Bloguri culinare

Ca de obicei, in primul si-n primul rand trebuie sa va multumesc ca ati raspuns la poll, iar in al doilea rand chiar speram sa spuneti ca gatiti inspirandu-va de pe site-uri si bloguri culinare.

Cand eu am inceput sa gatesc, mama mi-a pus la dispozitie 3 carti de bucate, o Silvia Jurcovan din 1987 dar inca de mare angajament, Retetele lui Colea, o editie recenta, putin mai moderna decat Silvia, dar nu chiar ce-mi doream eu si mai apoi “La masa cu Jamie” a lui Jamie Oliver pe care o indragesc si din care din pacate am gatit doar doua retete.

De ce? Pentru ca la fel ca si voi prefer blogurile si siteurile culinare din indiferent ce parte a lumii, insa cu singura conditie ca siteul sa nu se prezinte sub forma anosta a unei carti de bucate, respectiv un text alb si negru, fara poze, fara prea multe explicatii si fara suflet si personalitate. Intotdeauna am preferat o reteta care dezvaluie cateva putin din sufletul bucatarului, decat o insiruire de ingrediente si pasi ce trebuiesc urmati.

Cand am primit pe blog 2 comentarii foarte urate, de la aceeasi persoana, am stat si m-am gandit daca nu e momentul sa scot comentariile de pe blog si sa-l las pe fiecare in durerea lui, exact ca o carte de bucate: daca nu ti-a iesit reteta propusa de Colea, doar n-o sa-l suni acasa sa-l injuri de mama, nu?

Eu insa m-am gandit ca asta inseamna un blog culinar: sa va dezvalui putin din viata mea, sa va primesc in bucatarie, sa va servesc cu ce am mai bun si mai ales sa va raspund la intrebari si comentarii asa cum nu o fac revistele, cartile de bucate si alte site-uri culinare.

Va multumesc inca o data ca ma cititi!

15 Comments

  1. Draga Teo, nu-i baga in seama pe cei care scriu urat! Mereu se va gasi cate unul care sa critice sau sa vorbeasca de rau… Daca am da importanta la asemenea insi ce ar mai fi de noi?! Tu fa-ti treaba ca pana acum si pls nu scoate comentariile ca tre sa spunem daca ne plac retetele! Blogul meu:
    http://floridecires7.blogspot.com/
    Te astept!

  2. Alina T

    Draga mea,
    Inca imi mai aduc aminte,si uneori imi e chiar dor,de cum era cand eram insarcinata…pot spune cu mana pe inima ca a fost cea mai frumoasa parte din viata mea pana l-am nascut pe bebe.
    Oamenii sunt rai,mai ales cand sunt incapabili sa reuseasca in viata,pe orice plan,devin si mai frustrati.Mai ales cand vad ca tu ca sotie si mamica “cu experienta” si cu bebe la purtator,care ai si un job, ca mai ai si un blog de succes…si nu unul oarecare,unul destul de personal in care arati de ce esti capabila si ca dovedesti ca retetele pe care ni le propui sunt probate inainte.
    Stiu ca doare,mai ales ca e munca ta,si e munca sa faci un blog cum e al tau,dar nu te lasa.Bucurate de perioada asta din viata ta si mai ales FII MANDRA de tot ce ai realizat pe blog sau in viata personala.
    Cine e om cu caracter si cu decenta stie sa aprecieze ceea ce faci tu pe blog,cine nu…nici nu merita sa irosesti un al doilea gand pentru persoana lor.
    Te pup si multa putere in continuare…din cate vad eu nu mai e mult si vine barza…

  3. Ina, multumesc frumos pentru ce mi-ai spus :*:*

    Alina, ce sa zic? comentariile tale, ale Inei si ale celor care mi-au scris atat de frumos, m-au facut sa zambesc si sa nu simt ca fac degeaba ce fac….

