Bun, stim cu totii ca reteta Colonelului e secreta si ca orice Crispy Strips facute acasa nu vor fi identice cu cele de la KFC… dar mai stim si ca ce-i in mana nu-i minciuna, ca o reteta facuta in casa ramane o reteta in care stii tot ce pui, nu te temi de atatea E-uri si nebunii, stii in ce conditii o gatesti etc. Eu am gandit o reteta care sa semene cat de cat cu Crispy Strips si sincera sa fiu, au iesit foarte bune! Secretul sta in marinarea carnii si mai apoi in prajitul efectiv.
Ingrediente:
– 2 bucati mari de piept de pui
– 3 oua
– 2 cani de fulgi de porumb aurii
– 2 linguri de amidon
Pentru marinarea carnii:
– o cana de lapte
– 2 linguri de praf de usturoi
– 2 linguri de chili iute (o lingura daca nu va plac atat de picante ca si cele de la KFC)
– o lingura de paprika
– o lingura de piper
In primul rand, amestecati toate ingredientele pentru marinata, taiati carnea fasii pe lung si lasati-o la marinat peste noapte. Eu folosesc o punga cu fermoar, pe care o tin neaparat la frigider.
Cand carnea e gata de marinat, se face un sos din ouale batute, 1/2 cana de fulgi si amidon, se condimenteaza cu putina sare si piper, in functie de cat le doriti de picante. Ideea e ca sosul trebuie sa fie destul de gros, asa cum il vedeti pe tel in poza, pentru ca fulgii de porumb sa se prinda cat mai bine. Dati carnea intai prin amestecul de ou cu fulgi, apoi prin fulgii de porumb (care trebuiesc bine maruntiti – eu folosesc in acest scop ciocanul de snitele, asa imi vars si nervii mai bine). Crisy Strips se prajesc in baie de ulei, in tigaie adanca, tuci sau friteuza.
Nu cred ca e cazul sa mai lungesc povestea… am mai zis-o, nu pretind ca e reteta originala si nici ca vor fi identice cu cele de la KFC, dar Crispy Strips ale mele au fost foarte bine marinate, suculente in interior si foarte crocante la exterior, picante bine de tot, ce mai, noua ne-au placut. Pofta mare sa aveti!
teo draga imi face cu ochiul reteta asta.am incercat reteta ta de chiken nuggets si mi-a placut mult.o sa gatesc sigur si crispy strips.anca
vad acolo langa farfuria cu c. strips un sos alb…e ceva maioneza sau sos de iaurt?
Anca, sa ma anunti cum au iesit 🙂 noua ne-au placut, au fost o alternativa ok la KFC..de care fug ca de dracu negru 😀
Langa cristpy strips e un sos de smantana cu lapte si cu verdeturi 🙂 nu prea ma dau in vand dupa mayo in sarcina
si garnitura ce e? orez cu legume? ca si aia arata delicios… daca tot o fac, sa o fac pana la capat :p
la garnitura e orez, amestecat cu legume mexicane (Bonduelle) calite in putin ulei de masline si cu putin curry si sofran 🙂
Arata ca cele de la KFC…dupa care sunt innebunita…Oricum toate retetele tale sunt suuuper. Merci pt reteta o sa o incerc si eu.
Georgis, nu sunt chiar identice, dar mers…si mai ales daca marinezi bine carnea, sunt picante ca si cele de la KFC. Te pup si te mai astept in vizita la noi 🙂
Teo super….ce sa mai zic…Ai niste retete delicioase…Apetisante….acuma ti-am descoperit “bucataria”….si mi se pare fascinanta….Pupici si sarcina usoara…Aaaaaa succes la concursul de pe proges….Andrea
jo, ma bucur ca ai incercat reteta si indiferent ce o sa “furi” de aici, astept sa-mi spui cum ti-a iesit 😛 Tu stii ca esti oricand binevenita!
