Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes au o origine bizara, unii spun ca au fost inventate la inceputul anilor 1900, altii ca Red Velvet Cake era un desert specific hotelului Waldorf-Astoria si ca unui oaspete al hotelului i s-a cerut o suma considerabila pentru a-i fi dezvaluita reteta. De suparare, considerand ca a fost tras pe sfoara, acesta a dat mai departe reteta ca si o scrisoare in lant.

Indiferent de adevarata provenienta a retetei culinare, macar un aspect e clar: toate retetele de Red Velvet Cake au in comun colorantul rosu, cacao si laptele acru (buttermilk). Se pare ca nu numai colorantul alimentar este cel care da culoarea prajiturii, ci aceasta culoare a aparut ca si o reactie chimica intre cacaua foarte putin rafinata din vremea respectiva, laptele acru si otet. Cum nu stiu chimie, va las pe voi sa va dati cu parerea despre veridicitatea celor spuse de prietena Wiki.

Pentru ca au culoarea pasiunii – rosu si pentru ca au o crema delicioasa de branza si vanilie (ia incercati sa mancati amandoi din aceeasi cupcake fara a va folosi mainile), le-am ales pentru meniul de ziua indragostitilor, Dragobete sau orice zi in care va sarbatoriti iubirea.

Ingrediente pentru 12 cupcakes:
– 140 gr faina
– 1 lingura cu varf de cacao
– ½ lingurita sare
– 170 gr de zahar
– 185 ml ulei
– 1 ou mare (sau 2 daca sunt foarte mici)
– 1 lingurita colorant gel rosu
– 1 esenta de vanilie
– 125 ml de lapte acru (puteti folosi lapte batut din comert)
– 1 lingurita rasa de praf de copt
– 1 lingurita de otet

Incingem cuptorul la 180 de grade (treapa 4). Amestecam faina si cacaua intr-un vas. Separat, amestecam zaharul si uleiul pana se omogenizeaza, apoi adaugam oul si amestecam din nou foarte bine. E momentul sa punem colorantul alimentar si vanilia.

Urmeaza sa adaugam o treime din cantitatea de faina, mixam, apoi adaugam ½ din cantitatea de lapte acru, mixam, iar o parte de faina, mixam, iar una de lapte, mixam, iar la finalul glorios, inca una de faina. Ultimul pas e foarte simplu, punem praful de copt in otet amestecam bine, si cand face spuma, il turnam peste compozitia pregatita, care deja e rosie si frumoasa. Punem compozitia in formele pentru muffins (tapetate cu hartii speciale) astfel incat sa fie ¾ pline si coacem prajiturelele 20 de minute sau pana cand trec cu brio testul scobitorii.

Pana se coc cupcakes, noi pregtim glazura. Pentru asta avem nevoie de:
– 60 gr de unt
– 90 gr de crema de branza Philadelphia
– 115 gr de zahar pudra vanilat

Mixam untul si crema de branza pana cand avem o spuma. Ca sa ajungem la stadiul de spuma este foarte important ca atat untul cat si branza sa fie la temperatura camerei, nu foarte moale si in nici-un caz de la frigider. La final punem zaharul pudra si dam glazura la frigider pana o folosim. Puneti cate un mot de glazura pe fiecare cupcake folosind un pos si numai dupa ce prajitura s-a racit complet.

Nu va mai spun cat de bune au fost ca iar ma certati ca ma laud dar pentru mine e clar ca vor face parte din multe meniuri de sarbatoare & de zi cu zi in familionul nostru. Si am de gand sa incerc in curand si tortul Red Velvet, sa vedem, daca are acelasi succes ca si puiutii lui, cupcakes-urile.

29 Comments

  1. Cate cupcakes au iesit din ingredientele prezentate mai sus?

  2. Anonymous

    arata incredibil :D!!!

  3. Ingrediente pentru 12 cupcakes…..scrie in reteta 🙂

  4. Anonymous

    arata demential.. doar le admir, nu ma incumet sa prepar asa ceva, e prea complicat pentru mine. cred ca sunt si gustoase. oare fara colorant ar iesi la fel de frumoase?

