Lansare "De-a Bucatarii" – O zi magica

Nu stiu daca va puteti inchipui ce emotii am avut sambata, 19 februarie, cand s-a lansat cartea “De-a bucatarii – 50 de retete de dulciuri pentru mamici iscusite si copii isteti”. Am avut foarte multe pregatiri si sincera sa fiu, nu mai stiu exact cum s-a desfasurat totul, pentru ca am fost napadita de emotii, inconjurata de copilasi draguti si sustinuta de prietenii mei, asa ca ziua a trecut repede.

Mi-am dorit sa fie o lansare de carte care sa nu respecte tiparul pe care il stim cu totii: vorbeste editorul, vorbeste autorul, vorbeste un invitat, se strang cordial mainile, se semneaza cateva carti, se pleaca acasa. Am vrut (si sper ca am reusit) sa transform lansarea intr-o dimineata de sambata petrecuta in familie. Nu mi-am intampinat musafirii cu paine si sare, ci cu un candy bar plin cu dulciuri: malai cu lapte, omidee si muffins aromate cu citrice (retete din carte) dar si cu multe jeleuri, bombonele si limonada home-made. Daca le-ati gustat, sper ca v-au placut, mie asa mi-au spus farfurioarele goale, ca v-a placut tot 🙂

Roxana Gamart, editorul meu, a deschis evenimentul spunand cateva cuvinte despre carte si despre proiectele noastre viitoare, respectiv “Caravana De-a Bucatarii” (lansarea cartii in aceasi maniera interactiva in mai multe orase din tara) si atelierele pe care vom incerca sa le facem lunar la Bucuresti.

Apoi am vorbit eu, scurt, balbait si emotionat (cred ca aveam si lacrimi in ochi la un moment dat) si apoi a inceput distractia! Am gatit impreuna cu piticii, care s-au implicat nesperat de mult! Am facut impreuna waffe si am incercat sa ii implic pe toti, de la cei mai mari la cei mai mici. Unde a fost nevoie de ajutor din motive de inaltime, i-am multumit lui Luca si celor 16 kg ale lui pentru antrenamentul facut, si i-am luat pe cei mici in brate.

Sotul meu a preluat apoi comanda si a continuat sa faca waffe, asistat de micutii bucatari. (noroc cu aparatul Kitchen Aid, care face treaba aproape singur si mai si coace 2 waffe in acelasi timp). Trebuie sa le multumesc din nou celor de la Bilancia pentru sprijinul acordat si pentru ca ne-au pus la dispozitie produsele Kitchen Aid.

Apoi a urmat tombola, unde am avut 3 castigatori care au primit cartea De-a Bucatarii! Insa finalul apoteotic al evenimentului a fost concursul: 4 fetite super-dulci au mancat prajitura fara a se folosi de manute! Nu pot sa imi asum creditul pentru ideea concursului, ii apartine in intregime lui Don Baxter, insa cert e ca ne-am distrat cu totii copios si fetitele au fost cele mai fericite ca au primit toate la final cate un sortulet Teo & De-a Bucatarii! Insa trebuie sa mentionam ca marea castigatoare a fost Arina, secundata la maxim 2 imbucaturi de Dara.

Sortuletele lor dar si “vestimentatia” mea a fost asigurata de Es Padrilos, respectiv Bogdan si Dragos, care personalizeaza cam… orice! Adevarul e ca au fost 1-2 invidiosi in public, care ar fi vrut sa participe la concurs si sa primeasca un sortulet (prietena mea Lucia a ridicat mana din start, dar a fost refuzata pe motiv de varsta) dar cum nu au putut, doar s-au fotografiat cu el. Cat despre sortul meu, a fost un cadou de la Dia (singurul meu urs koala) “in cardasie” cu “fratii la fel”.

Intre timp, am semnat carticele, am cunoscut multi oameni noi si draguti, m-am bucurat de zambetele lor, am apucat sa fac cateva poze si sa schimb doua vorbe cu prietenii si cunoscutii mei. Unii mai zambitori, altii mai emotionati, important e ca am fost toti impreuna intr-o zi pe care n-o sa o uit de curand! Va mai las cateva poze, asa de final si ii rog din suflet pe cei care au mai facut poze la lansare sa mi le trimita pe adresa . Le multumesc pentru poze lui Mihai Gagiu, Diana Popescu si Victor Arsene.

