Pt ca pofticiosii mei iubesc shaorma, dar din pacate am auzit tot felul de povesti horror despre fast-food-uri, am ajuns la concluzia ca ce e facut in bucataria mea nu e minciuna,asa ca am hotarat sa fac shaorma de casa 🙂
Sa incepem cu lipiile, despre care am tot citit pe alte site-uri ineptii de genul “mai bine le cumperi decat sa te chinui sa le faci”…sincer, au fost foarte simplu de facut. Pt lipii avem nevoie de:
– 500 g faina
– 200 ml apa calduta
– un plic de drojdie uscata
– o lingurita sare
– o lingurita zahar.
In apa calduta se amesteca zaharul, sarea si drojdia, pana cand se omogenizeaza. Apoi inglobam si faina, in ploaie. Se framanta un aluat suplu si elastic, care se lasa la crescut 30 de min la caldurica. Din acest aluat rupem cate o biluta, pe care o intindem bine pe o planseta cu faina, cat de subtire cu putinta. Lipiile se coc in tava de teflon, fara pic de ulei sau grasime. Se coc pe ambele parti, insa aveti grija ca se fac repede si se poate sa le ardeti (cum am facut eu cu prima :p). Din aluat se obtin cca 9-10 lipii.
Apoi pt a umple shaorma, avem nevoie de:
– pulpe de pui dezosate (cantitatea difera in functie de cati haple sunt la masa 🙂
– cartofi
– varza alba proaspata
– castraveviori murati
– maioneza
– ketchup
Pulpele se condimenteaza bine si se fac la gratar, apoi se taie in bucatele. Cartofii se prajesc in ulei (tipicii cartofi prajiti), varza se toaca si se amesteca cu maracr si o lingurita de suc de lamie si sare, castraveciorii murati se taie felii subtiri. Maioneza si ketchupul…se cumpara, pt ca nu am avut oua in acsa si nici nu am gasit la maga 🙁
In fiecare lipie punem carnita, peste cartofii prajiti si sub forma asta se baga la microunde 1 min. Apoi peste punem un linguroi de maioneza, castravetii, varza, ketchupul si rulam shaorma. Daca se zbate, o impobilizam cu folie de aluminiu 😀
Despre devorat nu va mai spun decat ca intr-o ora mai era..NIMIC din cele 7 shaorme pe care le-am facut si eu abia am apucat sa gust, de la sotul meu caruia i s-a facut mila ca nu mai apuc la ele si mi-a dat o imbucatura de la el =)) Ces a fac cu ei? Astia mi-s, cu ei defilez 🙂 Zicem cineva ca bucatarul trebuie sa aiba satisfactie nu in a manca ce a gatit ci in ai vedea fericiti pe cei care mananca bucatele sale 🙂
multumiri pentru reteta de lipii, o prestez chiar acum 🙂
in loc de maioneza mai este bun sosul din iaurt cu usturoi sau si tzatziki-ul, care este foarte racoritor (iaurt+usturoi+castravete ras si stors).
numai bine!
mie nu imi prea place tzatziki, dar se potriveste la shaorma 🙂 sa iti fie de bine
o reteta delicioasa care merita facuta. chiar azi am facut si a fost foarte buna. felicitari
oana draga, sa-ti fie de bine 🙂
Draga Teo : bravo, bravo, bravo ….esti the best …mii de multumiri pentru retete. Sa ne traiesti, sa ne inveti si de acum inainte numai bunatati. Pupicei la burtica lui BB.
daca-i fac reteta asta la al meu… ma si cere in casatorie…:))))) asa ca…merci mult, teo!!!