  5. jasmine

    Teo, te rog da-mi adresa, sau link-ul mai bine, de unde ai comandat colorantii.
    Eu am cautat de nebuna alte tipuri de coloranti, decat cei lichizi (am ajuns si la o firma care comercializeaza doar la 50 kg 🙂 si la niste scoruri… uriase… )
    P.S. Poti sa-mi-o trimiti si pe mail jasmined28@ymail.com

  6. Serban

    Draga Teo, multumesc pentru prajitura. Am facut-o in tort de anul nou. A fost un deliciu rosu, poate ca ar fii trebuit sa o fac de Craciun. Am reteta de la fetita mea care este in Canada si ea a venit cu ea. Mincase in America. Pentru cei care o vor incerca, asigurari ca nu vor fii dezamagiti.Pup mult si astept si alte retete. Nina

  7. Anonymous

    Buna Teo, ai putea sa postezi te rog reteta pentru tortul red velvet? As vrea sa-l fac in forma de inima pentru iubi meu de Dragobete. Cred ca ar fi mai special decat briosele… Am gasit pe net mai multe retete, dar imi e frica sa incerc, pentru ca de fiecare data cand am incercat ceva de pe net(in afara de blogul tau :D) nu mi-a iesit deloc… 🙁

  8. Ai putea te rog sa postezi si reteta pentru tort? Se face din aceleasi ingrediente, doar se dubleaza/tripleaza cantitatea? Mersi mult! Pupici

  9. un prost

    hmmm…ce pofta mi-ai facut 😀

  10. Anonymous

    Teo, praful de copt cand il pune, la inceput (il amestecam cu faina si cacao) sau la final cu otetul? Cred ca la inceput cu faina si cacao punem sarea, nu? Te rog raspunde-mi cat de repede se poate, pentru ca vreau sa le fac maine. Mersi mult!

  11. Salon Ema Stil - Brasov

    Arata delicios! Mersi pentru postari.
    Ema, Brasov

  12. georgiana

    Buna!
    Eu am doar colorant lichid rosu am gasit la Kaufland si destul de ieftin (sub 1 RON). Problema e ca nu stiu sa il folosesc…. daca din colorant gel ar trebui o linguritza, din acesta lichid cate sa pun?
    Mersi mult!

  13. georgiana

    Red velevet cupcakes ale mele au iesit brown :)) pentru ca nu am folosit colorant gel ci am incercat unul din cela ieftin de mai putin de 1 RON din Kaufland….am pus tooooata sticlutza si niiiimic, nimiiic :)) =))

  14. Anonymous

    ok. ce facem totusi daca nu avem colorantii minune sugerati de tine? georgiana pare sa fi avut rezultat zero cu cel lichid????????? someone help us!!!!!

  15. Din pacate, colorantul alimentar lichid (in Romania) nu este de cea mai buna calitate si din cauza asta trebuie sa puneti mai mult, fapt pentru care se modifica oarecum reteta, ma refer aici la consistente etc.

    eu spre exemplu, folosind colorantul gel de care va ziceam nu pun niciodata mai mult de un varf de scobitoare si functioneaza de fiecare data.

    va recomand cu caldura sa achizitionati colorantii gel, eu i-am luat de pe ebay si pot spune ca la un set de 12 culori, am fost o investitie foarte buna.

  16. Mihaela

    Si totusi in lipsa de colorant gel, ce putem face? In ce sens se modifica reteta si cat colorant lichid sa folosim?

  17. Anonymous

    Am folosit colorant lichid Colin, a fost foarte bun, concentrat, o sticluta a fost suficienta. La a doua tura am folosit colorant lichid Daily dar a trebuit sa pun 3 sticlute si tot nu a fost suficient. Plus ca a si inmuiat compozitia.

  18. IQphantom

    deci cautam reteta de ….like ages…thanks brilliant woman xoxo

  19. Andreea

    puteti inlocui cu succes colorantul cu putin suc de sfecla rosie, eu asa am de gand sa le fac 🙂

    • depinde de cantitatea folosita pentru ca poate altera consistenta compozitiei, mai ales la creme nu e indicat, ci se merge pe colorantul gel care coloreaza fara a modifica structura

  20. Am incercat si eu sa fac. Astazi este a treia oara cand am facut. Am incercat sa pun colorant dar n-au iesit rosi! De unde pot sa gasesc un colorant bun? A si a acum cand am facut cupcakesurile s-au lasat rau. De ce se intampla asta? Oare am uitat sa pun ceva sau nu fac ceva bine?

  21. Buna Teo. Intrebarea mea este daca crema cupcakes-urilor rezista de pe o zi pe alta si blatul nu se intareste. Vreau sa pregatesc cateva pt un eveniment restrans si ma intereseaza aspectul asta. Daca ai o sugestie de pastrare,accept. Multumesc si spor in toate

  22. claudia

    As vrea sa incerc si eu aceasta reteta, dar am 2 nelamuriri :
    1. praful de copt se pune la inceput (cu faina si cacao) sau la sfarsit, stins cu otet ?
    2. amestecul de faina + cacao se mixeaza cu amestecul de zahar+ulei+ou inainte de a pune faina ?
    Imi cer scuze pt aceste intrebari, dar sunt la incepu cu ale gatitului, si vrea sa ma asigur ca fac totul cum trebuie 🙂

  23. Teodora

    Am făcut rețeta ca la carte dar nu a ieșit roșu ci maro. De ce?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.