Clătite umplute gratinate

Oare exista vreo gospodina care sa nu fi incercat macar o data o reteta de clatite sau una dintre nenumaratele ei variatiuni? Ma tem ca nu! Eu am facut clatite umplute pentru ca am avut niste invitati deosebiti, iar aceste clatite umplute gratinate, dau foarte bine pe o masa festiva. O reteta atata de simpla, iar daca mai este si reteta ilustrata, sigur nu puteti da gres!

Pentru clatite:
– 2 oua
– o cana de lapte
– o cana de faina

Se bat ouale ca pentru omleta, apoi se amesteca laptele. Cand sunt bine omogenizate, turnam si faina in ploaie, amestecand constant cu telul pentru a nu face cocolosi si se potriveste cu o priza se zahar si un praf de sare. Se coc clatitele pe ambele parti. Cum? Turnati cantitatea necesara (in functie de cat de groase vreti clatitele) cu ajutorul unul polonic, intr-o parte a tigaii, iar prin rotirea tigaii, uniformizati alatul pe toata suprafata ei.

Pentru umplutura clatitelor:
– 300 gr de sunca de pui
– un ardei gras rosu mic
– 150-200 gr de porumb
– 150-200 gr de ciupercute la conserva sau proaspete
– 2 cepe verzi
– cateva fire de patrunjel
– 2 linguri de sos cu verdeata (sau maioneza simpla sau sos remoulade)

Se toaca ceapa si patrunjelul si se calesc in ulei foarte putin, apoi se adauga si restul de ingrediente si se calesc toate impreuna.

Cand sunt calite, se pune si sosul de verdeata si se amesteca bine. Se umplu clatitele cu 2-3 lingurite de compozitie (in functie si de cat sunt de mari clatitele va dati seama cata umplutura e necesara), se ruleaza si se aseaza intr-un vas termorezistent, una langa alta.

Pentru gratinare:
– 200 gr de telemea
– 200 gr de smantana
– parmesan ras
– 2 oua

Batem ouale impreuna cu parmezanul ras. Ungem clatitele cu smantana, tapetam cu feliute de telemea si peste turnam ouale cu parmezan, apoi condimentam dupa gust. Tava se da la cuptor 20-25 de minute, pana cand clatitele sunt frumos gratinate.

Noi le-am servit cu putina salata, au fost chiar delicioase! E de preferat sa le serviti caldute. Miam miam!

30 Comments

  1. Marius

    Cautand o reteta pt Cordon Bleu, am dat peste acest blog si mi se pare nemaipomenit…foarte atragatoare si imaginile, care te lasa cu pofte de nedescris :)) … tine-o tot asa. Fericit sot trebuie sa ai :))

  2. Sabina

    Buna Teo,
    Te felicit pentru acest blog. Retetele tale sunt tare apetisante.
    Zilele astea mi-am propus sa pregatesc o rulada cu piersici marca “gospodini”.

    Pupici!
    Sabina

  3. Sabina

    Mi-am permis sa te adaug in lista mea de gospodine. Sper sa n ai nimic impotriva.

    Sabina

  4. Bucataria-Paradis

    clatite arata mai mult ca delicoasa.sigurat o voi presta si eu.Mersi Teo.

  5. Daniela

    Buna Teo,

    Am incercat si eu aceasta reteta. A iesit foarte buna. Duminica vreau sa incerc sa fac si o prajitura dintre cele de pe blog.

    Daniela

  6. Spor la bucatarit. Sa-mi spui ce prajitura ai ales si cum ti-a iesit 🙂

  7. Carmen

    Buna Teo,

    Felicitari pentru acest blog. Am dat de el cautand cascaval pane. Ieri l-am incercat si a iesit super. Azi am incercat si aceasta reteta. A fost gustoasa.

    Mult succes in continuare.

    Carmen

  8. elena_selena

    am facut si eu reteta asta si mi-a iesit super buna, am incercat mai multe si toate au iesit super, cu ajutorul tau sotul meu nu o sa manace numai la restaurant, multumim

  9. alina iulia

    sint alina am facut si eu aceasta reteta si trebuie sa spun ca este super buna si foarte usoara,am vazut foarte multe retete interesante,super.

  10. natalie

    Buna Teo,

    Am incercat reteta si clatitele au iesit delicioaseeee! prietenul le-a devorat pe nerasuflate:)Merci!