am facut si eu lipii ca si tine. foarte bune au iesit. multumim 🙂
dar mi-au ramas 2 si acum sunt tari ca piatra. si acum te intreb, poate stii: le pot inmuia in vreun fel la loc? pup burtos
Anki, pupam si noi burtixul, acuma cat mai avem ce pupa, ca imediat ii tinem in brate 🙂
cu lipiile ti-am raspuns dincolo: le bagi putin la cuptor sau la microunde :*
am facut si eu impreuna cu sotul shaormica ;)), a iesit demential, multumim de reteta :*
Azumi(miresici)
Eu pun carnea de pui la marinat cu iaurt, curry, chilli, un pic de oregano, zeama de lamaie si putin putin sofran (ca sa nu iasa amara) si las la frigider intr-un recipient acoperit pentru cateva ore. Am incercat si cu condimentul de la galeo care a aparut si a iesit buna, dar tot amestecat cu iaurt. Am citit ca in reteta de shaworma originala se pune si schiduf (fenugreek) dar nu am gasit nicaieri condimentul asta. Apoi o frig in tigaia de teflon fara ulei si adaug si sosul ala de iaurt care ramane.
Buna Teo!
Am dat recent peste blogul tau si m-a gadilat la simturile de bucatar si gurmand 😉 in legatura cu shaorma, si ca tot ziceai tu ca nu prea-ti prieste maioneza, iti recomand un sos pe care-l folosesc eu cand fac asa ceva: o lingura de maioneza din comert (exista si varianta mai slaba) doua-trei de iaurt mai grasut, un catel (doi, daca-ti place mai usturoiat) de usturoi tocat si gata sosul de shaorma. In mod ideal, daca ar fi sa respectam traditia, iaurtul ar fi de capra, dar iese la fel de delicios cu cel de vacuta. Daca vrei sa fii si mai extravaganta, in loc de sos de maioneza faci un sos din hummus (se gaseste de cumparat, dar e mai misto cand il faci singur), zeama de lamaie si putin ulei de susan.
Respectele mele,
Oly.
SUPER SUPER SUPER !!!!
Daca folosim o tigaie normala ,ce putem pune sa nu se lipeasca? unt?
Tine-o tot asa! Felicitari.
Nu te-ai gandit sa scoti o carte??
salut. mda, pot sa spun ca am avut o experienta de neuitat, afara ploua, niciun fast food prin zona, oricum shaorma nu iese buna decat intr un singur loc de unde o cumpar, asa ca imi doream de mult sa fac asa ceva acasa. ma declar un impatimit al acestui rasfat culinar, motiv pentru care, intre orele 12:30-03:00 am framantat coca, am umplut o bucatarie intreaga, am ars clatite si in final, dupa gratar, sos de usturoi, ketchup pikant si cartofiori m-am bucurat singur in noapte. Era adevarat! Shaorma de azi inainte trecuse pragul bucatariei mele definitiv. Cu crescutul nush cum a fost nu am inteles nimic, eu fiind in afara treburilor cu coca, sper ca pana maine dimineata sa nu ma doara stomacul prea tare. de aratat aratau identic cu cele din poza ta, numai ca mai mici ca nu am tigaie asa mare… Oricum, misto efortul meu, felicitari pt toata treaba cu shaorma, mai ales cu lipiile, care erau deja condamnate de catre cele din comert
sammy, in mod normal n-ar trebui sa se lipeasca daca e batuta bine cu faina. nu, nu vreau sa scot o carte, imi sunt de ajuns rautatile pe care le citesc zilnic pe blog, nu am nevoie de altele noi.
@anonimul din miez de noaptea, ma bucur ca ti-a placut reteta si mai ales ca ti-ai facut curaj sa o incerci 😀
mama a facuto si a iesit delicioasa bravo!!!continuati tot asa
Draga Teo,iti multumesc ,inca o data, pentru reteta de papanasi(i-am facut si au fost deliciosi!!!).vreau sa incerc si reteta de shaorma-este preferata mea.
draga mea ..felicitari…chiar imi place..azi te-am descoperit dar iti promit ca o sa te vizitez destul de des ….puici ..si tine-o tot asa
iuliana ..brasov
Eu sunt o incepatoare in ale bucatariei, asa ca site-ul acesta ma ajuta foarte mult, multumesc!
Referitor la lipii, vroiam sa te intreb daca le pot praji pe aragaz intr-o tigaie .. nu am cuptor. Cum crezi ca ar iesi?
