Friptură de porc în untură

Asta e una dintre fripturile mele preferate, executata de Buni de cand imi aduc eu aminte si a fost absolut necesar sa preiau si eu reteta.

Avem nevoie de:
– 500g snitele de porc (ceafa) taiate nici prea gros, nici prea subtire.. cam la 2cm felia
– 3-4 linguri de untura
– apa dupa ochi (cat sa acopere carnea)
– condimente: sare, piper, condimente specifice pentru gratar

Intr-o tigaie, incingem untura si prajim carnea pe ambele parti, pana se rumeneste bine, apoi mutam carnea intr-o cratita turnam peste ea untura in care s-a prajit, apa cat sa acopere bine carnea, condimentam si lasam sa fiarba inabusit la foc mic pana cand se inmoaie carnea.

Cam asta este: o friptura suculenta, moale si aromata, numai buna garnisita cu niste orez cu ciuperci.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

5 Comments

  1. Amalia

    Teo buna friptura, mai ales daca ii cu untura in loc de ulei.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. sabina

    Vroiam sa te intreb…nu putem sa punem apa direct peste carne si untura..acolo unde am prajit prima oara? 😀
    Nu ma pricep la gatit…deloc..fac totul doar dupa site-ul tau…nu critic,nu judec, doar mi se pare mai usor asa…:)
    e gresit?:D

    ti-am zambit,
    sabina

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Sabina, dreptate ai tu 🙂 DAR, cum faci mai multe bucati de carne si nu doar 2-3, o sa ai nevoie de o cratita adanca, care sa iti permita s apui destula apa cat sa acoeper carnea, ca sa se faca cum trebuie, stii? IN plus, eu de multe ori strecor untura pe care o torn peste carne in cratita, ca sa elimin eventualele reziduuri de la prajeli.

    Pusi!

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  4. danutza

    Te-am descoperit de curand si in seara aceasta am hotarat sa cer ajutor.Sunt mai la inceput in ale bucataritului si poate ma ajuti si pe mine cu cateva secrete:D:D…Acuma e friptura pe aragaz sper sa iasa.. nu de alta, dar de obicei mi se cam rupeau dintii in ea:D…adica o faceam cam la fel doar ca puneam apa fierbinte treptat..oare sa nu fii pus destula…sau prea multa? Poate suna cam “tampitica” strigarea mea dupa ajutor, dar …nah:D ce sa fac?… omul cat traieste invata:*:)
    Merci anticipat… te pup

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  5. buna danutza! cred ca depinde foarte mult de carnea alease pt friptura. daca e foarte “atzoasa” ai toate sansele ca friptura ta sa fie tare ca o talpa de adidas

    nu de alta, dar si eu am patit de cateva ori!

    mai mult succes pe viitor! sper sa-ti iasa bine 🙂

    VN:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.