Andrea, te mai astept cu drag in bucataria mea 🙂
buna teao aseara am pus carnea la marinat si acum incep sa pregatesc crispy strips.am o intrebare care e rolul amidonului in treaba asta?am vazut ca e folosit la mai multe retete.mama mea nu il folosete decat la prajituri. multumesc anticipat anca
teo am o nedumerire..de care fulgi de porumb ..singurii fulgi de porumb pe care-i stiu sunt aceia care sunt folositi ca si cereale..fortza se numesc..tu de care folosesti???abia astept sa incerc reteta/te puup
Amidonul are rolul de a face o crusta delicioasa, de a face carnea mai crocanta 🙂
Eu folosesc COrn Flakes, deci tot un soi de fortza, doar ca sunt mai crocanti si mai galbeni 🙂
teo draga, am facut crispy strips si au fost extra delicioase.mama m-a laudat in continuu si sa nu mai vb de iubitul meu care…defapt nu prea a vorbit ci a mancat.una peste alta merci din suflet.cert e ca faza asta cu marinatul o s-o aplic de acum la mai multe retete fiinda prea mi-a placut gustul.te pup o zi buna. anca
Anca, ma bucur foarte mult cand vad ca gatiti dupa retetele mele si sunteti multumiti de rezultate 🙂
Cand mai gatesti si altceva de pe blog sa-mi scrii sa stiu cum a iesit 🙂
am aflat de tine din revista “pe tocuri”, si cum ei au intotdeauna idei extraordinare mi-am zis “de ce nu?” si uite-ma acum de 2 ore tot stau si nu ma mai satur de citit. foarte foarte misto! abia astept sa pun si eu ceva in practica! pooop
Salut, chiar nu stiu despre ce vorbesti… nu stiam sa fi aparut in nici o revista… poate ma lamuresti tu 🙂
Spor la bucatarit!
FOARTE BUNA RETETA DE CRISPY CHIAR AM FOST LAUDAT SI LA SERVICI…(SUNT BUCATAR)…TINEO TOT ASA
Buna,
Si eu tot din revista “Pe tocuri” am aflat de tine. Azi am primit nr-ul pe octombrie (se distribuie gratuit – http://www.petocuri.ro/E-PeTocuri.html). Exita o sectiune la ei in revista cu site-uri care merita vizitate si apari si tu! 🙂 Abia astept sa incerc retetele tale! Sunt foarte incantata de ce am citit pe aici si nu ma hotarasc cu ce sa incep! ;))
😀 Am facut reteta si au iesit suuupeeerrr! Mie mi se par mai bune decat cele de la KFC! Pacat ca nu pot sa pun o poza! Delicioase! Exact cum spuneai: fragede in interior si crocante la exterior! Cat ma bucur ca te-am descoperit! 🙂
Lica, ce zici? POt concula cu colonelul? :)) GLumesc 🙂 eu am inventat retea pt ca trebuia msai sa fac ceva care sa il impedice pe sotul meu sa mai manance la KFC. SI am reusit 😀
au iesit excelente!
Astazi am gatit reteta asta… au iesit dementiale. Dupa ce a mancat mai bine de jumatate de portie pe nerasuflate sunt sigura ca sotul meu ma va surprinde cu o criza de fiere (cred ca am pus o idee prea mult praf de usturoi).
Teo, de cand am desoperit blogul tau savurez cate o reteta in fiecare zi (desi unele doar cu privirea… stii cum noua fetelor ne place sa ne pastarm silueta). Oricum am incercat deja o parte din retetele tale si au iesit extraordinare toate. Sotiorul meu se tot intreaba de unde le scot 🙂
Felicitarile mele, esti absolut geniala.
Te pup, mersi de ajutor.
Andrea draga, sa va fie de bine si nu iti face griji pentru fiere, praful de usturoi nu e tare, eu tocmai de aceea il folosesc in locul usturoiului, care ma deranjeaza la gastrita. te pup
Teo, retea suna super si abia astept sa o incerc… am totusi o observatie… ai trecut-o la “retete rapide” si totusi carnea sta la marinat peste noapte… nu prea rapid, nu?
