De cand imi doream sa fac o supa crema de mazare si dintre stivele de retete pe care le pun deoparte cu semn de carte, nicicum nu am mai ajuns si la supa de mazare. Asa ca azi, fara sa mai caut o reteta culinara anume, m-am uitat ce am prin frigider si am gasit mazarea congelata, preferata mea. Asa ca, am facut o supa crema numai buna de mancat cu paine prajita si smantana.
Ingrediente:
– 500 gr de mazare
– 1 morcov
– o bucatica de telina
– o ceapa mica sau 1/2 ceapa alba
– sare, piper
– 2 linguri cu smantana
– marar verde
– parmesan razuit
– ulei de masline – 2 linguri
Curatam telina, morcovul si ceapa, ceapa o taiem marunt marunt, morcovul si telina le dam prin razatoare. Intr-o tigaie incingem uleiul de masline si calim morcovul, telina si ceapa pana cand se inmoaie. Separat, intr-un litru de apa, punem la fiert mazarea Dupa ce legumele sunt calite, le punem la fiert impreuna cu mazarea, in apa cu sare. Le lasam sa fiarba linistite, pana cand mazarea e fiarta si se sfarma usor.
Scurgem legumele si pastram apa in care au fiert. Paseram mazarea, morocovul, ceapa si telina cu un blender si apoi subtiem pireul obtinut, din aproape in aproape, cu zeama in care au fiert. Eu am pus in jur de 2-3 polonice mari. Potrivim apoi de sare si piper, punem smantana, mararul si parmezanul. Amestecam bine si… gata supa!!
Se mananca cu paine prajita sau crutoane si pe langa faptul ca e foarte sanatoasa e si gustoasa peste masura!
Ai de mine ce gustoasa pare. Urmatorul item pe lista de achizitii va fi un blender. Nici nu mai stiu de cand imi doresc o supa crema de ciuperci … iar aceasta cu mazare … yumi.
pot spune ca mi-ai citit gandurile cu supa asta…ma gandeam sa o fac de ceva timp dar nu stiam cum…mersi pt reteta:)
vaiii!!! ce pofta imi face ultima poza! mie imi plac de mor toate supele creme. … dar astept sa termin cu alaptatul, pana sa mai fac crema de mazare. am facut zilele trecute o supa crema de conopida si mihnea a avut crampe apoi. asa ca ma abtin o vreme de la mazare, conopida, broccoli…
tare bine mai arata supica ta!
pupici
adaugati menta pentru un gust mai placut
si eu o fac cat de repede. arata asa de bine!
100% am sa incerc.
Ne place mazarea foarte tare dar nu am avut vreo reteta de supa crema cu mazare.
Am s-o asez la loc de cinste alaturi de supa crema de conopida a la Teo -fireste!
Pupici si spor la idei noi si …gustoase ca pana acum.
Liana M.
Teo draga, si eu tot zic ca incerc reteta asta de supa de mazare, sper sa si apuc cat de curand.
In ceea ce priveste uleiul de masline, el nu este bun la prajit/calit – am auzit chestia asta de la mai multi bucatari mari, zice ca prajit nu mai e deloc sanatos. La prajeala este recomandat uleiul de floarea soarelui.
Vroiam sa-ti mai spun ca blogul tau figureaza si in lista de bloguri a lui Cabral. Probabil gateste si el dupa retetele tale. Te pup cu drag, Rallu
Teo, te-am descoperit de curand, si-mi pare rau ca nu te-am descoperit mai devreme! blogul tau e de milioane! Jur ca nu mai am nevoie de nici o carte de gatit de cand te-am gasit! (na ca vorbesc si-n versuri!:))Felicitari de o mie de ori!
Teo, ultima fotografie e de-a dreptul superba! Ce pofta mi-ai facut, merci mult pentru idee.
Alexandrina
Am incercat supa asta ieri. S-a cerut portie dubla. 🙂
chiar daca e primul comentariu, am gatit dupa multe dintre retetele tale, Teo, si toate mi-au iesit super !
am incercat si eu aceasta reteta in weekend si a iesit delicioasa. Am primit numai cuvinte de lauda :).
Multumesc mult, Teo !
tocamai am gatit supa crema de mazare. in loc de apa in care au fiert legumele am pus supa de pui – fac sambata cate 2 litri si o folosesc toata saptamana, la diverse mancaruri. pe sotul meu, care e mare carnivor, l-am "pacalit" sa manance punandu-i deasupra cateva felii de bacon prajit
am incercat reteta asta sambata si mi-a iesit foarte buna!abia astept sa mai incerc si alte retete sa vad cum ies…succes in continuare
ce zici daca am pune si niste ciupercute si le-am mixa si pe ele, crezi ca n-ar da bine?
pupiciii
Tocmai am facut si eu supa aceasta si a iesit exceptional!!! Ma gandeam ca trebuie sa fie buna dar nu ma asteptam sa fie chiar asa de buna! Multumim pentru reteta!
Laura
Am facut si eu ieri supa crema de mazare dupa reteta ta si a iesit foarte buna! O sa mai fac, mai ales ca am mazare din gradina mea 🙂
daca renuntam la branza si parmezan (ca sa o transformam intr-o supa de post) i se duce gustul acela special? Ce i-am putea adauga (sa fie de post, dar si cu un gust special)?
Menta!
Multumesc, Teo! Super rapid se face! Si eu am folosit supa de pui, tot dupa o reteta de-ale tale (supa crema de ciuperci), si a iesit foarte buna! Sa ai o saptamana frumoasa!!
Cu tot dragul! O saptamana minunata si tie!