Salata de vinete

Salata de vineteSe pare ca bebe pofteste la salate de vinete, drept urmare in drum spre casa de la socri, a fost musai sa oprim la Hateg, sa-mi cumpar din Spar 100g de salata de vinete si o franzela si sa mananc in masina… dar nu m-am lasat, cum am ajuns acasa mi-am facut si eu. Si cum nu sunt adepta, vinetelor congelate (ma refer la cele din magazin) am prajit vinetele in varianta clasica si am facut o mega salata.

Avem nevoie de:
– 4 vinete mari
– o ceapa mare
– maioneza
– sare

Coacem vinetele pe plita, pe toate partile pana se inegresc si coaja vine jos foarte usor. Le curatam bine de coaja, le taiem codita si le tocam. La inceput eu le toc cu batatorul, pe urma le dau putin prin blender pt ca imi place salata cat mai pufoasa. Tot prin blender dau si ceapa sau daca am chef, o toc marunt marunt. Reteta pentru maioneza de casa, o gasiti AICI.

Le amestecam pe toate si balotam rezultatul final 😀

26 Comments

  1. super .. am facut si eu saptamana trecuta vinete… tot cu pofte eram si eu … insa mai pun si un strop de zeama de lamaie ..mi se pare ca le da un gust mai bun ..

  2. Cu zeama de lamaie inca nu am incercat, dar data viitoare clar se face si asta, ca doar ce e de pierdut? 😀

  3. Anonymous

    Vinetele au iesit perfecte, am folosit ceapa verde si am pus o jumatate de lingurita de maioneza si am stors o felie de lamiie/

    Super

    Lucia

  4. Karmin

    Eu le fac la fel, dar in loc de ceapa, pun usturoi, ai incercat? ies foarte foarte bune 😉

  5. Salut, Karmin 🙂 DIn pacate, incerc sa ma limitez cu folosirea usturoiului pt ca imi face foarte rau la stomac…dar cu ceapa si mai ales ceap verde, imi plac foarte mult si nu ma supara asa tare 🙂

  6. sarah0815

    mm..laptic…si vinetele ies si mai albe, nu oxideaza asa..fara suc de lamaie, stim ce se intampla cu laptele cand da de lamaie:D, but hey, e o sugestie doar

  7. am invatat si eu un secret legat de vinete, ies mai bune daca in maioneza nu se pune deloc mustar 🙂

  8. Fiecare cu secretul lui…

  9. nici eu nu pun mustar in maioneza, in schimb storc putina zeama de lamaie( o inalbeste si ii mai taie din grasime), iar la salata de vinete, ceapa o calesc( undesc)putin si o dau prin robot odata cu vinetele…iar apoi adaug maioneza :))…si mai adaug si in salata zeama de lamaie, iar daca am chef si provizii, toc si rosii si ardel verde in salata….

  10. e suppper blogul tau….din greseala am dat de el….sau mai bine zis:cine cauta gaseste :)))…mi-am scos pârleala cu reteta ta de cordon bleu…saptamana trecuta:)))))

  11. phoebe

    Teo am si eu o intrebare as dori sa fac mai multe pt maine adica un bufet suedez mai complex si mi-as dori si vinete dar nu mai am timp sa stau sa le coc crezi ca sunt bune cele congelate?Te rog ast raspuns daca poti.ms mult

  12. Phoebe, vinetele congelate din comert sunt ok 🙂 le poti folosi linistita

  13. cristina

    Buna seara Teo!
    Eu mai pun la salata de vinete si dovlecel oparit si scurs (nu mai este asa de grea la stomac) si uneori pasta de susan.

