Cu blatul obtinut mai devreme (reteta o gasiti aici) am zis ca facem tort cu capsuni. In acest scop, avem nevoie de:
– 1 litru de lapte
– o cana de zahar
– 4 linguri de faina
– un plic de budinca de capsuni
– 100g de unt
– 500g capsuni
Se fierbe laptele cu zaharul si se lasa la racit (ideal este sa se si urmareasca procesul indeaproape ca sa nu va dea laptele in foc, ca si mie). Cand e rece se amesteca cu faina si praful de budinca pana se omogenizeaza, apoi se pune din nou la foc mic, mestecand in continuu pana se ingroasa. Se da la o parte de pe foc si se adauga untul batut spuma. Taiem interiorul blatului, lasand cca 1 cm la margine si scobim frumos cu degetelele. Partea pe care o scobim din tort o maruntim bine bine si o amestecam cu o esenta de rom.
Se toarna o parte din crema in blat, apoi se aseaza peste ea capsunii (nu uitati sa lasati cativa capsuni deoparte pt decorare). Peste capsuni se toarna din nou crema si drept capac se pun firmiturile scobite din tort.
Marginile tortului se ung si ele cu crema si apoi se orneaza cu firmituri. Cam asta e, un tort usor, nu foarte dulce, dar foarte aromat. Enjoy!
buna teo! am o intrebare la retela asta. dupa ce e gata tortul se tine la rece?cat de tare devine crema? nu curge la taiere?
nu prea sunt fana budincilor sau a cremelor cu faina si ma gandeam chiar sa inlocuiesc crema cu un mousse fresh de capsuni…da-mi un sfat.merci anca
Salut Anca! CRema devine destul de tare dar tortul trebuie oricum tinut la frigider pt ca e toropeala asta afara. daca vrei sa folosesti mousse, este pe blog o reteta de tort cu mousse de capsuni, o poti folosi pe aia, e foarte buna. Spor!
bna teo, se mai poate folosi si spuma de capsuni , din platul de tort se decupeaza un capac,lasandu-se cam 2 cm pe margine , se scoate miezul blatului pe care il sfarmitam si il amestecam cu spuma de capsuni si cateva capsunele intregi sau taiate in jumatate , depinde de cum doreste fiecare si de cat de mari sunt capsunii , se pune capacul deasupra si se orneaza cu frisca si capsuni. cu cat se tine mai mult la rece cu atat este mai bun. eu il tin la frigider,neornat, pana a doua zi cand il ornez inainte de al servii, este mult mai bun deoarece se insiropeaza singur
Am inteles, dar de blat nu specifici nmk!!!!! Cum fac blatul??? Il cumpar???
chiar primele randuri scrie de blat si in paranteza este un aici si acolo dai clic si vezi reteta.daca nu. la categoria de torturi prima reteta este de blat de tort, aceea e reteta!! e o reteta de blat extrem de buna! o folosesc si eu mereu
Felicitari pentru ideea acestui blog.
Sunt in cautarea unor retete de dulciuri (sanatoase) pentru copiii ce participa taberelor noastra. Nu puteti ajuta sa "inovam" cateva retete din care sa rezulte dulciuri sanatoase si haioase pentru copii ce fac sport?
Salut Teo!Felicitari, mia placut foarte mult acest tort nota 10!!!