Foarte rapida si usor de facut, tarta mea taraneasca a pornit de la ideea de Quiche Lorraine dar a deviat repede, manata fiind de pofta de tot felul de legume ce le aveam prin camara. Ramane sa incerc si reteta de quiche, dar deocamdata va invit la tarta, care a iesit… cum o vedeti in poza! Nu imi mai laud marfa, ca pe urma ma acuzati ca nu-s modesta :))
Ingrediente:
– 500 gr de aluat de foietaj
– o ceapa mare sau 2 mici
– 2 ardei grasi verzi
– 500 gr ciuperci proaspete
– o rosie mare sau 2 medii
– porumb
– cateva feliute de bacon sau slanina
– 150 gr de telemea rasa (de cand am descoperit Hochland o folosesc cu drag)
– 4-5 linguri de smantana
– 5 oua
– sare, piper, condimente
Primul pas este sa puneti aluatul intr-o forma de tarta, unsa cu putin unt si sa il gauriti bine de tot cu furculita. Legumele se taie toate julien si se calesc in putin ulei. Daca tigaia e de teflon, cu atat se pune mai putin ulei. Eu nu am folosit mai mult de 2 linguri de ulei pentru toata cantitatea de legume. Ciupercile vor lasa apa, care trebuie soarsa bine. Legumele se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Cand legumele sunt calite, se aseaza peste aluat, in forma.
Separat, bateti ouale intregi, ca pentru omleta si le amestecati cu branza telemea si smantana. Turnati compozitia peste legume si uniformizati. Apoi trageti aer in piept, ca sigur deja v-au luat poftele 😀
Intr-o tigaie de teflon, fara adaos de ulei, rumeniti bine slanina, apoi ornati tarta cu slanina, porumb si condimentati. Eu am pus condimente pentru carne de porc dau bine cu slaninuta sau bacon, dupa cum ati vazut in poza anterioara 🙂
Va las sa judecati voi cum a iesit! Daca tot e tarta taraneasca din Ardeal, am asortat cu un paharel de tuica de prune (numai pt poza, stati linistiti :D)
Ioai… Stai ca tre sa ma tin de scaun. Revin…
:)) sa revii
Buna Teo!azi am reusit sa fac choux a la creme si au iesit fantastice!urmeaza sa incerc celelalte retete!tine-o tot asa!
ceau,
foarte buna tarta taraneasca,dar am fost nevoita sa o fac fara porumb pt ca aici nu gasesc(si daca gasesc e 3 euro 2 stiuleti micuti….)Iti dau reteta mea de tarta cu brinzeturi.Amesteci mai multe feluri de brinzeturi,cascaval(brinza dulce,cascaval sarat,dulce,gorgonzolla)cu 2-3 oua,sare,piper si torni peste aluat.Deasupra aletnezi feliute de slanina proaspata cu fire de asparagii(opariti nu foarte tare in apa cu sare) si mai pui o mina buna de cascaval ras deasupra.Lasi la cuptor pina se rumeneste.Mmmmm buono! O sa-ti placa iti garantez.
Salut. As vrea tare mult sa incerc reteta asta. Problema e ca nu am nici o idee de unde se poate cumpara aluat de foietaj in Romania.Sau acest aluat se prepara, de fapt, in casa?
Diana draga, gasesti aluat de foietaj l;a orice alimentara 🙂 de obicei e in frigiderul cu inghetata, sau la raionul de congelate din hypermarket.
E de la LInco, sau de la Miorita, sau Alpin…costa in jur de 8 lei pachetul de 800 gr.
Se poate face si in casa, dar e foarte bun cel din comert, nu are rost sa te chinui! Spor draguta!
Am fost ieri la Real si am vazut si eu foietaju cela. Credeam ca in magazin exista doar foi de placinta din acelea subtiri. Silly me 🙂
O zi buna 🙂
apropo de la retetele tale acum trebuie sa tin regim m am ingrasat 3 kg:D, esti o dulce si daca ai timp sa vii in bucuresti te gazduiescx la mine cu mare placere
elena sta:)
p.s nu stiu sa mi fac un cont sa pot sa-ti scriu mereu
Buuuuna rau de tot si multe alte retete pe care le-am facut de pe site-ul tau. Nu sunt o foarte mare bucatareasa, de fapt nici nu prea imi place sa gatesc, dar… tu faci totul sa fie atat de usor si de buun. Multumesc mult de tot si astept cu nerabdare si alte retete.
super tare reteta de papanasi eu nu prea fac dulciuri dar cu tine am prins curaj
Prea buna, prea gustoasa, excelenta………
:p prea ca la tara?