  14. E SUPER BUNA DAR CU USTUROIE SI MAI BUNA SI UN PIC DE PATRUNJEL……MAMA MAMA….HAI CA MI-ATI FACUT POFTA…..

  15. Anonymous

    Ce parfum de vara tarzie imi inspira salata de vinete…Parca simt aroma tuturor legumelor din gradina bunicii. Am si eu un secret legat de salata de vinete: pentru a le elimina gustul usor amar si intepator, dupa ce le coc si le indepartez coaja si coditele, le pun usor intr-un castron larg cu apa rece pentru vreo 2 ore. Apoi le las sa se scurga bine si abia apoi fac salata. Iese mai fina si nu te mai deranjeaza la ficat sau stomac.
    alina

  16. Valy si Deima

    Buna treaba !
    Sotia mea e inebunita dupa salata de vinete si ma simteam stingher ca nu stiu cum se prepara , dar acum voi iesi pe scena si am sa ii fac o surpriza.
    Multumesc

  17. izzabela

    salut:)
    am si eu o intrebare legata de maioneza.
    de cate ori am incercat sa fac, nu mi-a iesit. am incercat sa fac cu oua crude, cu unu crud , unu fiert, am pus de la inceput putin ulei(nu am turnat cu sticla), am invartit in aceasi directie..am pus si mustar..nu-mi iese.nu ca se taie..nici macar nu se ingroasa..oare ce nu fac bine

  18. Anonymous

    si eu pun usturoi pisat in ele in loc de ceapa, ies mai gustoase; se aseamana un pic cu ciupercile cu usturoi si maioneza;
    dar ….fiecare cu gustul lui; mie imi face rau ceapa asa ca prefer usturoiul ;
    Teo , poate postezi cateva retete mai speciale ptr masa de Craciun si Revelion; le astept cu nerabdare
    luminita

  19. Anonymous

    Ce de retete!!! Si la noi, in Moldova se gateste bine…dar Teo le stie pe toate:)! O sa-i pregatesc lui Gabi, iubitul meu, ceva special, am de unde alege.
    Apropo: prajiturile lui preferate , sunt cele cu crema de vanilie. Teo, dupa parerea ta, care e cea mai gustoasa prajitura cu vanilie si cum se prepara ea?

    Salutari de la Iasi,
    Maria Palade:)

  20. mira86

    Felicitari pentru blog!
    Salata de vinete este grea pentru fiere/ficat din cauza maionezei,eu o fac cu dovlecel crud dat pe razatoarea mica stors putin +ceapa+usturoi+ardei gras tocat marunt+patrunjel+ulei de masline=
    o salata super.
    Draga Teo am vazut ca folosesti foarte mult maioneza si eu foloseam pina acm citiva ani dar din cauze de greutate am renuntat si in loc folosesc un dresing de iaurt+mustar+mirodenii este foarte gustos.

  21. Cristina

    Eu fac maioneza de casa de foarte mult timp doar din galbenusuri crude, e mult mai gustoasa dupa parerea mea si nu mi s-a taiat niciodata. Cand faceam cu oua crude si fierte, la fiecare a patra oara mi se taia. De fapt, nu am inteles niciodata care ar fi rostul acelor galbenusuri fierte in povestea asta…plus ca asa cum o fac eu, aduce mai mult cu maioneza din comert, care personal mi se pare mai reusita ca si gust decat cea de casa ( ma refer la cea traditionala din oua crude+fierte ). Acum daca mananc undeva maioneza de casa in felul ala si fara zeama de lamaie, de la micile probleme cu fierea, pur si simplu imi e greata si nici nu am simt bine dupa.

    • maioneza cu galbenusurile fierte se facea pe vremea lui Ceausescu de bucatari profesionisti pt ca erau obligati(pt a preveni eventuala imbolnavire cu Salmonela)asa s-a ajuns la maioneza asta …

  22. marina

    de departe cea mai buna reteta de salata de vinete. o fac de cativa ani incoace si de fiecare data iese la fel de buna!

  23. Alexandra

    Teo, te rog, ajuta-maaa. Imi poti spune cum pot face o salata de vinete gustoasa, fara maioneza, astfel incat sa-i pot da fetitei mele de aproape 2 ani? Multumesc frumos :-).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.