Ciocolata calda cu miere

Acum ca avem zapada si mai ales ca ne-am cumparat saniuta pt bebe… avem program zilnic la derdelus. Ne place foarte mult zapada, insa frigul nu este tocmai cel mai bun prieten al nostru. In aceste conditii, ce poate fi mai bun decat o ciocolata calda cu miere atunci cand vii in casa dupa cateva ore bune de umblat prin zapada?

Ingrediente:
– 2 cani de lapte
– 2 linguri miere de salcam
– 60 gr ciocolata cu lapte
– 60 gr ciocolata amaruie
– 1 lingura zahar brun
– 1 lingurita esenta de vanilie
– ½ lingurita esenta de rom
– 1 baton de scortisoara

Punem laptele la fiert intr-o craticioara. Cand incepe sa fiarba, adaugam treptat ciocolata tocata, amestecand bine cu o lingura de lemn dupa fiecare aditie. Lasati sa fiarba la foc mic, amestecand in continuu, pana cand ciocolata e topita. Adaugati zaharul brun, mierea si esentele de vanilie si rom. Lasati pe foc alte 5 minute, la minim, amestecand. Adaugati batonul de scortisoara, trageti cratita de pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati-o sa se infuzeze 5 minute. Serviti ciocolata imediat.

Tips & tricks: pentru o ciocolata cu o consistenta mai vascoasa, asemanatoare budincii, puneti o data cu ciocolata si o lingurita de amidon alimentar, amestecand rapid ca sa nu fie cocolosi.

3 Comments

  1. Anonymous

    Teo, parca mi-ai citit gandurile!!! Chiar vroiam sa fac de sarbatori o ciocolada calda de casa…..Cred ca o incerc chiar azi. Pupici.
    Eli

  2. bluelle

    tatty teddy si ciocolata! mmm, combinatia ideala 🙂

  3. Ce buna trebuie sa fie.Chiar as bea o cana…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.