Produse Bio

Parca numai ieri va anuntam ca am nascut si acum Luca are deja 4 luni si in curand incepem diversificarea. Ca orice mamica am inceput sa ma interesez de una, de alta si cautand mancare organica, BIO, am dat de un site – www.vreaubio.ro care comercializeaza si la noi mancarea pentru bebelusi marca Holle. Am mai auzit de ei si m-am decis sa incerc si eu pireul bio la borcanas si grisul cu 3 cereale. Am comandat si am primit foarte prompt cerealele si borcanelele cu pireu, unul cu banane, mere, cereale si altul cu dovlecel, dovleac si cartof. Pe ambele scrie ca se pot da de la 4 luni, eu insa am sa mai astept un pic, o luam cu binisorul, cu sucul de morcov, pentru inceput.

Nu am fost niciodata o iresponsabila asa ca inainte sa ii dau lui Luca sa guste, am sa mananc eu insami pireul. Am citit tot felul de articole despre pireurile la borcan, unele chiar contra, pe principiul ca “ce face mama in casa e cel mai bun”, insa nu pot sa fiu de acord cu asta. Adica, in loc sa ii dau un borcanas cu pireu de banane bio ii dau mai bine o banana pisata cu furculita? NU! De ce nu? Pentru ca habar nu am de unde provine banana, respectiv, in ce conditii a fost cultivata si transportata. Si asta e valabil nu numai in cazul bananelor ci a tuturor fructelor, in special a cel exotice, care sunt congelate pentru a ramane “fresh” astfel ca le luam de pe rafturile hypermarketurilor aratand exceptional, insa acasa se strica in 2 zile. Ce sa mai zicem de merele “autohtone”, care sunt atat de stropite incat te ingrozesti… (va atasez o poza cu un mar “minunat” pe care l-am luat de la Auchan si dupa 3 zile arata cum il vedeti in poza).

Am ales pireurile si cerealele Holle pentru ca sunt din alimente bio, cultivate folosind metode organice si biodinamice, naturale. Nu au nici un fel de conservant, nu au zahar, arome artificiale sau coloranti. Tocmai pentru ca sunt bio si nu au nici urma de conservanti, gluten si alte, borcanele trebuiesc consumate in maxim 2 zile dupa ce au fost desfacute.

M-am bucurat foarte mult ca am gasit pe Vreau Bio produse care au certificatul Demeter, care este un soi de ISO in ceea ce priveste agricultura biodinamica si numai produsele strict verificate pot sa foloseasca sigla Demeter. Demeter se refera la cultivarea ingredientelor, prepararea si procesarea lor si chiar la ambalajul final. Pireurile pentru bebelusi si in general produsele bio care au sigla Demeter nu doar ca provin din plante care au fost cutivate fara fertilizatori artificiali dar la procesarea ulterioara nu se foloseste nici un fel de aditiv artificial. Am incredere ca am ales pireuri bune pentru Luca si desi ii voi face mancare si pireu si in casa, pireurile Bio raman o varianta ideala pentru hrana bebelusului.

Am gasit nu numai produse pentru Luca, ci si pentru noi. E placut sa citesti etichete pe care nu vezi nici un soi de E-uri. Chiar daca nu ne permitem sa gatim numai cu produse bio, ar trebui sa le facem o parte integranta a vietii noastre, mai ales pe cele de care suntem 100% siguri ca sunt cultivate, procesate si transportate in conditii ok. Dati si voi un ochi pe site si sper sa fiti la fel e placut surprinsi ca si mine.

