Nu sunt foarte mare fan rucola, dar era foarte proaspata asta pe care am gasit-o si cum au aparut si capsunii am zis sa incerc o salata mai deosebita. Da, deosebit e cuvantul care defineste cel mai bine combinatia de arome din salata asta si pe cat de ciudatel gustul, pe atat de interesant. Merge incercata pentru primavara-vara, ca fel principal, zic eu, pentru ca e destul de consistenta.
Ingrediente:
– 100 gr rucola
– o mana buna de capsuni
– o para pietroasa
– 50 gr de feta
– o ceapa rosie mica, taiata felii foarte subtiri
– 150 ml iaurt slab sau gras, cum vreti
– o lingura de zahar brun
– o lingura de seminte de mac
– o lamaie verde
– ulei de masline
Punem rucola, capsunii taiati in sferturi si para taiata felii intr-un bol mare de salta.
Pentru dressing, amestecam iaurtul, coaja si sucul de la lime (intati dam pe razatoare coaja, apoi stoarcem sucul), zaharul brun, semintele de mac.
Turnam dressingul peste salata, amestecam usor. Punem branza feta, maruntita, peste salata si stropim cu ulei de masline.
La final, amestecam bine de tot si servim ca atare sau cu paine prajita, pe bruschette sau cu lipii sau tortillas coapte la cuptor. Noi am servit simpla, asa, din bolul in care am preparat-o. Sa va fie de bine!
imi aduce aminte de jamie oliver reteta asta!
ce ciudata..da, si eu vazut reteta asata pregatita de Jamie pe TVR 2
da, se poate. multi bucatari apreciaza combinatia dintre capsuni si verdeturi 🙂
de cand am venit in egypt mam ingrasat imi plac mancarurile noastre vreau sa slabesc si nu gasesc retete de slabire sa-mi dea voie sa mananc ce-mi place pe fiecare saptamana trebuie sa pregatesc un tort si chec si bauturi de fructe le iubesc mult de tot la fel cum iubesc romania si romanii cum pot sa slabescsalutari tuturor liliana
Merita incercata!