Puiul cu legume la tava este una dintre retetele culinare pe care o fac mereu atunci cand nu am chef sa stau prea mult in bucatarie si vreau o mancare pe care sa o bag la cuptor, fara prea multe pregatiri si sa o scot gata facuta, dupa o ora. Pe acelasi principiu, dar si pentru ca doctorul m-a sfatuit sa ii gatesc lui bebe retete cat mai apropiate de mancarica de “oameni mari”, i-am facut o fripturica de pui de s-a lins pe bot (la propriu, credeti-ma :)) suntem la faza in care invata sa manance singur si nu isi nimereste mereu gurita)
Ingrediente:
– 3 pulpe de pui dezosate, spalate bine si fara strop de grasime
– 3 cartofi medii
– 2 morcovi
– 3 catei de usturoi
– patrunjel verde
– 3 linguri de ulei de masline extra virgin
– 200 ml de apa
Pentru reteta asta am folosit o tava pentru chec, puteti folosi insa orice alt vas mititel, termorezistent. Punem 1/2 din cantitatea de ulei pe fundul tavii, apoi curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii asezam in tava. Curatam si morcovii, ii taiem felii si ii punem peste cartofi. Taiem pulpele de pui in bucatele si le punem peste morcovi, apoi presaram patrunjelul verde tocat marunt si cateii de usturoi intregi.
Peste legume si carnita turnam restul de ulei si apa. Nu e nevoie sa puneti nici macar un firicel de sare, pentru ca usturoiul, uleiul de masline, patrunjelul si morcovii dulci dau fripturicii destula aroma si fara condimente suplimentare.
Dati tavita la cuptor 45-60 de minute, pana cand legumele sunt moi si carnea este rumena. Dam apoi totul prin blender, mai marunt sau bucati mai mari, in functie de stadiul in care se afla bebe la capitolul “maruntirea mancarii”. In ceea ce priveste usturoiul, eu personal las un singur catel in friptura pe care o blenduiesc, important e sa ii dea gust si atat.
P.S. Usturoiul este un anti-oxidant foarte puternic si este benefic pentru bebelusi, poate fi introdus dupa 6-8 luni (in functie de momentul inceperii diversificarii), cu conditia de a fi introdus treptat, la fel ca si orice aliment nou. Pentru ca m-am gandit ca ar fi util mamicilor, voi posta zilele astea un articol despre condimentarea mancarii bebelusilor.
Delicios!
Arata extraordinar dupa serviciu am sa merg acasa si voi face si eu.
Nu am mai facut de mult pui la cuptor.
Imi place mult reteta, o voi pune si eu in practica.
Felicitari, draga Teo, pentru sectiunea dedicata bebelusilor!
Excelenta idee pt mamicile de bebe! MULTUMIM!
Servus Teo! Sa stii ca te urmaresc des. Foarte bune retete:) Asta o sa i-o fac si eu la pitic cat de curand. Miam miam
A iesit o bunatate, cu reteta asta am introdus pentru prima data usturioul …multumesc pentru PS
Tot tot tot a papat alex:) multumim!
Draga Teo!
Un blog de nota 10. o reteta care a fost pe placul piticului meu! am incercat ceva asemanator, dar la aburi si…fara succes. reteta la cuptor i-a placut! merci
azi voi face si eu pt bebele meu de 11 luni. multumim muuult !!!
ar merge si pentru oameni in toata firea … nu numai pentru bebe … arata delicios 😀 foarte tare teo
teo cea mai tare ca intodeuna cu ceva nou apare mereu si bun
Eu am urmat indeaproape reteta ta, mai putin pasul cu blenderul, deoarece era pentru mine friptura asta. Grozava. Chiar m-am lins pe ''botic''
Minunata! Desi nu ne stim, mi-esti draga ca esti clujeanca, avem cam aceiasi varsta si noi si baietii nostri si te urmaresc de prin 2007. Acum la bebe 2 am revenit pentru idei de mancare. De fiecare data cand vreau sa gatesc ceva ma gandesc, oare ce are Teo bun pe site? Geep going 🙂
Multumesc din suflet, inseamna ca munca mea nu trece neobservata! Sanatate multe si toate cele bune si tie si copilasilor 🙂
A iesit buna, mulțumesc
Sa va fie de bine!