Porc Chow Mein

Am primit un plic de sos Chow Mein si l-am folosit pentru o cina rapida. De regula, reteta Chow Mein implica noodles, insa nu i-am avut in casa asa ca am apelat la orez. Asta nu a facut cina mai putin delicioasa, dar daca aveti ocazia, folositi taieteii de orez pentru reteta asta, da?

Ingrediente:
– 5 felii cotlet de porc fara os
– 150 ml sos Chow Mein
– o punga legume chinezesti (400 gr)
– 3 fire ceapa verde
– ½ lingurita ghimbir
– 2 catei de usturoi
– 2-3 linguri ulei de arahide sau susan

Intr-un wok incingem uleiul si prajim in el cotletele de porc, taiate cubulete. Le rumenim frumos pe toate partile, apoi le scoatem din ulei si le punem intr-un vas acoperit, sa stea la cald. In uleiul ramas punem usturoiul si il calim putin. Ideea e sa aromeze uleiul, nu sa se carbonizeze acolo, da? Bun. Apoi adaugam legumele.

Peste legume punem ceapa verde taiata in tije de 2-3 cm. Le lasam toate la calit, pana se inmoaie ceapa. Amestecam in continuu. Flacara trebuie sa fie foarte puternica. Condimentam legumele cu ghimbir si sos de soia. Cand ceapa e moale, adaugam carnea de porc si amestecam bine. La final adaugam sosul chow mein si mai lasam totul pe foc 1 minut, sa se intrepatrunda bine aromele.

Dupa cum va spuneam, ideal ar fi sa folositi rice noodles, adica taietei de orez, pe care ii gatiti dupa instructiunile de pe pachet. Eu nu ii fierb nicioata, pur si simplu ii inmoi cateva minute in apa si gata, mai ales daca sunt din cei subtiri. Cam atat ar fi de spus la reteta asta, sa va fie de bine!

Nu uitati: pe www.gospodini.ro puteti publica retetele voastre.

9 Comments

  1. Anonymous

    arata minunat,Teo!!!sunt fana ta, #1..!
    dar am o intrebare:
    de unde pot face rost de sosul Chow Mein?
    sau ai specificat in reteta si nu am fost atenta?
    multumesc anticipat,
    Alexandra

  2. Alexandra, ultima data l-am vazut pe raft in Kaufland, dar in principiu ar trebui sa fie de gasit in orice hypermarket.

  3. Anonymous

    ok,ms muuult de tot!!!!
    maine ma duc cu 100/h sa vad daca este sos..daca e,fac reteta!!!si iti zic cum iese!!! 😛
    multi pupici pt tine si familia ta!
    Alexandra

  4. Faina reteta, ador mancarea chinezeasca. Si din cate am auzit de la un amic din china, asta ce stiim noi nici nu se compara cu mancarea autentica din China (chiar si de la restaurantele chinezesti). Insa, "Chow Mein" nu implica noodles, ci inseamna chiar noodles. Mai precis "Chow Mein" este termenul chinezesc pentru noodles prajiti (care din cate am auzit de la amicul ala al meu, cica nici nu se mananca cu carne la ei. El nu concepea idea de noodles prajiti cu carne :)))

  5. RakeBack

    Pff…Am ramas cu gura apa. Maine dimineata trag o fuga pana la Careffour sa vad ce gasesc din ingrediente.Arata super bine .Multumim foarte mult pentru reteta si te asteptam si cu alte specialitati chinezesti.

  6. Intotdeauna m-am intrebat cum se face aceasta mancare.

  7. Carmen

    Teo, reteta e f interesanta, dar numele e total gresit, pentru ca Chow Mein inseamna noodles prajiti, incearca pe Google 🙂
    Cred ca sosul ar fi trebuit sa fie folosit in locul sosurilor (si condimentelor) dintr-o reteta de noodles prajiti, care de altfel sunt extraordinari de buni.

  8. Anonymous

    CHOW MEIN DISHES=ORICE COMBINAT (PRAWN,BEEF,PORK,CHICKEN,DUCK,SI VEGETABLES)CU NOODLES DAR DACA NU AVETI INCERCATI IN LOC (DE NOODLES)EGG FRIED RICE ADICA OREZ CU OU JUMARA E SUPER BUN,EU ORICUM PREFER NOODLES,LOCUIESC LA LONDRA SI DE 3 ORI PE SAPTAMANA MININC LA CHINESE FIINDCA SUNT SINGURELE RESTAURANTE UNDE SE MANANCA PORK.FAVORITA MEA ESTE:BEEF WITH GREEN PEPPERS IN BLACK BEAN SAUCE!!!!!!ESTE BESTIALA SI CU OREZ SI CU NOODLES VA RECOMAND SA GASITI RETETA PE NET SI SA O INCERCATI.SARBATORI FERICITE SI LA MULTI ANI.ROXANA

  9. Claudia

    Senzationala reteta…am facut-o deja de cateva ori si mereu suntem surprinsi de cat e de gustoasa…multumesc,Teo!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.