Abia ce am descoperit blogul tau si sunt foarte incantata.
Am facut si eu azi shaorma. A iesit delicioasa. Abia astept sa mai incerc si alte retete de pe blog. Spor la gatit si postat retete 🙂 Isabella
esti o scumpa si o draguta! ca sa nu mai spun ca esti o gospodina de nota 10 cu steluta.Felicitari si iti multumim pentru toate retetele tale, sunt super si foarte bine explicate si prezentate. Iti multumim. Tine-o tot asa! te pupacim
🙂 e super :* nu ma astep[tam sa iasa asa de buna dar a iesit.. multumesc pentru reteta 😉
Draga Teo,reteta de shaorma e super…de multe ori am citit-o dar azi,avand niste banuti in buzunar chiar vreau sa o incerc…imediat pornesc sa iau ingredientele….multumesc ptr absolut toate retetele…sunt formidabile,serios….eu acum incep sa probez retete,dat fiind ca am 20 de ani…multe dintre retetele de la tine mi-au reusit…si prietenul meu m-am pupacit spunandu-mi ce gospodina buna sunt…:D…merci mult inca odata ptr retete…:*
BESTIAL! CA LA FAST FOOD! DIFERENTA E CA STII SIGUR CA E FACUTA IGIENIC!MULTUMIM PT RETETELE TALE
Buna, draga Teo!am nevoie de ajutorul tau deoarece pe 7 aprilie este ziua sotului si o sa facem un gratar cu prietenii.as vrea sa-i pregatesc ceva deosebit ..ceva ce nu facem la fiecare gratar.suntem in londra si avem posibilitatea de a gasi ingrediente pe care acasa nu prea le gasim..d aceea accept orice sugestie.
multumesc mult!
si eu fac la fel shaorma dar in maioneza pun usturoi pisat , sa stii ca este foarte bun si asa . te pup si sa stii ca imi plac toate retele tale .
Tina, ce poti face deosebit din punctul meu de vedere este sa marinezi carnea in diferite feluri, pentru gusturi deosebite. O marinata foarte condimentata si deosebita gasesti la reteta de donner kebap, carnea iese absolut minunat si o marinata pentru bbq dulce gasesti la reteta de peste caramelizat.
sper ca ti-am putut fi de ajutor.
Azi e ziua mea si am rugat-o pe mama sa-mi faca shaorma=p~
E foaaaarte buuuuna:):)
Foarte buna reteta.
Mmmm..cred ca mai mananc una(:
buna , of cum fac eu cu lipiile alea ca nu gasesc drojdie uscata aici , am cumparat un pachet pe care scrie drojdie dar cand l-am desfacut era un praf alb, nu il incerc ptr ca sunt sigura ca nu o sa creasca aluatul, e mai mult praf de copt decat drojdie. heelp plz
La Multi Ani, ma bucur ca ti-a placut shaworma! 🙂
Salut, nu stiu exact ce inseamna AICI (ai zis ca nu gasesti aici) ca sa imi dau seama ce sa iti spun sa cauti. Oricum, drojdia ar trebui sa aiba scris in engleza “yeast” sau “dry yeast” pentru drojdia uscata, care se prepara dupa instructiunile de pe ambalaj (in general e praful alb-galbui pe care il pui intr-un paharel de apa calda cu ptuin zahar si o lasi sa creasca, apoi o amesteci cu faina)
Teo, multumesc de reteta am executat si eu reteta si mi-a iesit super, trebuie sa o mai execut inca odata caci asa mi sa cerut, mersi mult pupici, am postat-o pe blog la mine.
Multumesc frumos pentru reteta! Carnea am tinut-o la marinat inspirandu-ma din comentariul Cristinei. Rezultatul este ceva… Am si uitat ca exista shaorma in comert:)
Felicitari pentru blog, il urmaresc de cateva luni!