:)) scuze ca rad…dar la kfc crezi ca nu se marineaza carnea? si tot fas food ii spune. Am ales sa numesc categoria mancare rapida si nu fast food, dar asta inseamna ca mancarea in sine de face rapid. Daca tu stii ca maine vrei sa mananci crispy strips si pui carnea la marinat, a doua zi le faci in 10 minute maxim. Daca nici asta nu e mancare rapida…whatever :))
Vai Doamne, arata groaaaaaznic de bine!!! Abia astept sa le incerc. As fi la a 2-a tentativa, prima mi-a esuat. Nu am folosit corn flakes pt a fi crocante…
Si eu am incercat Crsipy stripes si sunt minunate
buna teo! sa-ti traiasca bebele si sa te bucur de el.am si eu o intrebare, am facut crispy strpis au iesit ff bune, ma intereseaza acum daca pot folosi metoda si pt pulpe nu doar piept.ar trebui sa marinez carnea mai mult?…si pt prajire tot cornflakes?merci anticipat.anca(tot cea care a scris primu comm la reteta:P)pupici
draga anca, eu nu am folosit niciodat pulpe la reteta asta, dar ma gandesc ca se poate… lasa doar carnea mai mult la marinat
Draga Teo,ma bucur ca te-am descoperit, sunt o mamica si o graviduta in acelasi timp si te felicit pt.retele tale.Parca ma regasesc in fiecare din ele,sunt exact pe gustul meu.Am incercat crsipy strips dar am modificat putin reteta ca nu aveam chiar tot prin casa, am pus usturoi pisat in loc de praf, sau nu am pus amidon,am folosit putin mustaretc.dar au iesit delicioase si am si o pozica sa vezi ce fac ucenicii tai.Sper sa fie ok daca postez aici farfuria.Mie mi-au tremurat picioarele de placere cand am mancat.E delicioasa![IMG]http://i287.photobucket.com/albums/ll153/mamika_photo/crispystrips.jpg[/IMG]
buna teo,am puscarnea la marinat numai ca in loc depiept de pui am folosit pulpe.Sper sa iasa ceva .Esti super.vreau sa incerc toate retetele pt ca mi seper super
buna teo am incercat reteta dar cu pulpe si le-am lasat 48de ore.si au iesit fff bune; le-am prajit in fripteoza.mule succes in continuare la reteta delicioase.
pffff…..am incercat reteta am lasat numai peste noapte carnea la marinat si nu avea nici un gust si se ardea repede pe exterior si in interior ramanea crud dar oricum asta cred ca de la ulei era pt ca am facut in tigaie….ce nu inteleg este de ce nu aveau nici un gust parca era carne cruda…..sa o las mai mult la marinat????
oricum foarte faine retete am facut papanasi oltenesti care au iesit mai buni ca la casa piratiilor unde mancam de obicei papanasi:D merci ff mult….
p.s nu am pus amidon la crispy strips….care e rolul amidonului????
Draga mea, am gatit pieptul de pui dupa reteta ta si a iesit bestial.Abia astept sa-mi uimesc iubitul cu o cina speciala!Am mai gatit si ciorba de pui a la grec, de asemenea o minunatie!M-ai salvat de la rutina, iar prietenul meu iti va fi recunoscator ca a scapat de sanvis-urile de la cina:)Te pup si iti multumesc din suflet pentru rabdarea si minutiozitarea cu care ne uimesti de fiecare data cand postezi o reteta!Nico, Cluj
Buna Teo.Am aproape 15 ani si doresc sa fac crispy strips dar nu am amidon.Se poate face si fara?.Multumesc anticipat.
P.S. Esti cea mai buna!
Samanta(Samy:P)
Samy, amidonul are rolul de a face carnea crocanta, deci e esential pt crispy strips. IN caz ca nu gasesti nicicum, il poti inlocui cu faina, dar amidonu e de 10 ori mai bun.
Daca locuiesti in Romaia, amidonul il gasesti la orice alimentara, e ieftin. Cauta o cutie mare, galbena, de la Dr. Oetker, pe care scrie GUSTIN. Daca esti in State sau o tara vorbitoare de engleza, cauta cornstarch.
