Meniu petrecere pentru copii

Postez din pacate foarte tarziu ideile de meniu pentru ziua copiilor, mai ales ca ziua lui Luca a fost in noiembrie, dar prinsa cu retetele de Craciun si am tot amanat. In functie de cat de departe ati ajuns cu diversificarea, puteti adapta retetele, eu va relatez pur si simplu ce s-a mancat la petrecerea noastra:

1. Legume fierte la steamer (baby carrots, broccoli, conopida) si apio cu dip de iaurt (un borcanel de iaurt mai gras, condimentat cu ierburi aromatice proaspete

2. Cupcakes facute dupa reteta de chec cu albusuri, doar ca am pus compozitia in forme pentru briose si nu in forma de chec. Pentru crema am folosit branza Philadephia, zahar pudra dupa gust si ½ bastonas de vanilie.

3. Waffele sunt o adaptare dupa cele cu salam, doar ca am folosit sunca slaba de pui.

4. Reteta pentru prajitura cu mere o gasiti AICI

5. Pizza am comandat-o de la o pizzeria de incredere si a avut doar sunca, sos de rosii si mozzarella.

6. Cheesecake cu iaurt:

Pentru blat, aveti aici reteta de blat de tort, pe care l-a facut insa fara praf de copt, nu am vrut sa creasca, pentru a fi perfect ca si baza de cheesecake. In loc de fiola de vanilie am folosit restul de la pastaia de vanilie folosita la cupcakes.

Pentru umplutura aveti nevoie de:
– 600 gr de crema de branza sau branza devaci foarte cremoasa
– 2 iaurtele de banane sau vanilie (sau 1 borcanel daca sunt mai mari decat cele tip Danonino)
– 1 borcanel iaurt normal (am folosit Fulga)
– 200 gr de zahar brun
– o lingura coaja de lamaie sau portocala
– 1 pliculet de gelatina
– 3-4 linguri de apa

Intr-un vas mare amestecam branza cu zaharul timp de cateva minute, pana cand zaharul e aproape topit. E bine ca branza sa fie la temperatura camerei si nu rece. Adaugam apoi aromele: vanilia si portocala iar la final, iaurturile. Separat, punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece, pana cand se umfla si devine ca o masa gelatinoasa. Apoi topim gelatina la foc mic sau in bain marie, cu grija, pentru ca nu trebuie sa fiarba, Incorporam si gelatina topita in crema de branza.

Asamblam tortul in tava in care am copt blatul: punem blatul in tava, turnam peste compozitia de branza si dam la frigider min 4 ore. Imbracam apoi tortul in fondant sau il decoram in functie de tema petrecerii (a lui Luca a fost “broscute testoase”). Mai multe poze gasiti aici

Toti copiii au mancat foarte bine si parintii la fel, nimeni nu s-a plans de nimic! Sper ca v-am fost de ajutor voua, mamicilor care aveti sarbatoriti in curand.

4 Comments

  1. Teo, muah! De abia astept sa pregatesc:) Iti multumesc din suflet!

  2. Anonymous

    Iti multumesc din suflet pt toate retetele tale minunate, luna viitoatoare implineste si fetita mea un anisor si ideile tale ca de obicei vin la fix. Multa sanatate si sa stii ca nu e zi sa nu te vizitez. Elena.

  3. Anonymous

    Se gasesc pe undeva prin Bucuresti baby carrots? Le duc lipsa – m-am obisnuit cu pachetele de 100 de grame, perfecte pentru o gustare intre mese insa nu le-am vazut pe nicaieri pe aici.

  4. Salut, Teo! te rog posteaza si meniul de la petrecerea lui Luca de la 2 ani…am urmat intocmai meniul de la 1 an si a fost super fain…mersi mult!!!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.