Papricaş de pui

Ca sa intelegeti cu totii de ce am ajuns aici, vreau sa va spun ca am primit un comentariu de-a dreptul rautacios, care-mi facea cu ou si cu otet reteta de tocanita de pui (papricaş de pui) reprosandu-mi ca se scrie “paprikas” si ca papricaşul nu seamana cu ce am facut in reteta mea, precum si alte rautaturi gratuite.

E foarte usor sa scoatem toata rautatea din noi sub protectia anonimatului, iar eu refuz sa mai acord timp din viata mea acestor anonimi foarte viteji pe internet. Dupa cum am mai spus, sau multi dintre voi, cei care ma cititi regulat stiti, sunt intr-o perioada a vietii mele cand am nevoie de liniste si nu de rautatile gratuite ale unor oameni care nu apreciaza deloc ceea ce fac.

Nu-ti place blogul meu? Da nene cu X-ul din dreapta sus si nu ne mai vedem in veci, dar va rog sa ma scutiti de rautati. Asa cum am mai spus, retetele de pe acest blog, chiar daca sunt inspirate din carti de bucate sau reviste, majoritatea au aportul meu personal, iar de cand ma stiu eu, la mine in casa asa se gateste papricaşul. Si da, il scriu cu C si cu Ş pentru ca-s româncă si gatesc papricaşul in România si nu sunt singura care face asta… asa o sa-l gasiti in majoritatea cartilor de bucate, asa o sa-l gasiti in Dicţionarul Explicativ al Limbii Române.

E adevarat ca vine din cuvantul maghiar “PAPRIKAS”, derivat al lui “PAPRIKA”, respectiv ardei. Dar cat timp sunt in România si-mi cumpar ingredientele in RON, o sa scriu papricaş asa cum i-a zis strabunica, bunica, mama si toate gospodinele pe care le cunosc.

E o ora mult prea tarzie in noapte ca sa continui si sa va explic cat poate varia reteta de papricaş si cum se scrie papricaş in româneşte, asa ca inchei prin a va arata indexul cartii de bucate româneşti ale lui Colea, un bucatar român renumit.

Acestea fiind spuse, pentru o vreme cred ca nu vom mai comunica prin comentarii pentru ca vreau sa am un strop de liniste si mai putina rautate in viata mea de zi cu zi.

8 Comments

  1. mariana

    SCUZELE MELE TEO!DAR NU MIAM DAT SEAMA CA TU ESTI!TIAM SCRIS CEVA DINCOLO!IGNORAII TOTAL DRAGA MEA!bravo incA O DATA!PAPRICAS DE PUI E O RET.TRADITIONALA SI AM S-O CITESC IN CURIND!ASA S-O SCRII TOTDEAUNA!SI RETETA E ROMINEASCA TOTAL!NU UNGUREASCA ,TARANII DIN TRANSILVANIA AVIND INF.UNGURESTI ASA AU DENUMIT-O!cE FACI CUM SINTETII VOI??????SCRIE-MI TE ROG MAI MULTE AMANUNTE DESPRE TINE!FIE SI PRIN E-MAIL!TE IMBRATISEZ CU MULT DRAG SI RESPECT PT.CE FACI!PA,PA

  2. mihaela

    la noi in casa,in banat, tot papricas se spune,de cand ma stiu si mama si bunica la fel il gatesc.

    sarcina usoara in continuare si nu lasa pe nimeni sa-ti strice buna dispozitie.

    pupici

  3. Draga mea Teo , sa sti ca imi pare rau ca nu te cunosc !!!
    Am dat de niste retete de ale tale pe forumul nostru Gustos.ro, unde iti sunt publicate..
    Eu sunt din Oradea si de cind ma stiu eu la preparatul tau noi ii spunem a”popricas de pui” si se face cu galuscute !!!
    Asa ca nu iti fa atitea probleme de interpretare…cui nu-i place, sa nu citeasca !!!
    Am mai gasit o reteta de clatite umplute si gratinate….si am ramas uimita cum de nu mi-a trecut prin cap asa ceva , din moment ce eu fac frecvent clatite cu brinza de vasi si smintina, la cuptor !!!
    http://www.gustos.ro/retete-culinare/dulciuri-diverse/clatite-cu-brinza-dulce-si-smintina-la-cuptor.html
    asa ca , astept sa se racoreasca putin si am sa fac neaparat dar fara porumb, ca nu ne place !!!
    iti doresc o duminica placuta si ma duc sa citesc bunatatile care le faci tu !
    Cind ai timp intra pe Gustos.ro- avem si forum !

  4. nici nu stiti macar cat de fericita ma fac comentariile voastre Si cand mama zambeste si bebe din burtica zambeste, asa ca, l-ati facut fericit 🙂 MULTUMESC

  5. Anonymous

    Dragi mei GIN GIN HAN sau cum il chema pe hunul care a invadat hungaria habar nu avea de papricas el era hot, talhar si criminal si nu gospodar. Se pare ca urmasii lui vor acum sa revendice si dreptul de autor pt papricas

  6. Anonymous

    esti cea mai tare!!!!!!!!!!!!ma inspiri mereu, te respect ptr ceea ce faci , am invatat multe de la tine! nu te lua dupa rautatea oamenilor, mie imi placi f mult si cand fac amandine gandul meu trage cu coada ochiului la tine! o zi buna iti doresc!

  7. draga teo,e pt prima data cand intru la tine pe blog si citesc comentarii.niciodata nu am facut asta pt ca nu am timp(adica cand am nevoie de blog intru pt a gati).eu gates de aproximativ de 1 an gatesc in special pt prietenul meu dar mananc si eu.esti de un real ajutor si la modul cel mai serios e singurul blog unde totul e ca la carte.am gatit foarte multe retete,toate au avut succes.iti dau un sfat nu mai lua in seama comentariile rautacioasa.treci peste ele gandeste te mai bine la cealalta parte a cititorilor tai.ne ajuti enorm.ms ca existi.multa bafta azi o sa gastesc ostropel de pui te pup
    a

  8. Anonymous

    De ce nu montati un "blocaj" in ce priveste rautatile pe care unii, bine crescuti cum ii stim, le transmit pe toate paginile unde nimeresc? Pe urma nu mai aveti griji de nici un fel, de oarece nu mai dati drumul decit la ce e demn si respectuos. Asa fac eu.
    Caracter ori ai, ori nu. Si e pacat ca se constata o lipsa acuta de asa ceva care se intelege ca "livertate". Cu respect.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.