Abia astept sa incerc aceasta reteta. Mama a mai incercat dar nu au iesit deloc picante 🙁 (nu au stat la marinat peste noapte). Ma gandeam sa adaug totusi ceva..nici un crispy nu e complet delicios fara faimosul sos cu maioneza si usturoi. E chiar simplu de facut: se face maioneza din oua care se amesteca apoi cu mujdei..f buna 😀
e un mare bullshit ca reteta colonelului Sanders e secreta, vreau sa va spun ca astea de la noi, sunt mult mai bune decat cele originale, am stat in SUA 2 ani, stiti ce sunt crispy strips la ei? niste snitele de pui intr-un invelis lipicios, moale si elastic. cuvantul crispy isi pierde toate intelesurile. deci retetele nici macar nu-s la fel, spre deosebire de cele de la McD, care chiar au acelasi gust si in SUA, fiecare stat si le face dupa cum il taie capul. deci daca aveti cunostinte pe la KFC, poate aflati si cum sunt facute
Am facut si eu aceasra reteta dar cu aripioare pe care le-am lasat la marinat 24 de ore.Au fost excelente si de acum incolo nu vom mai manca la KFC pt ca ne-a cam dezamagit in ultima vreme.Felicitari Teo pentru retetele minunate si mii de multumiri ca ni le impartasesti si noua.Pupici.Cristiana Rosu
Buna Teo! Vreau sa spun ca am descoperit acest site acum 2 ore si de atunci citesc intr-una retetele tale. Pana acum nu m-am ocupat cu gatitul ( o facea mama), dar de vreme ce m-am casatorit trebuie sa incep si eu sa invat sa fac mancare.
Spune-mi si mie te rog ce inseamna sa pui carnea la marinat?( vreau sa fac si eu aceasta reteta dar nu stiu cum se pune carnea la marinat). In asteptarea unui raspuns…multumesc anticipat.
andreea
pur si simplu prepari marinata din ingredientele specificate in reteta si apoi introduci carnea acolo.
citeste cu atentie in reteta la "Pentru marinarea carnii"
mersi mult pentru raspuns;vreau sa spun ca sunt foarte mandra de mine …astazi am incercat reteta ta " Kafta cu cartofi" si …surpriza..( pentru mine) a iesit foarte gustoasa; in seara asta o sa pun carnea la marinat si maine vedem ce mai iese…pup
buna teo! am o nelamurire.dupa ce scot carnea de la marinat trb spalata sau o prajesc cu ingredintele de al marinata pe ea?multumesc pt retetele tale. f bune
nuuuu, cum sa o speli? asta e scopul marinatei, sa se patrunda bine carnea! 🙂
buna! am si eu o intrabare: furgii pe care ii amestec cu ouale batute trebuiesc si ei zobiti inaite? ms! abia astept sa incerc si eu reteta 🙂
Daca sunt foarte mari, e bine sa ii strivesti putin, insa nu pana se fac praf si pulbere. Trebuie sa ramana destul de mari ca sa fie crocanti si sa isi mentina aspectul de crispy stripes.
Am si eu o intrebare: chilli e sub forma de praf? pt ca se mai gaseste in comert sub forma de pasta. Imi place foarte mult reteta si multe alte retete de pe pagina ta.Te felicit! Esti o adevarata bucatareasa!
Buna Teo.Blogul tau mi se pare genial.E exact ce-mi trebuie.Peste o luna voi pleca in Bucuresti la facultate(eu fiind din Bacau) si,sincera sa fiu nu am gatit in viata mea,cu exceptia cartofilor prajiti si bineinteles a omletei.Am dat de blogul tau si am inceput sa-mi notez diverse retete…sunt sigura ca in curand imi vor fi de mare folos.Felicitari pentru retetele tale,toate arata(cum ar spune francezii) magnifique!Familia ta trebuie sa fie foarte fericita cu o asemenea gospodina in casa!
teo,esti absolut geniala….iubesc toate retetele tale.ai un talent fantastic…asa cum le explici,par atat de usor de realizat..datorita tie am inceput sa prind si eu 'gustul' de a incerca sa fac 'ceva bun de papa'.multumesc mult!
Chilli se poate folosi atat ca si praf cat si ca si pasta 🙂
Geo, pupici multi, multumesc!
Elena, nu-i de ce sa multumesti, imi face placere sa stiu ca lumea gateste cu drag dupa ce citeste retetele. Te pup 🙂
Nici mie nu prea imi place KFC, in state.
Am fost dezamagita. Mancasem de cateva ori in bucuresti si chiar mi-au placut.
Incerc azi reteta , dar nu am amidon, dar bine ca mi-ai spus cum se cheama , ca data urmatoare o sa am.
Acum vad cum iese fara, ca nu mai am chef sa ies sa cumpar.
