Chec de carne

Asta e una dintre retetele pe care mama le-a aduc acasa in ultima vizita in tari straine si asta e prima data cand o incerc. A iesit ff buna, e buna si calda si rece, in varianta rece am mancat-o in sandvich, in varianta calda, cu garnitura de cartofi rustici. Sa ma repet, sa nu ma repet? Bine, ma repet: ffff buna!

Ne sunt trebuincioase:
– 500 g carne tocata,preparata ca pt chiftele (cu 3 catei de usturoi, 1 ou, verdeata, condimente pt chiftele de la Fuchs, sare, piper, 2 felii de franzela inmuiata in apa si stoarse bine)
– 3 oua fierte tari
– cascaval ras
– verdeata (ierburi de Provance in cazul meu)
– o lingura de unt, o lingura de pesmet

Tapetam o tava de chec cu unt+pesmet, apoi punem jumate din cantitatea de carne tocata. Taiem ouale in jumatati pe lung, jumatati pe care le asezam una langa alta, pe mijlocul checului, apoi punem al doilea strat de carne tocata. Presaram casul ras si ierburile pe deasupra, dam la cuptor, la foc mic (ca sa se intrpatrunda aromele) cca 45 de min – 1 ora.

A iesit ceea ce vedeti mai jos, un chec asemanator cu drobul mi s-a parut mie (la chip si asemanare) si chiftelos la gust 🙂 Tare buuun !!!

32 Comments

  1. ‘ai de capu’ meu! daca o tii asa, o sa ajunga crashu de 14kg.

  2. Da, Doro, asa, razi de mine :(( Si sa nu ajunga dani de 14 kg, ci de 140 😀 sper sa nu, totusi!

    Eu frumos v-am invitat la noi sa va imbuib cu bunatati, da daca nu vreti sa veniti… :-<

  3. Wow, Teo, mi-ai reamintit de chifteaua mea “uriasa” :)) …pe care n-am mai facut-o de mult…
    Am facut-o si asa, sub forma de chec, ca si tine dar si sub forma de chiftelute individuale…si nu doar cu ou in mijloc ci si cu patratele de cascaval, spanac, crutoane de paine prajita sau rosii cherry…si alte mii de combinatii 😀

    Foarte gustos trebe sa fi fost! 😉
    Pupam bucatareasa frumoasa si talentata!

  4. Lauraaaa, tu stii ce tare ma bucur eu cand ma vizitezi! buna idee mi-ai dat cu diversele umpluturi pt chifteloaca uriasa! Mama mi-a zis sa fac cu eu, ca e ff buna, asa ca pt tprima incercare, am lasat cu ou!

    Te pup si pup piticul drag mie!

  5. Amalia

    Teo ,ti-a iesit foarte frumoasa rulada, o stiu si eu, mama o facea de sarbatori sau ocazii deosebite, de Craciun punea in loc de ou carnat afumat. Felicitari !

  6. Mersi, Amalia :* Sa stii ca m-am gandit si eu la varianta cu carnatz afumat inauntru, da ma gndea sa nu fie carne cu carne si cu…carne :)) da daca tu zici ca ati mai facut asa si e buna, ma bag sa incerc si eu, data viitoare!

  7. simina.iacob

    wow ce bine arata, sper sa o fac si eu curand. am mai luat zilele trecute o reteta si am stat cu laptopul in bucatarie urmarind reteta.multumesc pt ajutor 🙂

  8. Anonymous

    Cam cate grade ar insemna foc mic la cuptor? Nu de alta, dar unii sunt incepatori in bucatarie si Revelionul e acus…

  9. Teo draga,
    Ai facut bunatatea cu carne de porc, vaca sau amestecata?

  10. Dana, am folosit carne de porc, dar se poate face cu orice fel de carne, in functie de preferinte 🙂

  11. Anonymous

    draga teo,te urmaresc de mult si de cateva luni bune gatesc dupa retetele tale.sunt in concediu pt k am o bebita de 8 luni si am timp de gatit.vreau sa iti multumesc din suflet pt k m-ai invatat sa gatesc.ce sa gatesc pt duminica?sunt mancaruri traditionale de paste?te pup.

  12. dora sabau

    Am facut si checul de carne…:) fffff bun eu am pus si cateva linguri de supa de pui peste inainte sal bag la cuptor sa fie mai fraged…oricum sssuuuper bun sotul meu e topit dupa el ! apropo si eu sunt ardeleanca din baia mare te pup si felicitari inca o data

  13. adriana marilena

    …da, e foarte bun acest chec de carne. Eu obişnuiesc să folosesc 1/2 cantitate carne de curcan şi cealaltă jumătate carne de porc, deşi iasă minunat şi numai cu carne de curcan( e mai light ).În acest caz trebuie pusă puţină grăsime, curcanul fiind mai sec. Tot din considerentul sănătate,am înlocuit usturoiul cu ceapă de apă (aceea care nu pişcă) tăiată cât mai mărunt posibil şi lăsată să stea vreo 15 min cu sare de mare .
    Sunt întru totul de acord cu Teo, ierburile din Provence sunt minunate, le folosesc de cand au aparut pe piaţă . Dar nu e de neglijat nici varianta în care se foloseşte mărarul, pătrunjelul şi frunzele tinere de ţelină .
    Felicitări Teo, se vede de la o poştă că găteşti cu suflet, cu pasiune ! Numai ce-am descoperit blog-ul tău. Sunt sigură deja că voi mai veni pe-aici . Salutări călduroase şi toate cele bune !
    Adriana