21 Comments

  1. Veruskin

    Si eu am un bebe care acum are 11 luni jumate. Desi oferta cu piureuri bio de cumparat este destul de larga, eu am ales varianta facut in casa, DAR cu BABY COOK BEABA care ar trebui sa il aibe orice mamica. Acest aparat minune este un blender care si gateste mancarica lui la abur si in acelasi recipient o poti pasa. Acest lucru nu iti poate lua mai mult de 10 min(5 min sa speli, tai fructele/legumele/carnea si 5 sa le pasezi). Pentru demonstratie poti intra aici: http://www.williams-sonoma.com/products/e203/index.cfm?pkey=xsrd0m1%7C16%7C%7C%7C0%7C%7C%7C%7C%7C%7C%7Cbaby%20cook&cm%5Fsrc=SCH#BVReviewsContainer

  2. Foarte interesant acest articol, mai ales ca si eu am un bebe care a inceput diversificarea, dar deocamdata suntem la stadiul de suculet. Mersi de informatii.

  3. Anonymous

    Draga Teo,
    urmaresc de ceva vreme blogul tau si vreau sa iti spun ca imi place ffff mult, ba chiar am incercat multe retete care mi-au iesit minunat si pt.care nu pot decat sa iti multumesc.Referitor la aceste produse bio, am unele retineri mai ales la cele conservate. Daca nu contin nici un fel de adaosuri chimice(respectiv conservanti) atunci cum rezista conservate atata timp? Iti multumesc si felicitari pt.blog.
    Leo

  4. andreea

    eu nu am bebe, dar am o nepotica de 9 luni si sora mea ii da pireuri facute doar in casa, cred ca e mai bine. nana mea are o farmacie in provincie si mi-a spus f clar ca nimic nu e natural si daca nu au e-urile trecute asta nu inseamna ca nu le are deloc. asa ca eu sigur nu voi folosii asa ceva, nu am incredere in borcanasle astea si e simplu, daca nu au e-uri cum rezista atata timp? chiar si nedesfacute. fa un pireu de genu in casa si vezi cat rezista. asta e parerea mea, ce e facut in casa de mamica e mai sanatos, acum bineinteles trebuie sa tina cont si de ce fructe si legume cumpara. un martisor lin de caldura pt toate mamicile.

  5. Saluty tuturor…o sa raspund pe rand:
    1. pireurile stau fara strop de ocnservant asa cum sta si zacusca bunicii mele, de exemplu, fara strop de salicilat.
    2. tocmai pentru ca nu au nici un fel de conservant, trebuiesc consumate la 2 zile dupa deschidere
    3. conservarea se face prin insasi metoda de ambalare, respectiv vidarea borcanelelor.
    4. puteti da un google pt certificatul demeter si o sa va lamuriti sigur ca sunt produse 100% naturale, se verifica incepand de la solul in care creste copacul si pana la ambalajul final
    5. va dati seama ca nu as fi inconstienta sa ii dau lui luca borcanase cu E-uri, asa cum sunt cele de la alte firme (Hame, Nestle etc)
    6. fructele pe care le folosim noi in casa, cumparate de la hypermaket sunt mai pline de E-uri decat orice borcanele BIO

    sper ca v-am raspuns cat de cat la intrebari.

    va pup

  6. andreea

    buna teo, citesc blgul tau cu drag si chiar e de mare ajutor si as avea o mare, da’ mare rugaminte, daca ai vrea sa postezi o reteta de friptura de porc la cuprot, ceva delicios, e ziua prietenului meu si vreau sa-i gatesc ceva aparte si de pui e satul. multumesc f mult

  7. Sorina

    Ti-am oferit doua premii la mine pe blog!
    Iti doresc o primavara insorita si calduroasa, te pup 🙂