Si pregatesc pentru diner.
Foarte multe retete gustoase.
Mulţumesc pentru reţetă o să o încerc şi eu 🙂
Le-am testat si au iesit super bune. Multumim pt reteta…Pregatesc sa fac si maine o portie buna:)
aceasta reteta mi-a placut aproape cel mai mult din tot ce am citit la tine si am si incercat-o , e per-fec -ta!bavo Teo!
Teo…am incercat si eu reteta cu fulgi de porumb dar fulgii mei nu s-au liput de pui si au cazut in tigaie…de ce crezi ca s-a intamplat asa
Andreea
Buna Teo!Vreau sa te felicit pentru retete si iti multumesc ca ma inspiri.Tocmai acum am gatit aceasta reteta. A iesit extraordinar de bun. Felicitari!PS: am mai incercat si reteta cu shaworma inclusiv cu pregatitul lipiilor..intr-adevar merita sa le cumperi!
buna teo.super tare blogul tau si ma incanta foarte mult dintre retete doar ca sunt mai pretentioasa de felul meu si nu pot sa incerc chiar tot de aici;)…totusi as avea o intrebare..va iesi reteta daca la marinat am pus doar chilli si usturoi pisat de mine?:-?de pofta ce aveam le-am lasat doar 2-3 ore si am facut o parte din ele…si nu au intepat deloc…maine daca voi continua sa le gatesc pote or avea gust…tu ce crezi e de vina sosul meu marinat?
delicios!
si o idee extraordinara sa ornam puiul cu golden flakes!
pnetru ca sotului meu ii place mancarea very spicy am adaugat pe langa boia o pudra (curry masala) foarte iute care a transformat crispy strips in adevarate delicii.
pt anonim din 6feb, daca nu ti-a iesit cum trebuie asta e pentru ca nu ai urmat intocmai reteta 🙂
pt hanna, si sotului meu ii place foarte picant, o sa incerc sa fac si eu pe viitor asa cum ai zis tu sa vedem ce zice 😀
buna! si eu ca toooti ceilalti salivez pe-aici pe blog,eu sunt in mare pana de retete pentru copii, am o fetita de 1 an si 4 luni, poate dupa ce nasti si dupa 6 luni cand o sa pape si bebe tau o sa faci si o rubrica speciala pt bebe. Si crispy astia am mancat la cineva dati la cuptor in loc de prajiti, asta pt cine vrea mai sanatos, si au fost ffffff buni.maine cumpar tot i fac si eu, da la cuptor sa pape si bebe meu. teo
ups…am dat si de retetele pt bebe, scuze.teo
sunt anonima din 6feb 😀 raluca ma numesc…pt sosul marinat nu am folosit paprika pt ca nu am gasit in supermarket..am cautat in cele mai mari care le am pe aici si nu am dat d el…in rest am folosit reteta intocmai…ma gandeam daca pe viitor nu voi gasi am sa folosesc sosul tabasco care este foarte iute poate poate…multumesc totusi pt raspuns
am si eu o intrebare..vreau sa aplic zilele astea reteta…insa….cum trebuie sa pun carnea l marinat??in ce o pun??msss
pui carnea taiata fasii lungi intr-o punga de orice fel,peste care torni marinata pe care o faci dupa cum scrie mai sus.apoi inchizi bine punga si o pui in frigider unde o lasi 12 ore inainte de a o prepara.
am si eu o intrebare,arata delicioase si exact ca cele de la kfc,dar daca am de facut urgent mancarea pentru musafiri si nu o pot lasa la marinat peste noapte si o las decat cateva ore,se intampla ceva?te rog un raspuns:-ss
doamne teo citrsc de 3 zile tot ce gatesti aici.lesin de pofta.cu prima ocazie cand ma lasa baietelul meu de 6 luni jumate sa gatesc ceva juuuur ca fac o reteta de a ta.esti de vis!!!!
E adevarat ca nu sunt la fel ca cele de la KFC, pentru ca sunt mult mai bune. Le-am facut si eu si au iesit excelent. Felicitari pentru reteta!
am incercat si eu reteta dar nu mi-a iesit asa picant cred k din cauza ca am pus fulgi de porumb cu miere si alune ca nu am gasit simpli,oricum a fost mai bun decat la kfc,mersi.