Chiar ma bucur de reteta!In sfarsit pot sa mananc si eu shaorma pe saturate! Dar, totusi am folosit lipii de cumparat…
extraordinara reteta! nici nu stiu de ce nu am avut curaj sa fac pana acum shaorma; banuiesc ca aveam nevoie sa vad reteta scrisa undeva, ca sa ma incumet; i-am amintit de anii de studentie sotului meu, iar mancaul meu de 6 ani nu stiu cand a terminat una. multumim mult!
am facut si eu….mm……..ce bun a fost…insa sati zik sincer cred ca data viitoare o sa cumpar lipiile ca mai ieftin ma coasta aici la italy…….poopik celui mik si ms mult de recetele tale minunate
Ma bucur sa vad retete despre care se spune ca ar fi secrete :). Cu prima ocazie o sa fac saorma. Dar, mi-as dori tare mult sa aflu (pentru ca am vazut ca ai si retete chinezesti) o reteta penrtu Pui cu susan-bunatatea aceea de pui invelit intr-un aluat dulce cu susan. M-as bucura tare mult sa aflu aceasta reteta 🙂
Imi lasa gura apaaaaaaa!! Imi place tarte mult reteta ta de shaorma!! Mmmmmm! Esti minunata, Teo, maine “execut” si eu din retetele tale de pe blog! Cum fac sa ma inscriu si eu pe blogul tau? Numai bine! Sara, Roma
multe felicitari si multumiri din inima pt ce faci!
Aveam si eu problema cu revistele de bucatarie care mi se lipeau de portofel fara multe criterii de preselectie, (si evident ca nu faceam mai nimic din ele 🙂 ) dar cred ca m-ai vindecat definitiv cu blogul tau 🙂
Si eu si sotul meu suntem mari pofticiosi de shaorme, asa ca e posibil sa ma trezesc maine pe la 5 dimineata sa ma apuc de ars lipii, cum zicea un anonim mai sus 🙂
Felicitari si multumiri inca o data pt efort si pasiune. Sunt convinsa ca ai transformat multe incepatoare in gospodine pasionate 🙂
Buna.De mult urmaresc blogul tau si chiar am reusit sa fac cate ceva ( cel mai mult am pregatit prajitura kinder pinguin sotului care este mort dupa ea…cred k o faceam de 2 ori pe luna). Iti multumesc ca existi si iti multumesc ca m-ai ajutat sa invat multe retete noi. Pot zice ca sunt o bucatareasa tanara cu ajutorul tau ( 19 ani).Multumesc inca o data si FELICITARI!
reteta asta este chiar foaaaarte buna….acum mananc aproape zilnic si fac cate zece ….multumesc teo pentru aceasta reteta pentru kiebab ai ….ma uit peste doua zile sa vad daca mi-o scrii
pare interesanta!!!!!!!!! o sa-i spun mamei mele sa faca pentru ca nu e prea greu.
de-abia astept sa incerc reteta asta pentru ca sotul meu iubeste shaorma.multumesc mult.
maine pregatim reteta ta de papanasi cu gem si smantana.
super tare reteta felicitari tineo tot asa ca e bine pupici
dragi pofticiosi,
si mie imi place fffff mult shaorma. sa stiti ca reteta originala nu are cartofi!!!
am incercat si eu fara si mi-a placut fff mult. insa varianta incercata de mine era cu sos de iaurt si usturoi, iar in loc de varza era salata verde (un soi f dulce – spre surprinderea mea). a fost delicioasa!
oricum, acum ca stim cum sa o pregatim acasa (datorita lui TEO – pupici multi) numai papilele noastre gustative si imaginatia suynt limitele!!!
TEO, esti cea mai tare!!!
esti tare teo
eu stiam ca se face cu carne de vita sau miel dar pare mai interesant cu asta de pui mie imi place "shaorma" la nebunie mersi ptr idee
NEatza!
F interesanta reteta si app are cv daca am facut shorma cu pulpe de curcan?/:) 🙂 sper ca o sa iasa buna…. cred ca am sa inlocuiesc lipia cu chifle…….PB si celor care for mai interca reteta !