  14. adriana marilena

    …da, e foarte bun acest chec de carne. Eu obişnuiesc să folosesc 1/2 cantitate carne de curcan şi cealaltă jumătate carne de porc, deşi iasă minunat şi numai cu carne de curcan( e mai light ).În acest caz trebuie pusă puţină grăsime, curcanul fiind mai sec. Tot din considerentul sănătate,am înlocuit usturoiul cu ceapă de apă (aceea care nu pişcă) tăiată cât mai mărunt posibil şi lăsată să stea vreo 15 min cu sare de mare .
    Sunt întru totul de acord cu Teo, ierburile din Provence sunt minunate, le folosesc de cand au aparut pe piaţă . Dar nu e de neglijat nici varianta în care se foloseşte mărarul, pătrunjelul şi frunzele tinere de ţelină .
    Felicitări Teo, se vede de la o poştă că găteşti cu suflet, cu pasiune ! Numai ce-am descoperit blog-ul tău. Sunt sigură deja că voi mai veni pe-aici . Salutări călduroase şi toate cele bune !
    Adriana

  15. adriana marilena

    …da, e foarte bun acest chec de carne. Eu obişnuiesc să folosesc 1/2 cantitate carne de curcan şi cealaltă jumătate carne de porc, deşi iasă minunat şi numai cu carne de curcan( e mai light ).În acest caz trebuie pusă puţină grăsime, curcanul fiind mai sec. Tot din considerentul sănătate,am înlocuit usturoiul cu ceapă de apă (aceea care nu pişcă) tăiată cât mai mărunt posibil şi lăsată să stea vreo 15 min cu sare de mare .
    Sunt întru totul de acord cu Teo, ierburile din Provence sunt minunate, le folosesc de cand au aparut pe piaţă . Dar nu e de neglijat nici varianta în care se foloseşte mărarul, pătrunjelul şi frunzele tinere de ţelină .
    Felicitări Teo, se vede de la o poştă că găteşti cu suflet, cu pasiune ! Numai ce-am descoperit blog-ul tău. Sunt sigură deja că voi mai veni pe-aici . Salutări călduroase şi toate cele bune !
    Adriana

  16. Foarte buna idee, Adriana, mersi!

  17. Anonymous

    asta este o reteta nemteasca din zona berlin….se numeste falsche hassel 😛 mot a mot inseamna iepure fals:P e suuuuper buna!!! si pozicile tale arata super cred k ti a iesit k la mama ei:)

  18. Anonymous

    iese foarte bun si daca maruntesti sau toci ciuperci in acest chec de carne

  19. Anonymous

    Combinatia carne+ou nu este recomandata!Trebuiesc evitate astfel de combinatii care nu fac bine sanatatii!Amelia

  20. monica

    alta reteta superba pe care am pus-o pe lista pt masa de Pasti!

  21. Anonymous

    icearca reteta lui Wolfgang Puck cu bacon wrap is good

  22. alice_valeria

    Chiar carne cu carne sicu… carne fac eu de sarbatori.Intre cele doua straturi de carne tocata cu imbunatatiri pun un fir de cabanos, iar carnea tocata o astern pe un cotlet desfacut si batut cu ciocanul pana se face de 40/20 cm. Le rulez pe toate si le dau la cuptor…! E minunat si rece, pe platoul de aperitive,dar si calda, cu garnitura si salata!

  23. Anonymous

    Buna draga Teo! Stii totusi am o intrebare la reteta data: carnea asta tocata nu trebuie mai intai de toate sa o calesc in tava cu ceva ulei si ceapa dupa care o aranjez in tava de cuptor, si atunci cind aranjez totul in tava nu trebuie sa adaug nici apa nici macar un pic de bulion? ca daca nu voi adauga nimic solid reteta nu se va primi uscata si sfarimicioasa.
    Ati multumesc pt timpul acordat.
    Irina

  24. Buna Irina. Nu trebuie calita carnea, se face in cuptor. Daca folosesti carne de porc sau amestec de porc vita este suficient de grasa pentru a se coace fara adaos de apa sau bulion si nu iese seaca deloc.

  25. Alina Alexandra

    Draga Teo, am facut si eu si a iesit incredibil de buna :-). Mersi

  26. http://mamasiiubita.blogspot.com/

    Arata foarte bine. Cred ca o sa mearga de minune la aniversarea fiului meu ca aperitiv.

  27. http://mamasiiubita.blogspot.com/

    Pare tare bun, iar carnea este "leguma" mea preferata.

  28. Anonymous

    FFF buna reteta. Am incercat-o si eu. E delicioasa! Am renuntat sa mai fac chiftelute.
    Multumesc mult Teo!!!

  29. Salut! Azi am gasit aceasta reteta si ma gandesc sa o incerc (mie de obicei nu-mi iese nici o reteta…intotdeauna arunc ce gatesc 🙁 ). Dar aceasta reteta m-a incurajat sa o incerc.. Am o intrebare: daca folosesc telemea in loc de cascaval are ceva? Merci!

  30. andreea

    buna teo:)de cand am gasit acest blog gatesc numai retetele tale si o sa le fac pe toooaatee;) pt ca sunt foarte simple si accesibile pt orice buzunar, dar mai ales fff gustoase acum e la cuptor checul cu carne sper sa iasa buunn! te pup

  31. alecsia

    Arata super bine checul! Maine seara va fi si la noi pe masa 🙂

  32. alecsia

    Am facut checul, l-am si papat…Delicios. Nu a iesit chiar perfect ca am omis sa pun painica in aluat dar pentru prima data a fost suuuper ok! Multumesc din suflet Teo!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.