SUPER BUNE MI-AU IESIT! Spre deosebire de baclava 😉 intr-adevar reteta asta mi-a iesit intocmai …Oricum adaug din ochi si experienta cantitati puuutin diferite si condimente de la mine (nu la baclava, fir-ar mama ei a naibii de reteta ca m-am tinut intocmai dupa ea, pentru ca eu te sfatuiesc sa o scoti din blog si sau sa o corectezi dupa cum o faci tu cu adevarat) Multumesc din suflet pentru crispy-strips! Sunt minunate!!!
Ce sa zic ca imi pica ochii in gura de 1 an jumate de cand tot vizionez reteta asta, si aiurea ca am ramas fara pc de fiecare data cand doream sa fac aceasta reteta, dar acum profit ca merge si imi notez toata reteta intocmai sa o pot face fara probleme..
Mor dupa Crispy Strips…De cate ori vin in Bucuresti pap cu cea mai mare placere…
Draga Teo, stii cumva cum se face acel sos de usturoi pe care il servesc cei de la KFC?? Sau ceva care sa fie la gust asemanator???
Pupici si felicitari pt Blog, foarte interesant si nu te saturi sa te uiti prin aceste retete minunate!
buna, eu sunt un incepator in ale gatitului si am incercat reteta ta. totul pare sa fi iesit ok, in afara faptului ca nu a fost picanta carnea, desi a stat la marinat 24 de ore. Gust a prins, ceea ca ma face sa cred ca a stat destul.
oare sa fie problema ca am folosit o rasnita de chilli si nu au fost destule 2 linguri? pt ca rasnita contine pe langa chilli si sare de mare?
am facut si eu astazi aceasta reteta. am folosit copanele, 24 ore la marinat… dar nici la mine nu a fost asa iute. noroc ca am facut si usturoi pe langa. ce nu mi`a placut a fost ca acea crusta era prea tare si se simte puternic gustul de coaja de mamaliga…etc 😀 data viitoare voi incerca cu pesmet si amidon… insa metoda de marinat de la tine o voi folosi in continuare.. voi adauga insa ceva mai multa picanteala ;))
spor la gatiiiiiit!
P.S. Sper ca nu te-a deranjat ce am scris..
Teo, help! Am incercat azi reteta asta, dar nu mi-a prea iesit 🙁 nu prea vroiam fulgi sa stea pe bucatile de pui 🙁 reteta am respectat-o intocmai, ba chiar am pus o lingura in plus de amidon ca era sosul prea subtire….. Poate ma ajuti….
e grozav crispy acum am descoperit reteta te pup esto o gospodina super
pt marinata dintre condimente am doar piper, praf de usturoi, boia de ardei dulce.. ma intrebam daca pot folosi boia?
poti folosi si boia, dar atunci crispys strips nu vor fi deloc picante 🙂
buna teo.am facut si noi(eu si sora mea)crispy strips + aripioare dupa aceasta reteta,si vrem sa-ti multumim din tot sufletul pentru idee.au iesit fenomenale!ce-i drept,cam greu cu amidonul pe la greci,dar am folosit faina,si nu am intampinat probleme.am urmat reteta intocmai si au fost laudate de toata lumea.mii de multumiri,teo,si numai bine tie si familiei tale!!
Am facut exact la in reteta ta draga Teo, dar din pacate nu au iesit asa, se dezlipeau intr-una fulgii de pe frasiile de pui, si nici foarte crocante nu erau!!!Deci unde am gresit, am pus si amidon si tot tot….???? dar nu inteleg de ce s-a facut asa!!!
Teo, esti absolut fantastica! Nu stiu de unde ai atata energie, dar iti multumim ca o imparti cu noi!
De un an tot incerc tot felul de combinatii ca sa obtin ceva asemanator, dar asta e chiar dementiala! Inca o data multumim, inspiratia din bucataria noastra!