Multumim Teo:)!
xoxo Dudy
Foarte buna reteta, am pus-o pe prietena sa imi facä. O recomand celor pasionati de shaorma. 😀
Buna. Eu fac maioneza cu putin usturoi si smantana, iese dementiala. In shaorma se poate pune si gogosari si ceapa rosie. Cel putin eu pun 🙂
mijto…imi place….o sa o fac si eu in seara asta:D:D:D…imi place raw cum vb:D….ai o vorba dulce 😀
lipiia numai in tava de teflon se poate face ?nu se poate face si in alta tava ,daca nu avem una?imi pare bine ca am gasit aceasta reteta ca neplace foarte mult.va rog raspuns.
Foarte buna reteta. Am gasit blog-ul tau intr-o zi la serviciu si de atunci in fiecare zi intru si bineinteles fac cate o reteta.
Iti multumesc ca m-ai ajutat cu multe retete noi. Felicitari,tine-o tot asa!
Te pup dulce.
va multumesc tuturor pentru comentariile dragute 🙂 ma bucur ca va pot fi de folos cu retetele postate pe blog.
pt cei care au intrebat, daca nu aveti tava de teflon, puteti face si intr-o tava normala, dar atunci ar cam fi musai sa puneti un strop de ulei… la fel ca si la clatite 🙂
am facut shaorma acasa dar sa incercati cu sos de susan ,se gaseste la megaimage si se face asa :se freaca doua linguri de sos cu doua linguri de apa pana se face o pasta dupa aia peste pasta se pune tot apa pana se face un sos putin mai subtire decat mierea,in timp ce amestecati se pun si 4, 5 catei de usturoi pisati si cu el se unge foaia inainte de a pune umplutura .e super gustos .
La fel de bun iese cu pieptul de pui pe care il tai cubulete il pui intr-o tigaie cu putin ulei un catel de usturoi un ram de rozmarin ,vegeta sare .Cand a lasat toata apa se adauga un pic de vin alb ,se lasa sa se evapore si sa se rumeneasca atunci e gata .In loc de varza eu adaug salata care e la fel de buna iar sosurile le prepar astfel: fac maioneza din 2 oua cind este gata adaug smantana sau iaurt (dupa preferinte)sare si maghiran.Sosul rosu il fac di sos de rosii cu boia de ardei iute . Aceste doua sosuri le fac dupa sfaturile unui prieten indian care are deschis un astfel de magazin , oricum Teo felicitari pt. tot si tineo tot asa
Te rog,cand spui ,,se coace in tava de teflon…."te referi la a baga tava intr-un cuptor(electric,aragaz,soba)sau la,, prajirea "clasica, pe aragaz,ca pe o clatita?!
foarte buna reteta,mai ales lipiile,sunt mult mai bune decat cele cumparate ,tineo tot asa TEO sa ne incanti cu delicatesele tale. AS dori o reteta pentru foi de napolitane umplute cu lapte praf. VA ROG SA MA AJUTATI. MA NUMESC ELENA
bunaTEO,ma numesc ELENA nu am blog,iti citesc blogul de multa vreme si ma minunez de ceea ce poti face,am incercat si eu shaorma ta si a fost delicioasa ,mai ales lipiile toti ai casei au fost incantati de ea,si sau mai adaugat si niste musafiri, mai sa nu ne ajunga din cele doua porti ce le-am facut ,acum nu mai scap de ei intrebanduma cand mai fac,felicitari. voi selecta profilul anonim,din lipsa de adresa URL TINEO TOT ASA
ce chestie….si eu care credeam k e greu de facut shaorma:)) merci beaucup:* sa ne traiesti
draga Teo, iti citesc retele ,ptr lipii iti vand un pont : dupa ce le modelezi punele in cuptor direct pe gratar si se vor coace mai bine decat in tigaia de teflon ; iar daca iti mai raman nemancate pune-le intro punga si bagale in congelator, iar cand vrei sa le folosesti le incalzesti 1 sec pe ochiul de aragaz, se vor inmuia imediat si vor deveni proaspete.
luminita
am cautat demult o reteta normala de shaorma si nu am gasit,ma bucur f mult ca am gasito la tine.sunt in america si nu exista o shaorma ca si acasa cu kebab iar eu si iubitul ne e f dor de ea.am in casa drojdie proaspata o pot folosi,sau nu mai iasa lafel lipia?sper sa raspunzi cat mai curand:)te pup si imi place site-ul e f diversificat:X
e super ! azi am facut :X yammy :X
s-a mancat foarte repede :)))
Eu am pus si niste ceapa . Foarte gustoasa :x. E mai buna decat cumparata .
