Din punctul meu de vedere asta e mancarea perfecta pentru o zi de post, se si prepara ff usor si repede, iar daca nu toata lumea din casa tine post, o poti servi ca si garnitura langa altceva.
Pentru 4-6 portii (depinde cat de infometati sunteti) avem nevoie de:
– o cana de orez (de 250ml)
– 2 borcanele de ciuperci (500g ciuperci proaspete)
– o ceapa mare
– o cana (eventual + jumate) de apa
– o lingura de boia
– patrunjel
– condimente dupa gust (cei de la Fuchs, au condimente speciale pt pilaf, foarte bune)
Taiem ceapa marunt si o calim. Cand ceapa este aurie adaugam ciupercile taiate bucatele si le calim impreuna cu ceapa. Dupa aproximativ 5-10 minute (5 minute la foc iute, 10 minute la foc lin) punem peste ciuperci o cana de apa, boiaua (eu folosesc boia dulce) si restul de condimente. Lasam sa fiarba la foc mic cca 10-15 minute, in cazul ciupercilor la borcan sau mai mult 20-30 de minute in cazul ciupercilor proaspete (de aceea si ziceam o cana jumate de apa pt ca va scadea f tare la fiert si mai trebuie adaugata).
Separata fierbem orezul dupa instructiunele de pe pachet si cand ciupercile sunt gata il amestecam cu compozitia pt ciuperci si patrunjelul tocat marunt si cam asta e. Se acopera oala cu un capac si se mai lasa pe foc cca 5 minute sa se intrepatrunda aromele.
Pofta mare!
intr-adevar e o reteta delicioasa.si eu o fac uneori in post dar pun si usturoi cand calesc ceapa.mi se pare ca-i da un gust si mai bun.
mmmmmmm, este o tortura pentru mine blogul tau, mai ales atunci cand ma aflu la munca. dar nici nu ma pot abtine sa nu arunc un ochi, ca de citit nu citesc =))
Totul arata suuuuper…..
eu mai iau legume mexicane,(pe langa ciuperci) care le calesc si cu putina ceapa,bulion,dupa care adaug si putina apa, sa mai fiarba putin…si bineinteles, condimente dupa gust
retete delicioase care iti lasa gura apa :).am sa incerc si eu cateva,ptr ca merita :).ne-ai deschis apetitul 🙂
Cred că ar merge şi cu morcovi. Şi un ardei. Sau cu mazăre… Mai multe. Eu prefer fără boia. E mai alb aşa, mai curat.
Draga Teo … merci pentru retetele minunate pe care le-ai postat pana acum … cu siguranta imi vor salva zilele studentiei suprasaturate de mancarea de cantina! Am o mica mare intrebare: spuneai ca ai gasit acel aparat de waffe in Auchan, dar sincer nu am gasit si deja de doua luni incoace tot vizitez, cu insistenta, raionul cu aparatura electrocasnica din hipermarket!!! Felicitari pentru blogg si mersi din suflet pentru tot ce gasesc aici:)!
Lee, aparatul de waffe de la Auchan a fost ultimul pe care l-am cumparat chiar eu… iar dupa aceea nu am mai vazut pe raft.
Poti eventual sa te inscrii la concurs si poate il castigi 🙂
Spor la gatit!
foarte buna reteta.am preparato si mia esit delicioasa..
delicios
uite ce`am gasit yummmi
astazi am sa gatesc si eu ceva de genul … dar cu morcovi, mazare si ciupercute 🙂
va pup
movulina 🙂
He he, salut Movu! Sa faci pilafu ca e foarte bun! Te pup si mi-e dor de tine
Buna Teo,
Am gasit exact aceeasi reteta pe gustos.ro, dar postata de altcineva. Inclusiv poza e cea de la tine.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/retete-vegetariene/pilaf-de-orez-cu-ciuperci.html
sunt superrrrrr incantata de ceea ce am gasit aici…. imi place mult blogul tau Teo te felicit sincer…si intru cat de des pot.
felicitari Teo…. sunt super incantata de blogul tau…acum ca l-am descoperit..o sa intru zilnic
am fc si eu astazi pilaf de orez k ciuperci si langa pilaf am pus niste ficatei. Totusi knd va puneti la masa sa nu uitai de ceva muraturi k sa mearga si mai bn. Pofta mareeee k eu am avut si mss de reteta.
Mulţumesc pentru reţetă e foarte bună.
e super retete , ar merge langa orez si un sos cu carne de pui cu usturoi
ar merge, da da:)
thx teo :*
chiar imi era pofta…si nu stiam cum sa fac..
u saved me 😀
chiar acum ma apuc sper sa imi iasa gustos
gustos abia astept sa vad ce iese.
Foarte bun pilaful, de cand ti-am incercat reteta numai asa il fac. Felicitari!
bunatate bv bv bv bv bv
Cred ca am gresit ceva.o ora am fiert ciupercile si nu sunt fierte.nu stiu ce ciuperci am luat dar merge.
Chiar imi place reteta