Mere umplute la cuptor

Pentru ca imi era dor de reteta de mere umplute la cuptor si gustul acela din copilarie, am decis sa fac aceasta reteta in varianta ei originala… bine, nu m-am putut abtine, asa ca mi-am adus aportul personal, mai exact am adaugat smochinele si stafidele. Sincera sa fiu, merele au iesit bestial… cred ca o sa repet cat de curand reteta 🙂

Ingrediente:
– 4 mere rosii
– 2 linguri miere
– 2 smochine proaspete
– 1 lingura cu varf de stafide
– 1 lingura cu varf de nuci
– 1 lingura cu varf de migdale
– 1 lingurita scortisoara

Spalam bine merele si lescobim miezul pana la jumatate. Nucile taiate marunt si migdalele trebuiesc urmenite usor, intr-o tigaie fara adaos de ulei. Tocam smochinele si ale amestecam cu stafidele, nucile si migdalele. Umplem merele cu amestecul rezultat. Peste fiecare mar punem ½ lingura miere si scortioara dupa gust. Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam merele in ea si le dam la cuptorul incins la 200 de grade 20-25 de minute.

Tips & tricks:
– puteti inlocui smochinele proaspete u smochine uscate
– puteti umple merele si cu alte fructe confiate, alune de padure, fistic, caju

One Comment

  1. Madalina

    Buna seara!! Este pt prima oara cand accesez blogul dvs, asta dupa ce am cautat o reteta pt guacamole, gasind video-ul by cappy. Am vizualizat tooate retetele de la prajituri, si am ales cateva pe care sa le incerc in viitorul apropiat: baigli,papanasi,coiissant cu ciocolata, pateuri cu branza si ciuperci etc. . Reteta pt mere umplute la cuptor m-a cucerit. Sunt fooarte curioasa sa cunosc gustul marului copt. Am doar 17 ani si deocamdata nu am putut experimenta multe lucruri, dar imi place sa bucataresc si sa incerc lucruri noi. Felicitari pentru tot ceea ce faceti! De azi voi deveni una dintre cele mai fidele cititioare ale blogului dvs. !! Mult succes in continuare!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.