    Barza vine la inceputul lui noiembrie si o asteptam cu sufletul la gura, sa ne aduca minunea noastra 🙂

  4. Sa ai parte de un copil sanatos si sa-ti dea Domnul intelepciune ca sa-l cresti! te pup!

  5. www.ardei-iute.ro

    Este plina lumea de rautaciosi si rau intentionati. Ei nu conteaza.
    Ai un blog excelent.

  6. Daneza

    Draga Teo,eu va multumesc celor care va faceti timp sa publicati aceste experiente de viata si cultura a bucatariei.E un hobby minunat.Va multumesc ca existati.Eu sunt o romanca dar de 4 ani locuiesc in Germania si sunt casatorita cu un italian.Asa ca am nevoie mereu de idei noi si originale.In ceea ce priveste computerul sunt relativ incepatoare si n-am un blog dar sper.Asa va voi putea impartasi si eu din retetele mele.Va imbratisez pe toate.Am scris doar pe blogul tau ca s-a nimerit sa reusesc sa intru in comentarii.Nu radeti ca in putinul timp pe care il am ma concentrez si asupra computerului.Eu sunt coafeza o meserie care cere destul de mult ca sa poti fii mereu la inaltime.daneza1967

  7. georgeta

    am remarcat de mult blogul tau.foarte reusit.

  8. Stephanie

    Nu pot sa inteleg cum poti scrie ceva urat despre un blog culinar. Inteleg disputele de pe blogurile de opinii si atitudini, dar asa… Eh, mergi mai departe, ca tot ce faci, faci bine.

  9. silplis

    felicitari pentru blog. Nu-i usor…
    Vin si eu cu blogul meu: http://www.simplis.wordpress.com

    Spor la treaba!

  10. happy_rebeca

    am fost chiar uimita cand am gasit acest blog cu atatea retete pe care chiar doream sa le aflu intr-o zi…multumesc mult si chiar cred ca merita sa facem din retetele pe care le explici cu atata rabdare. mult succes pe mai departe!

  11. cristemelie

    buna teo .1 pot sa zic k de cand am descoperit blogul tau intru in fiecare zi sa mai citesc cate ceva si sa mai gatesc…..pot sa spun k nu sunt o specialista in bucatarie dar de la tine am invatat multe lucruri …te pup

  12. Poliana

    Draga Teo,
    Iti multumesc mult pt toate retetele minunate pe care le-ai postat aici. Am ramas fidela multora dintre retetele tale fara a mai incerca altele (papanasii, puiul cu ananas, buletele de cascaval) si, pe langa toate acestea mi-au fost inspiratie de baza altele (pt ca noi nu mancam porc). De aceea, te rog sa nu te superi ca ti-am adus multumirile mele calduroase pe site-ul pe care tocmai l-am lansat: http://www.raksha.ro
    Multa sanatate si putere de munca in continuare!

  13. Mihaela

    Buna Teo, acum am vazut ce ai scris si acum comentez si eu 🙂 Am inceput sa "bloguiesc" cum s-ar zice din anul asta si retetele pe care le aveam mai demult scrise sau salvate nu aveam si originea de unde le am. Acum am vazut ca pentru buletele de cascaval de aici am luat reteta, pe care am modificat-o pentru ca aici nu am aceleasi ingrediente ca in tara. M-am mai inspirat de la tine pentru blatul de amandina, pentru crema am alta idee de reteta 🙂 Asa ca multumesc pentru idei. Si carcotasi se gasesc peste tot. Asa santem noi romanii, cineva trebuie sa fie Gica Contra.
    Cat despre bloguri, si eu incerc sa scriu ceva despre reteta respectiva, cateodata ma gandesc destul de mult, dar asa simt eu ca trebuie, ca cel care vine sa ma citeasca sa ma inteleaga mai bine.
    Happy Blogging 🙂

  14. Draga Teo,multa sanatate si putere de munca. Sunt retete fff delicioase..am incercat cateva Felicitari pentru blog !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.