Sa va fie de bine!
super Teo!
mai tarziu am sa-ti spun o reteta cu paste si vinete 🙂 vrei?
(lucrez la o carte pentru fiicele mele – cu mancaruri romanesti si retete cu mancaruri inventate de mine – sau "imbunatatite" pe placul fetelor )
Susanne.
azi fac Amandine – reteta ta – tine-mi pumnii – maine am invitati – si le gatesc romaneste 🙂
Am vrut sa fac (din nou) inghetata cu frisca si mascarpone. Si surpriza … nu mai este reteta :(((((((
te referi la reteta asta ?
Teo, multumesc pentru reteta. Dimineata, cand am vrut sa vad cantitatile(ingredientele le stiu :))) era un mesaj de genul pagina blog inexistenta. Multumesc inca o data.
uuu…arata atat d yummy yummy:) cred k m`ai convins cu reteta asta:X…p.s:in fiecare zi incerc sa gatesc cate o reteta postata de tine…sincer sunt f. bune si explicate atat de bine mai ales pt bucataresele "cu mai putina experienta" :)) Retetele tale au cel mai bun gust!Multumiiiiim si felicitari >:D<