  11. Adriana

    Gatesti extraordinar si retetele tale arata foarte bine !!!

  12. Anonymous

    eee….pai eu sunt la servici (lucrez si noaptea:( ) si de vreo ora ma uit numai pe site-ul tau (in loc sa imi fac treaba) si m-a luat o foameeeeeeee……pozele nu devin si realitate pt cei infometati? caci arata……fara cuvinte…..felicitari si totusi ce fac eu pana dimineata?

  13. Anonymous

    va sfatuiesc sa le incercati,pana acum le-am mai facut de 4ori.is gustoase si usor de facut si k umplutura o puteti modifica cum vreti

  14. Anonymous

    Rceta e super delicioasa-BRAVO!!!!!!!!!Dar cu ce fel de salata se poate servi ,caci nu e prea clar

  15. noi am servit cu o salata asortata: rosii cherry, ardei gras, porumb, masline etc dar in principiu se pot servi alaturi de orice fel de salata, in functie de preferinte

  16. Ai un blog minunat si nu trece zi fara sa ma uit ce reteta ai mai postat :p insa o singura chestie ma "nemultumeste" si poate ca sunt mai multe persoane care si-ar dori sa scri si cantitatea care iese, de exemplu acum mi-ar fi folositor sa stiu cate clatite ies, pt ca atunci cand gatesti pt 6 nu e ca si cand gatesti pt 2-3 🙂 bine, ma refer la retetele tale unde produsul final e numarabil, sau macar sa le faci o poza sa le numaram noi unde e rost de bucati de clatite, cornulete, choux a la creme sau gogosele 🙂 te pup si multumesc enorm pt blogul asta superb, la cum merge vorba in romania de "O stii pe tipa aia Teo cu blogul ei minunat?" prevad o viitoare vedeta in domeniu 😛

  17. Anonymous

    am incercat reteta asta si este minunat de buna.felicitari,TEO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  18. Anonymous

    buna teo,am facut azi prajitura cu iaurt.a iesit suuuuuuuuuuuuuuuuuuuper tine o tot asa

  19. retete

    Superba reteta,iar fotografiile de-a dreptul ispititoare!

    Iti recomand sa incerci

    spuma de gris cu sirop de visine

  20. teostan

    Teo esti foarte creativa, felicitari! Ar trebui sa te angajeze cineva bucatar sef la un restaurant de 5*:D

  21. Anonymous

    am incercat si eu reteta si a iesit ff bun..ms:)

  22. Anonymous

    salut. am decis sa iau o tigaie pt facut clatite, de calitate (pt ca e o mancare destul de des facuta la noi…). poate cineva sa-mi recomande o marca anume? ma gandeam la tefal, ii destul de scump dar pt mine ar merita…am citit pe net ca anume teflonul cauzeaza cancer…sigur am auzit ca si ceapa cauzeaza cancer…deci astea nu stiu cat sunt de adevarate…as ruga niste pareri, care sunt cele mai de caliatate?voi ce folositi? ms judith

  23. vero_yo

    am incercat receta… a iesit adorabil!!! data viitoare vreau sa incerc in loc de sunca- piept de pui,si sa micsorez cantitatea de porumb,iar ciupecile…cit mai multeeee 🙂

  24. Anonymous

    Oare este obligatoriu sa folosim umplutura pe careo scrie in reteta ????

  25. Anonymous

    buna Teo,
    Urmaresc blogul tau si imi place f mult.
    am dat de aceasta reteta si azi am musafiri asa ca m-am hotarat sa o fac:), dar am o problema nu am gasit sosul cu ierburi. poti sa imi spui cum sa-l prepar in casa?
    multumesc

  26. foarte bun !!!!!!!!!

  27. TEO esti cea mai tare !
    FELICITARI !!!!

  28. BUN

  29. Andreea

    Fac mereu reteta asta si multe altele de pe blog.ul tau. Practic am invatat sa gatesc cu ajutorul tau. Ce imi place la acest blog e ca retetele imi ies, sunt explicate in pasi simpli si pe intelesul tuturor, sunt accesibile ca si cost/ingrediente, sunt super pentru mese in familie! Multumesc!! Tine.o tot asa!

    • Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase! 🙂 Te pup si sper sa gatesti tot “cu minte” de acum inainte! 🙂

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.