  8. carminaca

    si uite cum teo a starnit controversa 🙂 nu stiu ce sa zic despre produsele bio. la londra am vazut rafturi intregi de produse bio in supemarketuri. n-am inteles diferenta intre ele si celelalte, dar parea o adevarata moda.
    cat despre diversificare, acum ca sunt o mama cu experienta :), Ilinca mea avand 1 an si 7 luni, noi am inceput-o mai tarziu, adica la 6 luni. la 4 luni jumate s-a procopsit cu e coli si a fost mai sigur pt burtica ei sa incepem mai tarziu. in revistele pt bebici recente am citit ca intr-adevar se recomanda inceperea diversificarii la 6 luni. si nu cu suc de fructe, mai sigur cu fiertura de legume 🙂 noi asa am facut si Ilinca e mare si frumoasa 🙂
    si nu i-am dat din borcanase, decat de cateva ori piure de fructe cand am fost plecati de acasa. in rest mancare facuta in casa, sucuri facute la storcator (urasc sa spal storcatorul urias dar nu ma las :)) noi avem noroc ca avem bunici in provincie de la care mancam vara legume fara azotati. iarna ne folosim de pungile congelate de la supermarket. nu sunt un mare fan de borcanase, oricat de bio ar fi, in special piureurile cu carne (mi-a facut o diaree :)) si la varsta asta ii gatesc ei separat, ferind-o de tentatii, ca sa zic asa. merg pe principiul ca are timp toata viata sa incerce toate felurile, acum mananca ce ii dau eu 😀
    gata, ma opresc 🙂 oricum fiecare mama stie ce e cel mai bine pt puiul ei 🙂

  9. Anonymous

    Demult ma pregatesc sa iti scriu si sa iti multumesc pentru ajutorul tau nepretuit. Ma plictisesc sa gatesc aceleasi lucruri si la tine aici am gasit atata diversitate incat cred ca din corvoada, pana la urma va ajunge sa fie o placere sa gatesc. Am incercat multe retete si unele sunt baza meniului saptamanal. Totusi cu produsele astea bio cred ca e si vorba de moda. La noi in tara poti manca cat de bio vrei daca stii de unde sa cumperi, adica de la un mos de incredere din piata sau si mai bine daca te aprovizionezi de la bunici.
    Si eu am un baietel de 1 an si o luna si incerc sa-l hranesc sanatos. Medicul de fam m-a ajutat mult si nu-i dau unt inca, ficat o data pe sapt., smantana deloc si nimic ce e gras sau cu colesterol. Dar din nefericire nu am intotdeauna la dispozitie pui de casa si atunci mancam pui cu hormoni, si nici banane adevarate, numai tratate. M-am hotarat sa nu devin obsedata de tema asta ci sa fac tot ce-mi sta in putinta ca si-asa sanatatea noastra e in mana lui Dumnezeu. Oricat incerci sa controlezi alimentatia lui, tot nu-l poti feri de elemente nocive. Eu iti doresc succes si sper sa ai langa tine un medic preocupat de sanatate ca sa te ghideze bine. Multumesc inca o data!

  10. Teodora

    Draga Teo, “puiutul” meu are 18 ani si e mai inalt cu un cap si jumatate ca mine. Nu sunt impotriva borcanaselor dar cea mai buna mancare pt bebelai e cea facuta acasa. Pe vremea cand era el mic-pitic nu prea se gaseau in Romania mancaruri preparate pt copii. I-am luat odata de la farmacie ceva chestie de banane si crede-ma ca nu i-a placut. Si acum prefera mancarea facuta acasa, hamburgherii facuti de mine si nu de la McDonalds.
    Ii faceam eu mancare in fiecare zi, diversificata, legume si carnitza, cate un ou cand si cand. Asa copiii isi dezvolta si sistemul imunitar. E cea mai mare greseala sa nu lasi copiii sa manance fructe si legume crude, bineinteles spalate. Daca scapa pitutza pe jos nu e tragedie, sufli pe ea putin si gata. Daca se joaca cu matza sau cainele si mai bine atata timp cat il speli pe maini. Daca-si baga mana o data in gura fara sa fie spalat inainte, fii linistita, nu se intampla nimic. Daca se cresc copiii numai dupa retete “stiintifice” si totul dupa carte, sistemul lor imunitar e slab si apoi apar toate alergiile. Care sa fim sinceri, cand eram copii, nici n-am auzit de ele. Fiecare mamica face ce crede ea ca e mai bine pt puiul ei. Dar cum al meu a juns la 18 ani, sanatos, nu vad de ce puiutii vostri n-ar face-o.
    O zi buna iti doresc Teo si voua doamne si domnisoare, pt mine e timpul de plecare acasa.In Australia e ora 16.