Va multumesc din suflet voua, pentru increderea pe care ati avut-o in mine si pentru ca mi-ati fost alaturi, le multumesc celor de la editura Livingstone, revistei Mamica de Azi, dar in special ii multumesc Roxanei Gamart, prietena mea, care a facut ca visul meu sa fie posibil. Nu ii pot uita nici pe cei de la Clubul Taranului, care ne-au pus la dispozitie spatiu “de joaca”. De acum, cartea se gaseste in librarii, sper sa va bucurati de ea impreuna cu micutii vostri si sa ne vedem cu drag si in restul oraselor unde voi avea evenimentele, urmatorul fiind Clujul meu drag.

Cam asta asa s-a desfasurat evenimentul de pe 19 februarie, sper ca pozele v-au povestit mai multe decat am reusit eu. Cert e ca unii dintre participanti (a se citi Iulia), din dorinta de a redeveni copil, au plecat acasa cu merinde (a se citi o galeata plina cu jeleuri). Hahaha!

32 Comments

  1. Diana's yummy

    Felicitari Teo pentru lansare, chiar ma intrebam cand o sa pui poze de la lansare.
    A fost frumos ca ai implicat si copii, ma gandeam ca o sa faci ceva de genu: asta ii cartea, va dau un autograf…si cam atat.
    Oricum te felicit inca odata si te pup (sunt Puff daca iti mai amintesti de mine) 🙂

  2. LLAAVVIINNIIAA

    Teo, felicitari!!!!
    Daca ai in plan lansare la Craiova, poti conta pe mine!!!!!! Iti caut locatii, iti fac reclama, adun oameni si mai ales copii (am si eu unul de aproape 6 ani, asa ca sunt in miezul problemei.
    Si fac si muffinsi buni!
    Succes!!!!
    P.S. Suportul de muffinsi ce provenienta are?

  3. Cupcake

    cat de frumos!sa ne spui cand vor mai fi si alte evenimente in cluj,voi fi prezenta! 😀

  4. Foarte frumos Teo te felicit si la cat mai multe realizari!

  5. Anonymous

    Felicitari!!!

    Magda

  6. bucatareala cu ella

    felicitari pentru rezultat,esti o luptatoare…iti tin pumnii,o sa cumpar si eu cartea deoarece urmarindu-ti blogul de ceva timp,am facut din gatit o pasiune…pop

  7. Anonymous

    Teo, ai reusit. Felicitari. Munca ta a fost rasplatita. Ma bucur din inima pentru tine. Bravo, bravo.Culegi ce ai semanat, acum.Si ne-ai facut si pe noi sa participam la bucuria ta. Pup NIna

  8. Delia (www.inimini.ro)

    Bravo, Teo! O lansare foarte frumoasa si un nou inceput! Felicitari si la mai multe carti!

  9. Felicitari!O lansare inedita,foarte frumoasa,te pup Alina

  10. Anonymous

    Filmarea e de slaba calitate,lume pare ca a fost putina,ma mira ca nu s-a implicat niciun post tv?? S-a vazut ca ai avut emotii,sper sa fi iesit chiar asa cum ti-ai dorit.Evident,si de aici incolo,sa iti mearga bine!

  11. Lavinia

    Ma bucur ca te-ai simtit bine la lansare si imi pare rau ca nu am putut sa ajung! Felicitari inca o data pentru carticica!Te pup.

  12. Filmarea e facuta cu un aparat foto, calitatea imaginii s-a mai pierdut si la comprimare, pentru ca daca puneam filmuletul la rezolutie maxima s-ar fi incarcat foarte greu.

    Am avut emotii insa lansarea si tot ce s-a intamplat acolo a iesit mult peste asteptarile mele. Chiar si numarul celor care au fost prezenti a depasit cu mult asteptarile tuturor. Au fost pe putin 80 de persoane 🙂

  13. nicoleta

    te vrem si in Constanta!!!!!!!!!!!!!!

  14. Anonymous

    Esti nemaipomenita. Imi pare asa de rau ca nu am putut sa ajung (cand ai 3 strumfi :)…se intampla sa intervina si ceva neprevazut). Dupa cum vad din poze a fost o atmosfera foarte placuta pt toti… mari sau mici. Felicitari pt tot. Angi

  15. Anonymous

    ce fel de oameni puteti fi totusi? "filmarea e de proasta calitate", "lumea a fost putina"…in nimicnicia, invidia si rautatea voastra atat va intereseaza? a fost foarte multa lume, a fost o lansare inedita si toata lumea s-a simtit minunat. Dar asta e, strugurii la care nu ajungi sunt acrisori, nu? :))

  16. Adriana

    Felicitari Teo! Cred ca a fost foarte fain! Ma bucur mult! Te pup, Adriana (ne-am cunoscut acum vreo luna in autobuz spre Buc :-))

