Pilaf de orez cu pipote si inimi

Cateodata ma ia dorul de copilarie, de bunici, de mama, de vremurile in care asteptam cu drag sa vin de la scoala si stiam de cand intram in bloc ca Buni iar ne-a gatit ceva bun. Pilaful de orez cu pipote si inimi sau orice carne de pui e una din retetele copilariei, o reteta foarte simpla de altfel, dar cu care nu puteti da niciodata gres.

Ingrediente:
– 700 gr pipote si inimi (spalate si curatate bine de pielite)
– o ceapa mare taiata marunt
– ulei cat sa acopere fundul cratitei in care gatesti
– sare, piper, 2 lingurite de boia
– o cana de orez
– apa cat sa acopere carnea

Punem la incins uleiul si in el calim ceapa, nu tare, numai pana cand se sticleste. Punem apoi si carnea si condimentele: sare, piper, boia si apa cat sa acopere carnea. Separat, pana fierbe carnea, fierbem si orezul. Cand carnea e fiarta, tragem cratita de pe foc si punem orezul fiert. Condimentati cu sare si piper daca mai e nevoie. E mai ok sa puneti mai multa apa peste carne daca va e teama ca nu ajunge pentru tot orezul. Vorba aia, mai bine sa ai de unde lua, decat sa nu ai ce pune. Oricum, orezul isi trage si el apa. Foarte important e sa nu fierbeti foarte tare orezul, sa ramana boabele intacte si sa nu se lipeasca unele de celelalte.

Pofta mare sa aveti si daca aveti un corcan cu muraturi puse de bunica, nu va sfiiti sa mancati langa pilaf un castravecior murat sau un ardei iute.

9 Comments

  1. tartoras

    Asta chiar e reteta ca la mama acasa!Hmmm,absolut delicios…
    Ai dezgropat multe nostalgii, draga mea!
    Toate cele bune!

  2. Ana-Maria

    Buna idee cu reteta asta…n-am mai mancat pilaf de multisor si n-ar fi rau sa fac si eu…:)
    Imi place cum arata pilaful tau….mi-e foameeeee!!!

  3. Buna, Teo! Sunt o cititoare fidela a blogului, retetele tale sunt extraordinare!

    As dori sa stiu daca te pot trece in lista mea de bloguri.

    Multumesc frumos!
    La multi ani pentru Luca!

  4. Mariana

    Va multumim mult pentru retete!!!

  5. The Chef

    pfuuuuuuuu…..
    Nu am mai mancat asa ceva de cel putin 15 ani. Intr-adevar este una din retele copilariei 🙂
    Trebuie sa recunosc ca nu ma dau in vant dupa aceasta reteta dar mi-a readus multe amintiri placute ! Multumesc!

  6. Anonymous

    mi se face foame numai cind citesc si daca vad si pozele sint satul deja .Multumesc de poze ,fac economie si nu mai trebuie sa merg la sala sa dau jos "porcariile " mincate de sarbatori .Multumesc ca existi si da-mi voie se te trec la "Favorite'

  7. Anonymous

    Super tare!! Reteta studenteasca, ieftin, bun si usor de facut… 😀 !!! Merci.

  8. Anonymous

    suupeeerrrr bun

  9. Anonymous

    Eu am adaugat si jumatate de gogosar taiat marunt; 1 morcov razalit si un pasirnac si patrunjel radacina… razalite cind le-am calit … a iesit mirific 😀

    multumesc

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.