Un aperitiv de mare angajament, zic eu, asa ca am zis ca e musai sa il impartasesc si cu voi.
Ingrediente:
– o conopida mijlocie
– o ceapa mare
– maioneza (pt maioneza, daca doriti sa o faceti si nu sa o cumparati, aveti nevoie de un galbenus fiert, unul moale, o lingura de mustar si ulei)
Rupem conopida in buchetele si o fierbem in apa cu sare. Apoi o pisam fie cu furculita, fie cu robotelul de bucatarie. Eu am ales a 2-a varianta, pt ca asa iese pasta mult mai fina. Tot cu robotelul am casapit marunt marunt si ceapa, pe care am amestecat-o cu conopida.
Pt maioneza: frecam bine cele doua galbenuse cu lingura de mustar, apoi incepem sa punem in fir uleiu, amestecand continuu si in acelasi sens, ca sa nu se taie maioneza. Se amesteca pana devine consistenta. Am turnat maioneza peste conopida si ceapa, am condimentat cu ierburi uscate.
Am servit bunaciunea pe paine cu modele, garnisita cu ardei iuti:
Hmmm arata superb si este extrem de delicioasa. Mi s-a facut pofta de salata de vinete cand am vazut reteta asta.
ce interesant……eu in afara de budinca sau mancare de conopida nu am mancat, asa ca trebuie sa o fac pe asta.
o reteta simpla de tot 🙂 eu de obicei pun ceapa rosie. ii da o culoare rozalie. nu m-am gandit niciodata ca se poate garnisi cu ardei iuti. acum ma ganeam ca ar merge si cu bucatele de gogosari murati 😉
Toti trei aveti dreptate! E o super reteta si merita incercata!
are gust si mai bun daca se pune marar tocat
E foarte delicioasa si cu usturoi( in loc de ceapa) si e delicioasa conopida la cuptor sau tocanita
eu stiam varianta cu usturoi in loc de ceapa……hmmmm …tre’ sa incerc si cu ceapa neaparat..tre sa fie buuuuunnnnnn tare.dada
bine v-am gasit,
sunt la prima interventie scrisa pe acest blog si uite cum mi-am ales o reteta atat de veche… 🙂
teo, voiam sa-ti recomand sa incerci aceasta reteta si cu usturoi, in loc de ceapa… il zdrobesti cu presa, sau il toci marunt si gata…
mama o face aceasta salata cu usturoi de 30 de ani si este o delicatesa… iar partea si mai interesanta este ca, in functie de cat doresti sa fie de intens si usturator gustul de usturoi, poti pune mai mult sau mai putin, astfel incat de fiecare data o poti prepara altfel. 🙂
Ma uit pe acest blog de cateva luni si niciodata nu am indraznit sa las un comment (rusine sa-mi fie)…
Este unul dintre blogurile mele preferate!
Pana acum am incercat supa crema de conopida, supa crema de mazare (delicioase ambele) …
Referitor la aceasta pasta de conopida, asa o stiam si eu, cu ceapa … dar intr-o zi, acum 1-2 ani m-am gandit sa pun si brocoli alaturi, ce putea sa iasa ?! … si a fost un deliciu, iti recomand draga Teo 🙂 …
Toata lumea care a incercat-o a zis ca e cea mai buna pasta , mai buna si decat cea de vinete.
Sa incerci si cu brocoli alaturi de conopida!
Multumesc pentru toate retetele postate si tine-o tot asa!
Numai bine tie si piciului! Sa-ti traiasca!
O zi buna!
se face si cu fasole sau cu dovlecei exact la fel 🙂
Encantadora esta chica si retetele ei, desigur .Am cateva zile ca gatesc dupa retetele tale ,Teo ,si sunt placut surprinsa .se aseamana cu cele pe care mi le amintesc eu de acasa.Apropo,nu esti Teo de la tele,sau da?Astazi voi gati salata de vinete.besos.
imi place pasta de conopida este delicioasa
felicitari teo.vero79
este o reteta usoara si buna
Teo, incearca sa pui in salata si un ou fiert dat pe razatoare (eu si maioneza o fac cu un galnebus crud si unul fiert). Ii da un gust mai … bogat. E prea apatoasa asa, doar cu maioneza. Eu pun si cascaval ras, ca la salata de ciuperci. 🙂 Toti musafirii mei m-au intrebat cum am facut-o, desi mai mancasera inainte, insa nu a fost la fel de buna ca a mea. 😀
Doamne, ce de sugestii la o pasta de conopida. Asta inseamna ca suntem mereu inspirati cand gatim si nu suntem deloc doar…"mancatori de ciorba de burta". Dragilor, eu pregatesc aceasta pasta de mai bine de 25 de ani cu ajutorul unui blender, cumparat in Bulgaria. Deci: Puna conopida fiarta, adaug un ou CRED, o ligurita de mustar, o ceapa mica si doi catei de usturoi. Partea cea mai interesanta acum urmeaza: un buchet mare si bine spalat de PATRUNJEL VERDE. Apoi, adaug sare, piper si evident ulei. Dau drumul blenderului si mai adaug cate un pic de ulei pana obtin o pasta fina si verde. Colegii fiului meu sunt topiti dupa aceasta pasta. Incercati-o si nu veti regreta.
Stelisima
Aceasta pasta e la fel de buna si daca inlocuiesti ceapa cu putin usturoi!:)
eu la salata de conopida mai pun si un pic de telemea rasa. in loc de ceapa eu pun usturoi
E UN DELICIU!
Conopida gatita asa e foarte gustoasa, o face si mama mea. De asemeni, din randul retetelor rapide, foarte des aleg cea cu telina, inventata de mama 🙂 Se curata telina de coaja si se da pe robotul de bucatarie pentru a fi maruntita. Se adauga maioneza si se condimenteaza dupa gust. Eu folosesc doar sare si piper. E gustoasa tare si rapid de facut 🙂 toate cele bune . Am incercat reteta ta de Crispy strips, eu fiind innebunita dupa asa ceva. Sunt nemaipomenite 🙂 si e excelent ca pot fi condimentate dupa gust, iar impreuna cu un sos dulce de mustar, sunt delicioase 🙂
Foarte buna.Eu o fac cu usturoi si marar
Buy Amitriptylin With No Prescription levitra en streaming Nizagara Cheapest