:*
Corina
fac si eu imediat … ptr iubi meu .
Buna Teo!
Ti-am citit o parte din retetele postate pe site.
N-am cuvinte sunt foarte frumoase si interesante.
Eu sunt la inceput cu gatitul am decat 21 de ani si vreau sa invat sa gatesc la fel de bine ca tine.
Imi place ca ai postat si mancarica pentru bebei.
Esti geniala.
O sa "fur" de la tine cate o reteta si o voi gati.
Deocamdata sunt stresata ca nu imi va iesi dar daca respect sunt sigura ca voi reusi 😀
Te pup si bravo, te admir.
Ana din Bucuresti.
Buna! Am fost foarte placut surprins sa observ ca lipiile au iesit ca si cele din magazin insa am fost foarte trist ca s-au intarit ff repede si a doua zi nu le-am putut folosi(desi leam pus in punga si in frigider asemeni celor din magazin). pot primi un sfat pentru a remedia problema te rog? p.s: site e minunat si o adevarat inspiratie
si eu am facut si le pun in congelator iar cand le folosesti 30sec in microunde si raman lafel de moi…teo daca nu te superi am gasit niste lipii rapide si iasa 16 bucati,eu zic ca e o reteta buna si asta http://bucatareselevesele.blogspot.com/2008/11/preparare-lipie.html te pup:*
mersi Teo pentru lipii si felicitari Cristinei pentru marinata chiar vroiam sa o scriu eu pt ca Teo nu a pomenit nimik despre asta si era ceva f importanteu o stiam dar in marinata incercati sa mai adaugati si putin cordamon nu stiu numele in limba romana(poate gasiti pe la magazinele arabesti sau turcesti).sunt niste seminte care trebuie macinate.arabii le folosesc si la cafea
îţi mulţumesc nespus…..chiar acum mă pun să o fac…….mersi mult
Foarte buna reteta!Tocmai ce-am devorat-o.un secret ptr. Lipii sa nu se intareasca se pune in aluat si un pic de praf de copt,oricum si asa e delicioasa.Multumim ptr minunatele retete,ne scoti din multe incurcaturi 😀 mai ales cand suntem in lipsa de inspiratie.
Cine`a pus shaorma`n drum…
Ala are burta acum…
Cine iti mentine forma???
Doar Kebabul Si SHAORMA!!!
Merci pentru reteta!!!
tre sa fie tare buna,da am o intrebare,cate calorii are o portie?
mmm,foarte tare retete de shaorma! aqm s-a dus sotul la maga sa cumpere incredientele necesare… sper sa ne iasa…. multumim mult pt reteta. bianca din tg neamt
aqm incerc reteta!
Super. Am facut de mai multe ori, dar lipia o cumparam fiindca nu stiam sa o fac. Eu mai puneam mujdei de usturoi si fidelutze de ceapa. O sa fac lipia in casa ca nu e greu de facut. Imi place blog-ul tau. Sunt mancaruri usor de preparat.
"cristina spunea… Eu pun carnea de pui la marinat cu iaurt, curry, chilli, un pic de oregano, zeama de lamaie si putin putin sofran (ca sa nu iasa amara) si las la frigider intr-un recipient acoperit pentru cateva ore."
LA ACEST BAITZ PT MARINAT SE MAI ADAUGA SI ZEAMA DE LA O POSTOCALA!!! CARNEA SE TAIE JULIEN, SI SE RUMENESTE IN WOK, CU PUTIN ULEI SI CU SOS DE SOIA.
mmmm…teo shaorma :)) daca nu iese buna iti dau foc la site 😛
Dumnezeule esti incredibila.