  11. Anonymous

    Niciun produs bio nu este cu adevarat natural, decat poate daca a defrisat cineva o portiune de padure ecuatoriala, si a decis sa puna acolo morcovi si dovlecei. Nici macar pamantul din curtea bunicilor nu mai este natural…
    Cristina

  12. Anonymous

    Draga Teo,
    Felicitari pentru blog! Retetele tale sunt absolut delicioase. In fiecare saptamana experimentez cel putin una. Am si eu un bebe de 8 luni, iar piureurile de fructe le papa tot de la borcanel. Iti inteleg perfect argumentele pentru care alegi pentru copilul tau alimentele bio. Si considerentele mele sunt aceleasi. Eu le cumpar de la biomania.ro si sunt foarte incantata de calitatea lor, iar al meu pui le devoreaza, pur si simplu.
    Pupici

  13. Anonymous

    dar oare produse proaspete bio unde as putea gasi? locuiesc in campina acum, in timisoara stiu de unde se pot cumpara daca e cineva interesat,

  14. Anonymous

    produse holle gasiti si la carrefour la standul de produse bio, nu la cel de bebei… mai sunt si alte firme -hipp , humana – care produc alimente bio pt bb…

  15. BlindGirl

    merele si perele sunt printre cele mai date cu pesticide… insa avocado de exemplu (ce se da de la 4-6 luni, dupa caz) nu e asa chinuit… trebuie sa cauti lista cu cele mai chinuite sau mai aproape de bio fructe… si din alea poti sa-i mai dai si tu

  16. Oana Laudatu

    http://www.surveypro.ro/Survey.aspx?id=2fec4d8c-1ce9-4224-8b9e-75bc74a43471

    Acesta este un chestionar despre "atitudinea cumparatorilor potentiali fata de produsele alimentare ecologice" care ma va ajuta pentru lucrarea de diploma. Avand in vedere ca are legatura cu postul mi-am permis sa il trimit voua sa il completati. puteti da mai departe, ma veti ajuta enorm de mult. Va multumesc!

  17. Mihaela

    Buna Teo,

    Vroiam doar sa te anunt ca in iulius mall se desfasoara un targ de produse bio-eco-naturale din data de 24 pana in 27, numit si "Targul verde". Expozantii provin din numeroase domenii de activitate: magazine bio, alimentative, produse apicole, cosmetice si intretinere corporala, remedii bio-naturiste etc. Evenimentul va culmina cu un spectacol culinar de exceptie GASTRO SHOW.
    Stiind ca esti un mare fan al acestor produse m-am gandit ca ti-ar placea sa mergi si la acest targ.

    Mihaela – Cluj

  18. Madalina

    Buna Teo,

    Cum ai reusit sa cumperi babycook de la Beaba? Te rog mult sa-mi rapunzi!

    Madalina, Craiova

  19. madalina, nu stiu despre ce vorbesti!

  20. Produse Bio

    Nu stiu ce sa spun cu piure-urile bio. Nu cred ca se poate face un piure de fructe care sa nu expire repede fara a baga si ceva conservant.

  21. BIOmarkt

    Se pot face piure-uri fara conservanti si se fac 🙂

    La fel ca si gemurile bunicii de pe vremuri, piure-urile bio rezista pana in momentul in care sunt desfacute. Ele se videaza si se trateaza in baie de aburi, majoritatea producatorilor fac asta, de acolo si clincket-ul care il face capacul cand deschizi borcanul.

    Producatorii de bio, mai ales Holle nu pun nici un fel de conservanti, din acest motiv piure-urile trebuie consumate dupa deschidere. Daca lasati un borcan deschis peste noapte de exemplu s-ar putea sa se strice, in schimb, produsele conventionale rezista pana la 2 saptamani dupa deschidere.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.