Ostropel de pui

Ostropel de puiReteta de ostropel de pui seamana foarte mult cu cea de ostropel de manzat, doar ca nu se pune telina si am pus ceva mai mult usturoi. Cam asa arata reteta de ostropel de pui, luata din cartea de retete culinare a lui Colea.

Ingrediente:
– 8 pulpe de pui
– un morcov
– o ceapa
– 100ml de ulei
– 2-3 linguri de faina
– o cana cu apa (250ml dar se poate pune si mai multa daca vreti sosul mai subtire)
– o capatana de usturoi
– o lingura de otet
– 100ml de bulion dulce

Incingem uleiul si prajim pulpele de pui. Dupa ce s-au rumenit bine pe toate partile, le scoatem si le tinem la cald. Apoi in uleiul in care s-a prajit carnea, calim morcovul si ceapa, taiate foarte marunt, eu le-am blenduit. Dupa ce se sticlesc putin, punem faina, amestecam bine fara a lua oala de pe foc, apoi stingem cu apa, bulion si otet. Lasam sosul sa fiarba aproximativ 15 minute la foc mediu, pana se ingroasa de consistenta dorita. Daca devine prea gros, mai puneti putina apa. Daca e prea subtire, suplimentati cu o lingurita de faina. Punem apoi si carnea in sos, pisam usturoiul si le mai lasam sa fiarba impreuna 10 minute la foc mic.

Preparare ostropel de pui

In mod traditional, ostropelul se serveste cu garnitura de cartofi natur si patrunjel verde presarat deasupra. Cel putin asa zice maestrul Colea, si il cred pe cuvant.

26 Comments

  1. adizzy

    eu fac cura de slabire si u imi arati asa bunatati..of teo…dar nu, nu imi incalc promisiunea…luna viitoare incer minunatia asta, of ce gustos arata…

  2. Anonymous

    Buna Teo,
    nu am mai scris demult, dar dupa cum vezi m-am pus pe treaba.
    Vreau sa-ti spun mai intai ca am facut Kafta si a iesit super buna. S-a mancat rapid si de aceea o sa mai fac. Am primit si retetele de lasagna si ma bate gandul sa o fac pe cea cu carne, ca la noi fara carne nu se poate. Din partea mea se poate si fara, dar restul….
    Sunt carnivori, ha,ha,ha.
    Ostropel de pui fac si eu. Am invatat reteta de la soacra mea, ca ea facea tot mereu. Este delicios si se face si repede. Eu am folosit si paste in loc de cartofi si nu e rau deloc, dar de regula fac cu cartofi. Oricum merita incercata reteta.
    P.S: Vreau sa te intreb daca nu cumva ai o reteta de ciocolata de casa buunnaa?
    Iti doresc o zi frumoasa, te pup, Naty

  3. mariana

    Ai minunate si gustoase retete!Felicitarii,totul e pe gustul meu si tehnica mea!te rog spune-mi daca maestrul are blog??????(Colea)

  4. Ba sa nu publici reteta de ciocolata de casa, ca in tara asta nu este lapte praf, si eu o sa mooooooorrrr de pofta!!!
    … glumesc!

  5. Anonymous

    iti urmaresc blogul de ceva timp si imi place f mult:) se vede ca depui mult efort.
    ai incercat vreodata bucataria indiana? eu inainte sa gust intr-un restaurant eram f impotriva condimentelor -credeam ca toate sunt picante- si indienii mananca picant dar atunci am avut noroc:d – de atunci mi-am umplut bucataria cu condimente si gatesc mai des:)

  6. marilena

    salut! e super blogul tau!
    o intrebare am si eu: cand pun lingura de otet din reteta?
    multumesc

  7. Adi L.

    super ! facut mancat placut 🙂

  8. Anonymous

    Buna Teo!
    Multumesc pt retetele minunate! Te-am descoperit de curand, dar deja am inceput sa pun in practica si culmea… logodnicul meu incepe sa devina tot mai multumit de mancarea mea. Hahahaha, vroiam sa spun a ta, dar ramane secretul nostru!
    Inca o data multumesc
    Pupici
    Alina N.

  9. Anonymous

    eu fac sosul numai cu suc de rosii, ceapa rasa fin , usturoi, un mar mic ras, si vin si il leg cu amidon si scap si putin sos de soia si un strop de gulas -delicios si uneori ilervim k galuste de faina in loc de paste
    dorina-sibiu

  10. ramona

    esti minunata!te-am gasit din greseala :)si ce placuta greseala…zacusca este minunata.m-am chinuit o zi intreaga la muraturi si zacusca dar a meritat.multumita tie e totul mai usor in bucatarie.

  11. Anonymous

    zici k o capatana de usturoi, dar nu mentionezi cand se pune usturoiul, sau cum se foloseste aceasta?

  12. Punem apoi si carnea in sos, pisam usturoiul si le mai lasam sa fiarba impreuna 10 minute la foc mic

    Am mentionat destul de clar si pe deasupra, se vede si in poza

  13. Anonymous

    dar otetul?

  14. Lavinia

    EU otelul l=am pus cand am pus bulionul si apa .. chiar ca am citit reteta de vreo 3 ori dar nu am vazut niciunde unde ai pus otetul ….

    Mi-a iesit buna numai putin cam grasa .. cred ca daca viitoare folosesc unt sa calesc ceapa si morcovul nu ulti .. 🙂 ..

    oricum mersi pt retete 😛 mai in fiecare zi fac cate ceva de la tine .. hihihi si imi place ce explici ca la prosti .. bravo!!! ca eu nu le am deloc cu bucataria….

  15. Anonymous

    otetul cand al punem

  16. Anonymous

    am facut si eu ostropel dar da stii ca nu mi-a iesit cred ca o sa-l manance catelul

  17. Anonymous

    Otetul? Cand se pune? Sper sa-mi iasa ca toate cele de pana acum, adica delicioase.

  18. otetul se pune o data cu apa si bulionul, mai exact atunci cand faceti sosul.

  19. Anonymous

    A iesit delicios !Merci Teo !

  20. alecsia

    Draga Teo doar ce am terminat de gatit ostropelul si vreau sa-ti spun ca e delicios! Urmeaza sa fac lasagna ca asa mi-ai facut o poftaaa.
    Multumim pentru retetele minunate!

  21. mmm acum sunt in criza de timp..cam 40 de minute am la dispozitie sa gatesc ..abia astept sa ajung acasa si sa incerc reteta ..sper sa imi iasa..arata foarte bine si pare taare gustoasa..

  22. a iesit perfect..eu am pus si niste piper sa fie un pic mai picant ..si nu am folosit pulpe de pui ci aripioare… este intr.adevar o reteta gustoasa si rapida ..multumesc teo..

  23. o reteta de prajituri cu ciocolata mi.ar place sa gasesc aici in bucataria ta minunata..este?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.