Ma uit crede-ma si ma amuz la fiecare reteta si vad cum salivez. Le stii pe toate.
Bravo, felicitari.
Buna vreau sa iti spun ca acum am incercat nu mia prea iesit ;))) am cam ars si cartofi si carnea leam facut mai prajite + ca am adaugat si usturoi am o slabiciune in shaorma sa am si ceva picant 😛 Multumesc mult pt reteta
Poate un bucatar miar da 1 ca nota da io mi-am dat 10 ;)))
sal teo!felicitari pt tot!am incercat reteta si a iesit super super!nu are cum sa nu iti iasa,doar e fff bine explicat!multumim!!!!!!sa ne traiesti 1000 de ani!
merci de reteta 😀
am folosit reteta pentru lipie, iar pentru compozitie am facut de la reteta aceasta, pentru ca nu aveam unde sa fac la gratar carnea. oricum a iesit super buna, numai ca a durat cam mult, circa 3 ore :))
http://www.cevabun.ro/shaorma-rapida-de-pui/
As putea deschide o shaormerie la cat de bune au iesit..eu am fol piept de pui,cartofi,si ceapa,rosii,castraveti murati si proaspeti si morcov ras..sosul cu usturoi si smantana..a iesit bestial…iara leam dat pe spate pe apropiati…mersi teo…:)
Rulatu e partea cea mai grea :))))
foarte buna reteta mi-a placut la nebunie am sa fac si eu
mersi de reteta,am 18 ani si maine se pare ca imi fac shaorma.daca vrei mai zimi ceva retete din astea ca mie nu imi vin in cap acuma:P
Servus,apreciez foarte mult blogul tau, esti tare :)). Vroiam sa te intreb…pt lipii la shaorma, la 500 g de faina cata drojdie uscata ai pus? o lngurita? Urmeaza sa incerc si eu reteta, mersi anticipat.
Buna, am pus un pliculet de drojdie uscata. Mai exact 7 grame, daca bine imi aduc aminte 🙂
multumesc,multumesc…. super tare! fetitei mele ii place la nebunie si sotului nu mai zic , un deliciu. toate aprecierile mele si tot binele din lume,multumesc inca o data
eu folosesc pui la rotisor un deliciu
ma intreb: de ce trebuie neaparat rulata in lipie daca tot stai acasa?
bv nu am mancat shaorma si ms pentru reteta
salut :-h am facut ieri shaorma asta , doamne a fost foarte buna :X iti multumesc foarte mult 😀 , dar am avut o mica problema cu lipiile nu le-am putut face mari.. pt ca aluatul se stragea inapoi mic 😀 , oricum or iesit bune si cu lipiile un pic mai mici :))) , poate ma ajuti si imi zici de ce nu le-am putut face mai mari :-?? . Multumesc , multa sanatate >:D<
Ma bucur ca v-a plauta shaorma mea 🙂
Incearca sa intinzi mai tare lipiile si sa le coci intr-o tigaie mai mare. Cu cat le intinzi mai tare (si pui mai mult aluat) cu atat ies mai mari 🙂
mui buena…shaorma
e super buna, am facut-o pentru ca mi-au ramas niste felii de gratar de pui si cartofi dupa pranzul copiilor. M-am gandit ca decat sa i le dau sotului sub forma de resturi, mai bine sa-i fac o shaorma delicioasa. I-a placut la nebunie 🙂
Ma bucur foarte tare sa aud asta, e ceea ce v-am indemnat mereu: sa fiti creativi in bucatarie 🙂
Buna ma numesc Diana si iti multumesc pt. reta aceasta minumata eu am 20 de ani si sotului meu ia placut shaorma pe care am pregatit-o dupa reteta ta multumesc foarte mult si FELICITARI
azi le fac apoi iti spun si eu inpresia mea 🙂
multumim ptr reteta,Teo! am facut si sunt excelente. ma rog, mama a facut :))) bravo!