    P.S. Tocmai am terminat de mancat ciorbita a la grec facuta dupa reteta ta. 🙂

  17. Felicitarii!!!!esti fenomenala!!!

  18. Buna Teo,felicitariile mele,am mai intrebat odata daca va exista vreo modalitate de a trimite cartea in strainatate..spuneai ka deocamdata nu se poate, dar oare s-ar putea pune cartea in varianta digitala pe e-books?e doar o sugestie nu stiu daca e complikat…nu toti tin legatura cu lumea din tara…si mi-as dori fte mult sa am cartea ta…numai bine si mult succes

  19. Anonymous

    du-te si te impusca cu retetele tale …sint alte bloguri mult mai suuper..nu ai decit citeva retete,la muraturi esti varza..cit si la altele,mai ai de invatat multe…amalia blog de ex.o fata tinara cu retete super…fraieri ar fi unii sa iti cumpere cartea cind gasesti pe net retete super..si draga mea,ai niste denumirii de dai pe spate…

  20. Va pup pe toti cu cel mai mare drag si va multumesc pentru increderea pe care o aveti in mine! :*

  21. anonim, mi-ai facut seara :)) de mult timp nu am mai avut agramati pe blog, ne era dor de un comentariu de genul asta :)) iti multumim cu totii ca ne-ai luminat de…"ne-ai dat pe spate" hahahahahaha

  22. Anonymous

    Draga Teo,
    Am descoperit blogul tau de citeva luni bune, am incercat si retetele tale; inutil sa spun ca totul a fost bun intotdeauna. Am probabil mai mult decit dublul virstei tale, dar ma inclin cu tot respectul pentru felul cum ai stiut sa transformi o pasiune untr-un lucru atit de frumos si util tuturor. Ma bucura deasemenea ultima ta reusita, lansarea cartii de bucate.
    Iti doresc in continuare mult, mult succes, pastreaza-ti acelasi umor si optimism in ciuda citorva invidiosi ce-ti viziteaza totusi blogul si continua sa ne dai aceleasi
    retete sanatoase si inspirate.
    Te pupa o mare admiratoare din Canada

    Semneaza: o mare, mare admiratoare din Canada

  23. Liana Morar

    Teo, felicitari!!!!
    Se vede ca esti un om prietenos, harnic si cu initiativa.
    Ai o voce tare interesanta si placuta, nu ma mir sa fii cooptata sa faci o emisiune la tv. Doamne ajuta!
    Te pup si spor si succes in tot ce faci.
    Cu drag,
    Liana

  24. Georgiana

    Felicitari !!! Multe reusite in continuare !

  25. Excelent! Felicitari si din partea mea!

  26. Anonymous

    cupcake..se pare ca ti-e fomita rau..vezi Teo,astia vin sa haleasca ca tot omul ,nu le pasa de realizarile tale,i-a pune-i sa cumpere ceva din ce faci tu acolo sa vezi cum o tund: toti..ha,ha,ha

  27. Daca asta e parerea ta despre semenii tai…urat! Nu e campanie electorala, sa "imi cumpar" alegatorii oferind sarmale pe gratis intr-o piata publica. EU stiu de ce au fost oamenii acolo, cum ne-am simtit si ce am realizat impreuna.

    P.S. In contextul de mai sus "ia" se scrie intr-un cuvant 😉

  28. simona

    Draga anonimule..cum poti sa spui ca Amalia are retete mai "super"?Pai tu ai gatit vreodata?…ea are retete simple,banale, dar, nu vreau sa fiu rea…nu am nimic cu fata..dar nu ti ai gasit un exemplu concret…

  29. Anonymous

    Buna,Teo! am incercat sa las un comentariu si pe alta pagina dar nu s-a putut:(In fine…trec la subiect;)
    Deci…Te rog posteaza o reteta (desert) mai simpla,am 10 ani iar mama si tata sunt la servici toata ziua…De dimineata la 07:15 cand plec la scoala se intampla sa nu ii mai vad deloc pana la 02 noaptea…As vrea sa le pregatesc o reteta… Dar sa fie mai simpla,nu cu esenta de portocala,lamaie sau mai stiu eu ce…Te rog,daca nu poti…astept cel putin raspuns!
    Te pup si pe tine si pe Luca!

  30. exista lume tare invidioasa si pana nu isi arata prostia nu se lasa…te pup Teo felicitari si mult succes in continuare

  31. Anonymous

    nu ma pricep in ale computerului, am incercat sa-mi aleg un profil dar nu stiu ce trebuie sa fac si de acea ma semnez anonim
    Am o intrebare: cand ai timp de scris pe blog, sa ai grija de copil, sa fi si binedispusa??? te admir..

  32. Anonymous

    felicitati Teo pt retetele minunate si iti doresc spor la mai adaugate cat mai multe retete.traiasca ardealul,pup

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.