Orice reteta am incercat, la toate imi vine sa scriu ca cea mai buna reteta, mor dupa reteta aia…dupa aceea imi dau seama ca ajung sa scriu asa la toate:)Dar azi asta e cea mai buna..:)
Pt asta nota 10 si le poti pune in muzeu, ca si toate ciorbele si toate alea ..si alea…:)esti grozava..inca nam gasit aici mancare sa numi placa reteta.Gabriella
ce fel de chilli ati folosit ca sa va iasa iute? eu am tot incercat si oricat de mult am pus tot nu mi-a iesit iute deloc…:(
in functie de calitatea chilli-ului si de ardeiul folosit in prepararea lui, poate fi mai mult sau mai putin picant. Poti folosi pasta de harissa, fulgi de chilli sau pasta de ardei iuti pentru crispy strips mai picante.
Singurul ingredient comun cu cel de la KFC e pieptul de pui, nici vorba de lapte, oua, fulgi de porumb etc. Ceea ce ati facut voi acolo nu sunt Crispy Strips, e cu totul altceva :D. In rest…excelent blog. Felicitari!
am sa iau asta ca pe un compliment, sincer! :)) m-as bucura ca puiul sa fie singurul ingredient comun! desi, fie vorba intre noi, nu as baga mana in foc ca in crispy de la kfc este piept de pui…
poti baga mana in foc cu incredere :), promit eu ca nu te arzi.
prefer sa nu 🙂 dar daca esti asa sigur, poti sa bagi tu, eu ma uit de pe margine :))
ma numesc silviu. poti sa-mi spui daca e neaparat sa lasi carnea la marinat? multumesc anticipat
Buna, Silviu 🙂 da, e foarte important sa lasi carnea la marinat, asta o face mult mai frageda, mai ales ca vorbim aici de piept de pui. Sper ca ti-am fost de folos 🙂
Buna teo…eu sunt o incepatoare in ale mancarii,dar am facut reteta ta si a iesit (demential)chiar a fost buna. Cu siguranta am sa mai fac si prt ca e buna ,dar si ptr ca ma duce cu gandul la KFC-ul de acasa. Multumim ptr ce faci…mirabela
super buna :). Felicitari pt blog!
Multumesc de reteta teo. Am pregatit aceasta reteta printre altele de ziua baiatului meu. Si au fost cele mai laudate aperitive. Tata, care e gica-contra si trebuie sa comenteze la toate mancarurile, mi-a zis ca neaparat sa ii dau reteta si mamei, ca sunt delicioase! Oricum, am facut aperitive a la Teo: crispy strips, briose mozaic, pinguini din masline, aranjamentul cu ananas si chiftele, ridichi, bulete de cascaval…ce mai…te-am pomenit sambata trecuta la greu. Te pup si numai bine.
incerc azi reteta:D
vreau sa incerc reteta. Dar am o intrebare: Cit trebuie sa stea in marinata?
timpul minim de marinare este de 30 minute, dar poti sa le tii si peste noapte
pentru ce e amidonul? nu gasesc in magazin si s-ar putea sa-l inlocuiesc cu ceva??
Danuta, amidonul se foloseste pentru ca minunatele cristy strips sa faca acea crusta frumoasa. Il gasesti in comert sub numele de Gustin, produs de Dr. Oetker. Daca totusi nu gasesti in magazine, atunci il poti inlocui cu faina.
Reteta secreta a colonelului Sanders nu o poate avea cineva in propria casa deoarece este o aroma produsa de Givaudan. Am avut ocazia sa folosesc aceasta aroma intr-o fabrica si credeti-ma ca orice mancare ati condimenta cu ea, va avea acea aroma autentica de pui, insa doar atat.
Draga Teo, sunt foarte bune! Multumesc pentru ideea cu marinatul carnii. 🙂
cu drag 🙂
Azi fac cumparaturile si pregatesc puiul iar maine ma pun la treaba.
Revin cu un comentariu dupa ce termin.
Multumesc.
O sa incerc si eu reteta asta avand in vedere ca nu mai vreua sa mananc la kfc, dar sunt moarta cu aripioarele alea crocante <3
foarte bune au iesit si s-au mancat imediat;nu au iesit picante fiindca am pus ingredientele picante la jumatate de cantitate;data viitoare o sa respect intocmai reteta ,sa vedem cat de picante sunt!
Super reteta! Prietenul meu a gasit-o, iar eu am pus-o in practica 🙂
Au iesit foarte bune!!!
Multumim
buna teo! ce ulei ai folosit la prajire?