Am cumparat doua piepturi de pui absolut imense si am zis ca e propice sa le folosesc pentru doua retete culinare, una de rulouri, pe care vi-o prezint azi si una de piept de pui la tava, glazurat cu multe chestii bune, pe care o sa o vedeti in zilele urmatoare.
Acum cateva precizari despre reteta asta: eu am folosit ciuperci de padure asortate, deja usor condimentate si intr-un sos pe baza de ulei de masline (funghi boscaiola). Gasiti asa ceva la Carrefour de exemplu. Dar daca nu gasiti, puteti folosi ciuperci proaspete, champignon sau de orice fel, numai comestibile sa fie si in reteta, unde scrie sa folositi uleiul de pe ciuperci, inlocuiti cu ulei de masline. No bun, sa trecem la treaba!
Ingrediente:
– un piept mare de pui
– 300g ciuperci asortate (in ulei)
– o ceapa medie
– 300ml passata (piure de rosii)
– 5 felii de cascaval (am folosit Schwaitzer sau Svaiter daca vreti)
– 150g crema de branza cu verdeata
– sare, piper
– busuioc, oregano (uscate)
– patrunjel si marar tocate marunt
Mai intai si mai intai am taiat pieptul de pui in jumatate, la mijloc exact si apoi fiecare jumatate in felii. Dintr-un piept mare ies in total cam 6 felii sanatoase.
Apoi le-am batut putin, insa nu foarte subtiri, putin mai groase decat feliile de pui pentru snitel.
Le-am condimentat bine cu sare, piper, busuioc si oregano si le-am dat la rece pana am facut umplutura. Tot pe-acum e bine sa incingem cuptorul la 180 de grade.
Intr-o tigaie mare am pus la incins 2 linguri din uleiul de pe ciuperci (sau ulei simplu de masline).
Am tocat ceapa marunt si am calit-o pana s-a facut translucida.
Am pus peste ceapa ciupercile si le-am calit impreuna vreo 10 minute, la foc mic, amestecand des. Nu am condimentat amestecul, pentru ca ale mele ciuperci erau deja condimentate, dar daca folositi ciuperci proaspete sau din conserva, nu strica sa puneti sare, piper si ceva ierburi aromatice, dupa gust.
Dupa 10 minute, am luat ciupercile de pe foc, le-am lasat sa se racoreasca putin si am scris uleiul de pe ele intr-un vas termorezistent. Apoi am adaugat peste ciuperci crema de branza si verdeturile tocate marunt.
Din compozitia rezultata am pus cate o lingurita, doua pe fiecare felie de piept de pui.
Am rulat felia si am fixat-o cu o scobitoare, doua, de la caz la caz.
Asezam rulourile de pui in vasul termorezistent pregatit, au intrat fix 6 rulori, adica 3 portii generoase.
Am turnat peste rulouri piureul de rosii si am dat vasul la cuptor 20 de minute.
Dupa 20 de minute, am scos vasul, am indepartat scobitorile si am pus peste rulourile mele feliile de svaiter.
Vasul s-a intors in cuptor pentru alte 10 minute (mai mult sau mai putin, important e sa fie casul bine rumenit). La final, dupa 30 de minute de asteptare, cu paharul de vin in mana si imbatata de aroma ce venea din cuptor, m-am delectat cu asta:
Nu vreau sa-mi laud rulourile, nici sa pretend ca-s vreo opera de arta, dar sunt o combinatie extrem de reusita si aromata. N-a fost nevoie de garnitura, le-am halit asa cum erau, calde si delicioase. Pentru reteta asta cred ca sunt foarte importante ingredientele pe care le folositi. Trebuie sa fie de calitate si proaspete. De exemplu, pentru ca folosim ierburi aromatice uscate, e important sa fie dintr-un plic sau recipient proaspat desfacut. Prin uscare isi pierd oricum mare parte din aroma si cu cat trece mai mult timp de la desigilarea recipientului initial in care le-ati cumparat, cu atat aroma lor va fi mai slaba.
No, sa ne fie de bine, zic! Si daca insistati la capitolul garnitura, sa stiti ca le puteti asorta cu orice, de la pasta in bianco si pana la cartofi taranesti. Nu e nevoie de o garnitura sofisticata, ca sunt ele destul de aromate.
Chiar ma gandeam ce sa mai fac…buna idee..Apropo..sotul meu e bucuros ca te-am descoperit..a scris ca apreciaza site-ul tau :))) Angi
Excelenta reteta!Nu foarte greu de facut, insa foooooarte aromata !
Buna idee!
voi incerca cu siguranta!!!!!!!
Andreea:
Buna Teo. Rulourile arata delicioase! Cu siguranta am sa le incerc cat de curand. Vreau sa-ti spun ca de cand am descoperit blogul am inceput sa gatesc mai mult. Sotul meu e bucatar si e incantat de ce am tot gatit eu de pe aici. De sarbatori am facut rafaelo, salam de biscuiti si tort cu mousse de ciocolata…au iesit super. Multumesc pentru tot ce faci! Iti doresc ca in noul an sa ai parte numai de bucurii, sanatate si sa ne incanti in continuare cu bunatati!
Da arata super aceste rulouri,o sa incerc si eu aceasta reteta,sigur este foarte buna.
la multi ani ! un an nou fericit ! si sa avem cat mai mare activitate in blogosfera.
belea…….
Am executat si anume nebunia! Cu modificari pe ici, pe colo, dupa gust si dupa zona, si n-as fi zis ca pui cu ciuperci poate sa insemne o nebunie, dar s-a lins tot! Plecaciuni!
nu sunt greu de facut deloc!
Suuper Teo, am incercat si eu reteta ta si am lins farfuria dupa 2 portii 🙂
Multam
Irina
Eu nu sunt prietena cu cascavalul asa ca nu le-am gustat, dar restul degustatorilor s-au jurat ca-s bestiale 🙂
Eli
am facut si eu reteta. e o explozie de arome 😉 azi o fac iar .
Sunt super bune, mie mi-a mai ramas umplutura si am pus peste rulouri apoi pasta de rosii si cascavalul si le-am lasat sa se rumeneasca bine de tot!
AU IESIT DELICIOASE!!!!!!!
AM RAMAS UIMIT NUMAI DE CUM ARATA CIND LE VOI SI MINCA CU SIGURANTA DAU PE SPATE SI ASTA CIT DE CURIND AM SA TE ANUNT.A….SI MAI ASTEPT RETETE DELICIOASE.
SUPER.AM DAT-O PE SPATE PE NEVASTAMEA
Dan, ma bucur foarte foarte tare ca v-au placut! Sa va fie de cel mai bine 🙂
discutia despre arome am crezut ca este o poveste, insa m-am convins. aceasta mancare este extraordinara! felicitari!!!
Multumim pentru toate retetele, ideile si incurajarile:) postate pe acest site. Desi uneori neindamanarea mea e evidenta in bucatarie, de data asta am reusit sa impresionez musafirii cu reteta de rulouri din piept de pui! Si a fost chiar usor:)
Toate cele bune!
eu va multumesc ca ma vizitati si ma cititi si incercati retetele 🙂
chiar nu stiam ce sa fac cu un piept de pui care il aveam si cand am citit reteta ta si am vazut ca exact asta mai am si eu prin frigider nu mi-a venit sa cred!!acum e la cuptor, o sa revin cu impresii!!! am facut multe retete de la tine,sunt vestita pentru lasagna:)))
Cu reteta asta l-am cucerit pe viitorul meu sot 🙂