Daca nu pun drojdia ce se intampla?
Teo, esti minunata !! Si nu spun vorbe mari. Am facut shaorma dupa reteta ta…nici nu mai are rost sa spun ca a iesit DELICIOASA, am devorat-o in cateva clipe. Felicitari :* !
se poate sa fac lipia fara drojdie???
eu am folosit de fiecare data drojdie si a iesit perfect. Poate sunt si reteta fara drojdie, dar la reteta asta, as spune ca drojdia face bine 🙂
foarte bun
🙂
Te urmaresc de mult timp si in sfarsit am ajuns si la reteta asta, pe care a trebuit sa o incerc. Din nefericire, poate fiindca sunt incepatoare la gatit si oi fi gresit ceva, nu am ars prima lipie, dar a iesit tare ca piatra, nu am putut sa imi bag dintii in ea, ce sa o mai inmoi la microunde!! :)) Urmatoarele parca au iesit mai maleabile, ce-i drept, dar cu greu. :))
probabul era aluatul putin prea tare, asta depinde mult de tipul de faina pe care l-ai folosit. Data viitoare pune un pic mai multa apa 🙂
E o reteta pe care sotia mi-a Rosa o face cu drad si ne place foarte mult .
ma bucur foarte tare ca va place! 🙂
Felicitari! Reteta a iesit extraordinar! Ai un mod foarte frumos si placut de a scrie! Pot spune ca ti-am citit reteta cu drag! You’ve put a smile on my face 🙂
ma bucur ca va plac povestioarele mele 🙂
multumim mult pt reteta de lipii,chiar nu stiam cum se face,de ce sa dau banii la supermarket cand le pot avea proaspete,multumim si pt reteta de falafel e super bun,toate retetele tale imi plac mult.felicitari.
Lore, esti o draguta, multumesc de aprecieri! 🙂
dar lipile unde se pun la cuptor?
nu am inteles intrebarea 🙂
Am o intrebare ce fac daca nu am cuptor cu microunde o inclazesc ca mi s-a stricat cuptorul cu microunde?te rog raspunde-miiii :D:)
o poti incalzi in cuptor, al temperatura mica, 120 grade sau treapta 2
imi place
Pingback: Piine si sare « Lucia Gabriela Bidi
Am facut si eu reteta saptamana trecuta. Dar s-au intarit prea tare lipiile. Ce e drept, le-am intins foarte subtire…si cred ca le-am lasat prea mult la cuptor. Numai una am reusit sa o rulez 🙁
ieri am intrat si am vazut aceasta reteta impreuna cu mami deoarece am 11 ani , iar azi , cand am venit de la scoala ea mi-a pregatit aceasta saorma foarteee gustoasa
salut sunt stefan…la inceput mi.a fost teama k nu.mi vor iesi dar spre uimirea mea totul a iesit mishto;)…nu ma asteptam la un rezultat atat de bun…merita sa incerkti;)…nu aveti ce pierde;)…e sh distractie sh munk dar dak sti sa imbini utilul cu placutul totul va fi OK…cu cativa prieteni in jurul tau sh tottul va fi super…te vei simti ok;)…eu sunt multumit…ceau…
Eu fac o clatita mai groasa in loc de lipie.De obicei fac doar pt mine si pun o lingura faina,sare si apa si iese imediat.
In loc de maioneza folosesc sos de usturoi.
buna idee 🙂
sa nebunesc daca nu esti dusa rau femeio:))))cu linguroiul tau:)))))
o iau ca pe un compliment, sa fim bine intelesi! :))
Cum se prepară sosul de hummus ? Sau, unde se găseşte la vânzare, în ce magazine şi la ce preţ ? Mulţumesc.
Faorte buna 😀 BRAVO 😀 😀 😀
Foarte bună! Am încercat-o și eu. Mulțumesc, Teo!
‘Linguroi’ :)) (a iesit buna)
este o reteta fuarte buna da ceva de geniu am facuto e buna da fara ceapa si usturoi nu